Cheesecake cu oreo, ciocolată albă și zmeură » Bucătăria familiei mele
Cheesecake cu oreo, ciocolată albă și zmeură

Cheesecake cu oreo, ciocolată albă și zmeură

1 Comment  /  Jump to Recipe

Cheesecake cu ciocolată albă și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Fructele de pădure sunt preferatele mele.

Le veți găsi în foarte multe din deserturile pregătite de mine. Ca noroc sunt și foarte sănătoase și nici nu îngrășă. Le cultiv în grădina de la munte. Acum este deschis sezonul la zmeură. Avem zmeură roșie, roz, mov și galbenă. O nebunie de culori și de arome.

Și cum le stă cel mai bine acestor fructe? în cheesecake, clarrrrr.

 

Cheesecake cu ciocolată albă, oreo și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Întotdeauna am spus că e ușor să gătești cu copiii și nu întâmpini nici o dificultate atunci când vrei să îi implici în bucătărit. Ei bine nu e adevărat. Sunt zile și zile. Adică vin să te ajute și se implică doar atunci când au ei chef. Și în general asta se întâmplă atunci când nu ai nevoie de ajutor sau când te grăbești și nu ai timp de lecții. Viața de mamă/bucătar nu e chiar atât de ușoară pe cât se vede în fotografii.  A da, astea sunt altă poveste.

Cum fac eu fotografiile ? Cele care ajung la voi sunt după pozat și selectat. Nu am timp să-mi editez fotografiile așa că ceea ce iese din aparat ajunge direct pe blog. Ideea e că nu pot singură întotdeauna și atunci cer ajutorul copiilor. Copii care 50 % din timp bombăne că nu vor să stea la poze sau să facă poze.

Când scriu pe blog? când pot … și în ultimul timp nu prea am reușit. Am zeci de rețete care nu au ajuns pe blog din lipsă de timp. Și mii de fotografii.

Ce bine ar fi dacă ziua ar avea mai mult de 24 de ore. Și nu, nu stau prost cu organizarea timpului…dar 2 adolescenți, un fulltime job pe lângă cel de mama și soție îmi cam consuma cele 24 de ore.

Deci da, a fi blogger nu e atât de ușor pe cât pare.


Cheesecake cu oreo, ciocolată albă și zmeură

Ingrediente

 • Sosul de zmeură 

250-300 gr. zmeură

30 gr. zahăr

1 linguriță suc de lămâie

 • Crusta

150 gr. praf Oreo

60 gr. unt

 • Crema de brânză

180 gr. ciocolată albă

400 gr. Philadelphia Cream Cheese , la temperatura camerei

65 gr. zahăr

1 lingură făină

1 linguriță suc de lămâie 

1 linguriță extract vanilie

un vârf cuțit sare

2 ouă mari, la temperatura camerei

 


Cum fac eu cel mai bun cheesecake?

 

Prima dată fac sosul de zmeură.

Când nu am zmeură proaspătă folosesc zmeura congelată sau gem de zmeură fără sâmburi ( rețeta AICI). De ce încep cu sosul? pentru că vreau să fie rece atunci când îl adaug în crema de brânză.

Adaug zmeura, sucul de lămâie și zahărul într-un oală mică. Aduc la fierbere. Amestec din când în când până se reduce și începe să se lege. Când e gata îl trec printr-o sită măruntă. Sosul obținut îl pun deoparte să se răcească.

 

Pornesc cuptorul la 175 grade C . Tava pe care o voi folosi o acopăr cu hârtie de copt. Am ales o tavă rotundă de 20 cm.

 

Pasul al doilea este să pregătesc Crusta. 

Amestec praful de Oreo cu untul topit. Torn amestecul de oreo în tava pregătită dinainte și cu ajutorul unui pahar presez biscuiții pe fundul și pereții formei.

 

Dau apoi la cuptorul preîncălzit vreo 8 minute. Scot din cuptor și las deoparte să se răcească. Cuptorul rămâne pornit dar reduc la 150 Grade C.

