Chimichurri
este un sos nefiert de origine argentiniană, folosit atât ca ingredient în gătit, cât și condiment pentru carnea la grătar. Găsit în bucătăria argentiniană, paraguayană și uruguayană, sosul vine într-o versiune verde și roșie. sursa
Azi am avut poftă de cartofi prăjiți. Și cum îmi place enorm să-mi complic viața am făcut cartofi mov cu usturoi și parmezan, prăjiți în cuptor. Am adaptat puțin rețeta originală și de aceea vreau să vă povestesc varianta mea de sos, cea care nouă ne place enorm. Ce am schimbat? Am adăugat avocado pentru a fi un sos cremos, am renunțat de coriandru în favoarea pătrunjelului tradițional și am folosit lime în locul oțetului.
Ingrediente Chimichurri
1 legătură mare de pătrunjel proaspăt ( dacă sunteți fan coriandru proaspăt atunci înlocuiți jumătate din cantitatea de pătrunjel)
1 avocado mare
5 căței de usturoi
sucul de la 1 lime
1 linguriță fulgi de ardei ( poate fi și iute)
1 linguriță sare
ulei de măsline extravirgin, după gust
Cum fac sosul verde?
Clătiți bine pătrunjelul sub apă rece. Adăugați în robotul de bucătărie toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline. Adăugați puțin ulei de măsline pentru început. Dați puls robotului și țineți așa timp de aproximativ 1 minut, apoi adăugați mai mult ulei de măsline după cum cere sosul.
Acest sos trebuie să aibă o consistență mai densă, cremoasă.
Păstrați sosul bine acoperit și la frigider, până la o săptămână.
SFAT – se poate și fără robot de bucătărie. Pătrunjelul se toacă mărunt și usturoiul se trece prin presă. Avocado se face piure cu o furculiță. Se combină toate ingredientelor și se amestecă până se obține un sos cremos.
CHIMICHURRI – SOS VERDE CU AVOCADO
Ingredients
- 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt ( dacă sunteți fan coriandru proaspăt atunci înlocuiți jumătate din cantitatea de pătrunjel)
- 1 avocado mare
- 5 căței de usturoi
- sucul de la 1 lime
- 1 linguriță fulgi de ardei
- 1 linguriță sare
- ulei de măsline extravirgin, după gust
Directions
- Step 1 Clătiți bine pătrunjelul sub apă rece. Adăugați în robotul de bucătărie toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline. Adăugați putin ulei de măsline pentru început. Dați puls robotului și țineți așa timp de aproximativ 1 minut, apoi adăugați mai mult ulei de măsline după cum cere sosul.
- Step 2 Acest sos trebuie să aibă o consistență mai densă, cremoasă.
- Step 3 Păstrați sosul bine acoperit și păstrați-l la frigider până la o săptămână.
- Step 4 SFAT – se poate și fără robot de bucătărie. Tocați mărunt pătrunjelul și treceți prin presă usturoiul. Cu ajutorul unei furculițe faceți piure avocado-ul. Adăugați deasupra restul ingredientelor și amestecați până se combină într-un sos cremos.
1 thought on “Chimichurri – sos verde cu avocado”