Începe școala… nu credeam că voi spune asta dar îmi este puțin frică de ce va urma. Online sau nu, cu distanțare sau fără, cu masca sau nu. Știu că va fi greu. Atât pentru copii cât și pentru părinți. Important e să fim optimiști. Zic eu care în pandemie m-am îngrășat stând acasă cu copiii. Ce contează câteva kile în plus când ești sănătos. La cap.
Știți că îmi place să las copiii să îmi umble prin oale. Asta este. Dacă nu îi pot învață să bată cuie și să joace fotbal măcar nu vor muri de foame. Și plecând de la această afirmație vreau să mă laud că la noi în casă eu nu mai pregătesc micul dejun de ceva vreme. Brunetul casei face totul. Chiar și cafeaua mea.
Cea mai faină trezire este pe vocea lui: -Mamă, e gata cafeaua!!! Priceless.
Și așa ajung la micul meu dejun sau poate desert. Totul depinde de voi când îl serviți. Poate fi orice.
Cream cheese vegan sau Crema de caju
- 1 cană caju pus la hidratat peste noapte
- 1/2 cană sau mai puțin lapte de migdale neîndulcit ( sau lapte de cocos)
- 2 linguri sirop de arțar
- extract de vanilie
- o pișcătură de sare
- 1 lingură suc lămâie proaspăt stors
Dulceață de mure și afine
- 1 cană de mure
- 1 cană de afine
- sucul de la jumătate de lămâie
- 3 linguri sirop de arțar
Budinca de chia
- 1/4 cană semințe de Chia
- 1/4 cană fulgi de ovăz
- 1 cană mare lapte de migdale neîndulcit
- 1 cană mare granola ( la alegere)
- mure și afine proaspete
- mentă verde
Metoda
Adăugați murele, afinele, sucul de lămâie și siropul de arțar într-un oală mică. Aduceți la fierbere.
Amestecați din când în când până se reduce și începe să se lege.
Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească. Se va întări și mai tare când va fi rece.
Cum fac eu crema de brânză vegană?
Adăugați în blender ingrediente: caju ( stors de apa în care s-a hidratat), sirop de arțar, vanilie, sare și lămâie. Dați câteva impulsuri. Adăugați laptele de migdale puțin câte puțin până ajungeți la consistență dorită. Adăugați sirop de arțar și lămâie până obțineți gustul pe care îl doriți. Vă opriți din a da puls blenderului atunci când ați obținut o cremă fină, asemănătoare cremei de brânză. O puneți deoparte.
Într-un vas mai mic adăugați semințele de Chia, fulgii de ovăz și laptele de migdale. Amestecați și lăsați să absoarbă tot lichidul.
Și acum le grad finale: luați vreo 4-5 borcane din alea drăguțe și așezați în straturi: budinca de Chia, granola, crema de caju și dulceața. Garnisiți cu mure prospere și menta !! Cel mai de efect desert ever.
Și când te gândești că îi poți pune capac și îl poți duce cu tine la birou. Cine mai e ca tine?
Dar la copii nu te-ai gândit? Le pregătești acest mic dejun/ desert și îl pui în pachețelul de scoală. Nimic nu îl va face mai fericit!
Și da, este un desert care poate fi realizat de un copil pofticios.
Alte deserturi la borcan
CHEESECAKE VEGAN CU FRUCTE DE PĂDURE, GRANOLA ȘI SEMINȚE DE CHIA
Ingredients
Directions
Super tare reteta de cheesecake, iti multumesc ca ai postat si ti-ai impartasit reteta pe site!
Multumescccc