 

Crema de brânză sau Cheesecake

Topesc ciocolata și pun deoparte până pregătesc crema de brânză. Eu am ales ca metoda bain-marie.

În bolul mixerului adaug crema de brânză și zahărul. Mixez vreo 2 minute până se transformă într-o cremă fină. Adaug apoi făina, sucul de lămâie, vanilia și sarea. Pornesc mixerul și cu el pornit adaug ouăle unul câte unul. Când toate ingredientele s-au încorporat opresc aparatul. Acum adaug ciocolata topită și mixez la viteză mică.

 

Adaug jumătate din crema obținută peste crusta de oreo. Adaug jumătate din sosul de zmeură, apoi restul de cremă. Adaug deasupra restul de sos de zmeură.

 

Cu ajutorul unui cuțit sau a unei scobitori fac 8 pentru un aspect marmorat.

 

Cheesecake cu oreo și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Dau la cuptor pentru 35-40 minute. Cheesecake-ul este gata atunci când se desprind marginile și este gata pe lateral, dar mijlocul este încă necopt.

Opresc cuptorul și las ușa întredeschisă până se răcește complet. Este ideal să se răcească încet și ușor în cuptor, deoarece cremei de brânză nu-i plac schimbările bruște de temperatură. Când s-a răcit dau la frigider vreo 2 ore înainte de servire.

 

cheesecake cu ciocolată albă și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Sfat: Nu coaceți mai mult decât este cazul, e ok să fie moale în mijloc atunci când opriți cuptorul. Căldura care rămâne este suficientă pentru a găti pe deplin cheesecake-ul.

SERVIȚI CHEESECAKE-UL ACOPERIT CU zmeură proaspătă și sos dacă a mai rămas.

 

Cheesecake cu ciocolată albă, oreo și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 
Alt sfat:  Nu deschideți ușa cuptorului cât timp prăjitura se coace. Serios, nu trageți cu ochiul!
 

Cheesecake cu ciocolată albă, oreo și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 
Câteva idei importante.

– Nu aveți zmeură proaspătă, folosiți zmeură congelată sau gem. Sosul de zmeură îl puteți face cu câteva zile înainte deoarece se păstrează foarte bine la frigider.

– Nu ați găsit praf Oreo? no problem. Cumpărați biscuiți Oreo ( 15-20 bucăți ) și mărunțiți în blender. Sau puteți folosi orice alt fel de biscuiți doriți.

– Ciocolata albă e bine să fie de calitate, altfel strică tot chesecake-ul.

Sunt 2 metode prin care poți să topești ciocolata:

 • în bain -marie:

Rupe ciocolata în bucăți mici. Pune un vas cu apă la fiert. Vasul să fie suficient de încăpător încât să poți așeza pe el un alt vas care să nu atingă apa, în care pui ciocolata. Ai grijă ca vasul să fie metalic sau din sticlă termo. Când apa începe să fiarbă amestecă constat în ciocolată până se topește. Când este gata, ia-o de pe vasul cu apă fiartă.

 • în cuptorul cu microunde

Pune bucățile de ciocolată într-un bol rezistent la microunde și dă apoi bolul la cuptor. Folosește temperatura cea mai scăzută și setează timpul la 30 de secunde. Scoate bolul din cuptor și amestecă. Pune bolul din nou în cuptorul cu microunde, de data aceasta pentru 15 secunde. Și tot așa. Scoți ciocolata din cuptor, o amesteci și o dai iar la cuptor, nu  mai mult de 10 secunde, de câte ori este nevoie până când ciocolata este topită complet.

– Nu vă plac prăjiturile rotunde? Înlocuiți tava rotundă cu una pătrată. 

 

Cheesecake cu oreo, ciocolata alba și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

– Rețetele clasice spun că un cheesecake adevărat se face coace în bain-marie. Așa și este. Deci nu vă luați după mine în ceea ce privește coacerea. Exista o diferența de aspect. Când coci cheesecake-ul direct în cuptor își va schimba culoarea și pot apărea crăpături. Dacă îl coci în baie de apă atunci se coace lent, deoarece se va mări și timpul de coacere și vei obține un cheesecake uniform și fără margini închise la culoare. Decizia voastră.  Eu l-am copt fără bain-marie, am riscat deoarece știam că oricum îl voi acoperi cu fructe și în plus stau prost cu răbdarea. În concluzie se poate oricum.

