crusta
200 gr. biscuiți graham
80 gr. unt
1/2 linguriță ghimbir măcinat
o pișcătură sare
crema de brânză
400 gr. cremă de brânză Philadelphia
150 gr. smântână
2 ouă
1 gălbenuș
90 gr. zahăr pudră
1/2 linguriță extract de vanilie
pentru minunata culoare: am folosit 2 linguri sănătoase de gem de fructe de pădure fără sâmburi.
fructe de pădure pentru topping
opțional – frișcă proaspătă pentru servire.
Biscuiții se zdrobesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Se topește untul la microunde și se toarnă peste biscuiți, împreună cu ghimbirul și sarea. Se amestecă bine, până se absoarbe tot untul. Turnați amestecul de biscuiți în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri presați bine de tot biscuiții pe fundul formei. Când sunteți siguri că nu se poate presa mai tare se pune forma la frigider până faceți crema.
Se toarnă în formă și se coace timp de aproximativ 20 de minute. Prăjitura este gata atunci când se desprind părțile și este gata pe lateral, dar mijlocul este încă necopt. Opriți cuptorul, lăsați ușa întredeschisă până prăjitura noastră se răcește complet. Asigurați-vă că se răcește încet și ușor în cuptor, brânzei nu-i plac schimbările bruște de temperatură. Nu coaceți mai mult decît este cazul, deci e bine să fie moale în mijloc atunci când opriți cuptorul. Căldura care rămâne este suficientă pentru a găti pe deplin această prăjitură.
Serviți cheesecake-ul acoperit cu fructe de pădure.
Și pozele pot să garanteze pentru cheesecake-ul tău. Eu îl ador, e printre deserturile mele favorite.
Alina multumesc !! Pupici!
Arata tare bine!
Mihai ai venit dupa miros ??? Ma bucur ca este pe placul tau …
vai ce bine arata! imi ploua in gura deja!
Infit multumesc mult! Te pup draga mea!
arata perfect pe gustul meu !
multumesc mult! Pup cu drag!
tare bine arata!!
Mii de imbratisari si multa, multa dragoste!
Mmm! Cheesecake de sarbatoare! Parca ai simtit ca vin in vizita pe la tine. Am venit cu doua treburi: unu – pentru cheesecake, doi – ca sa iti inmanez cu tot dragul premiul The Versatile Blogger. Te invit un moment pe la mine sa ti-l ridici. Te pup si sa ai o saptamana frumoasa!
Draga Rita, iti multumesc mult pentru premiu!!! Inseamna foarte mult pentru mine. Te imbratisez cu drag!
Foarte delicioasa,excelent de gustoasa,as manca in fiecare zi si mai mult am descoperit ca-i pteferata mea,asa ca Alex oricand vei mai face asa ceva nu ma uitaaaaa. 😉
Usa noastra este intotdeauna deschisa!!!
Eu marturisesc ca-mi plac fff mult deserturile cu branza, mai ales daca sunt cu o crema fina de branza, asa cum ai folosit si tu 🙂
In timp ce savurez o felie din aceasta nebunie iti soptesc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi! 🙂
Pupici
Multumesc mult de tot ! Mii de imbratisari si Sarbatori fericite !!
Imi place si branza si fructele de padure, deci… este exact pe gustul meu!!
Pup cu drag!
Simona, multumesc frumos! te imbratisez !
frumos si delicios!
te pup draga mea!
Emily iti multumesc !! te pup cu drag!
Buna,arata perfect acest cheescake,exact pe gustul meu!Vreau sa o fac dar din pacate nu am gasit ghimbir macinat,pot sa inlocuiesc cu altceva?
Sper ca raspunsul meu sa nu vina prea tarziu…ghimbirul nu e necesar…este la fel de gustos si fara :))
multumesc,exact la timp!/:) eram cu mana in biscuiti:)
La multi ani!