Chimichurri – sos verde cu avocado

Chimichurri – sos verde cu avocado

1 Comment  /  Jump to Recipe

Chimichurri verde-Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Chimichurri

este un sos nefiert de origine argentiniană, folosit atât ca ingredient în gătit, cât și condiment pentru carnea la grătar. Găsit în bucătăria argentiniană, paraguayană și uruguayană, sosul vine într-o versiune verde și roșie. sursa

Azi am avut poftă de cartofi prăjiți. Și cum îmi place enorm să-mi complic viața am făcut cartofi mov cu usturoi și parmezan, prăjiți în cuptor.  Am adaptat puțin rețeta originală și de aceea vreau să vă povestesc varianta mea de sos, cea care nouă ne place enorm. Ce am schimbat? Am adăugat avocado pentru a fi un sos cremos, am renunțat de coriandru în favoarea pătrunjelului tradițional și am folosit lime în locul oțetului.

 

Sos verde -Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Ingrediente Chimichurri 

1 legătură mare de pătrunjel proaspăt ( dacă sunteți fan coriandru proaspăt atunci înlocuiți jumătate din cantitatea de pătrunjel)

1 avocado mare

 5 căței de usturoi

sucul de la 1 lime

1 linguriță fulgi de ardei ( poate fi și iute)

1 linguriță sare

ulei de măsline extravirgin, după gust

 

Chimichurri -Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Cum fac sosul verde? 

Clătiți bine pătrunjelul sub apă rece. Adăugați în robotul de bucătărie toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline. Adăugați puțin ulei de măsline pentru început. Dați puls robotului și țineți așa timp de aproximativ 1 minut, apoi adăugați mai mult ulei de măsline după cum cere sosul.

Acest sos trebuie să aibă o consistență mai densă, cremoasă.

 

Chimichurri -Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Păstrați sosul bine acoperit și la frigider, până la o săptămână.

 

Sos verde -Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

SFAT – se poate și fără robot de bucătărie. Pătrunjelul se toacă mărunt și usturoiul se trece prin presă. Avocado se face piure cu o furculiță. Se combină toate ingredientelor și se amestecă până se obține un sos cremos. 

 

Chimichurri verde-Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

This recipe has no ratings just yet.

CHIMICHURRI – SOS VERDE CU AVOCADO

martie 16
: easy

By:

Ingredients
  • 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt ( dacă sunteți fan coriandru proaspăt atunci înlocuiți jumătate din cantitatea de pătrunjel)
  • 1 avocado mare
  • 5 căței de usturoi
  • sucul de la 1 lime
  • 1 linguriță fulgi de ardei
  • 1 linguriță sare
  • ulei de măsline extravirgin, după gust
Directions
  • Step 1 Clătiți bine pătrunjelul sub apă rece. Adăugați în robotul de bucătărie toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline. Adăugați putin ulei de măsline pentru început. Dați puls robotului și țineți așa timp de aproximativ 1 minut, apoi adăugați mai mult ulei de măsline după cum cere sosul.
  • Step 2 Acest sos trebuie să aibă o consistență mai densă, cremoasă.
  • Step 3 Păstrați sosul bine acoperit și păstrați-l la frigider până la o săptămână.
  • Step 4 SFAT – se poate și fără robot de bucătărie. Tocați mărunt pătrunjelul și treceți prin presă usturoiul. Cu ajutorul unei furculițe faceți piure avocado-ul. Adăugați deasupra restul ingredientelor și amestecați până se combină într-un sos cremos.

Related Posts

Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate

Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate

      Că este septembrie știți și voi … dar ceea ce nu știți este că grădina noastră a intrat în pregătirea de iarnă. Am avut un weekend plin, chiar și vremea a fost de partea nostră. Joaca mea de-a grădinăritul s-a transformat dintr-un […]

Cartofi mov prăjiți, cu chimichurri și aioli

Cartofi mov prăjiți, cu chimichurri și aioli

Cartofi prăjiți Când vorbesc despre cartofi prăjiți este ca și cum aș vorbi despre fericire. Cartofii prăjiți fac parte din preparatele care mă fac să zâmbesc, care alungă orice urmă de supărare, bineînțeles dacă sunt destui. Nu cutia de înghețată alungă tristețea ci bolul de […]



1 thought on “Chimichurri – sos verde cu avocado”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.