 

Cheesecake cu oreo, ciocolata și zmeură - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Alte rețete de cheesecake

Cheesecake vegan cu fructe de pădure, granola și semințe de Chia

Cheesecake cu fructe de pădure fără coacere, la borcan

Cheesecake cu ananas caramelizat

 

 

 

This recipe has no ratings just yet.

Cheesecake cu oreo, ciocolata alba si zmeura

iulie 18
: 5 hr

By:

Ingredients
 • SOSUL DE ZMEURĂ
 • 250-300 gr. zmeură
 • 30 gr. zahăr
 • 1 linguriță suc de lămâie
 • CRUSTA
 • 150 gr. praf Oreo
 • 60 gr. unt
 • CREMA DE BRÂNZĂ
 • 180 gr. ciocolată albă
 • 400 gr. Philadelphia Cream Cheese , la temperatura camerei
 • 65 gr. zahăr
 • 1 lingură făină
 • 1 linguriță suc de lămâie
 • 1 linguriță extract vanilie
 • un vârf cuțit sare
 • 2 ouă mari, la temperatura camerei
Directions
 • Step 1 Adaug zmeura, sucul de lămâie și zahărul într-un oală mică. Aduc la fierbere. Amestec din când în când până se reduce și începe să se lege. Când e gata îl trec printr-o sită măruntă. Sosul obținut îl pun deoparte să se răcească.
 • Step 2 Pornesc cuptorul la 175 grade C . Tava pe care o voi folosi o acopăr cu hârtie de copt. Am ales o tavă rotundă de 20 cm.
 • Step 3 Amestec praful de Oreo cu untul topit. Torn amestecul de oreo în tava pregătită dinainte și cu ajutorul unui pahar presez biscuiții pe fundul și pereții formei. Dau apoi la cuptorul preîncălzit vreo 8 minute. Scot din cuptor și las deoparte să se răcească. Cuptorul rămâne pornit dar reduc la 150 Grade C.
 • Step 4 Topesc ciocolata și pun deoparte până pregătesc crema de brânză. Eu am ales ca metoda bain-marie.
 • Step 5 În bolul mixerului adaug crema de brânză și zahărul. Mixez vreo 2 minute până se transformă într-o cremă fină. Adaug apoi făina, sucul de lămâie, vanilia și sarea. Pornesc mixerul și cu el pornit adaug ouăle unul câte unul. Când toate ingredientele s-au încorporat opresc aparatul. Acum adaug ciocolata topită și mixez la viteză mică.
 • Step 6 Adaug jumătate din crema obținută peste crusta de oreo. Adaug jumătate din sosul de zmeură, apoi restul de cremă. Adaug deasupra restul de sos de zmeură.
 • Step 7 Cu ajutorul unui cuțit sau a unei scobitori fac 8 pentru un aspect marmorat.
 • Step 8 Dau la cuptor pentru 35-40 minute. Cheesecake-ul este gata atunci când se desprind marginile și este gata pe lateral, dar mijlocul este încă necopt. Opresc cuptorul și las ușa întredeschisă până se răcește complet.
 • Step 9 Când s-a răcit dau la frigider vreo 2 ore înainte de servire.

Related Posts

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Rețeta și ingrediente pentru cupcakes cu ciocolata alba. Rețeta pentru marshmallow frosting sau glazura de bezea.

Dutch baby pancake cu Zmeura, Ciocolata și Menta

Dutch baby pancake cu Zmeura, Ciocolata și Menta

        De când am încercat aceste clătite, micul dejun la noi în casă este altfel. Olandezele astea mici au urcat în topul preferințelor noastre, sunt foarte ușor de făcut și pot avea o grămadă de arome. Ele pot fi dulci, cu fructe […]1 thought on “Cheesecake cu oreo, ciocolată albă și zmeură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.