[:en]
Mmmmm, ciocolată, multă ciocolată…. ciocolată de casă simplă, tradițională sau în două culori sau poate the ultimate chocolate experience.
- 150 ml apă
- 400 gr zahăr
- 100 gr unt
- 250 gr lapte praf
- 50 gr cacao
- esență vanilie sau esență de rom
- nucă de cocos , nuci , stafide , alune , etc
Preparare
Laptele praf se cerne împreună cu cacao într-un vas.
Zahărul împreună cu apa se pun într-o crăticioară la foc mic , până se dizolvă zahărul și începe să fiarbă.
Nu lăsați foarte mult pe foc, aprox. încă 1 min. după ce a făcut spumă deasupra, dacă nu doriți să se transforme în sirop gros. Siropul gros , ca mierea , face ciocolata sfărâmicioasă iar siropul subțire face ciocolata mai moale.
Când considerați că siropul e gata, stingeți focul și adăugați laptele praf în ploaie în câteva tranșe, până se omogenizează compoziția bine. Adăugați apoi untul topit și răcit , esența pe care o doriţi și amestecați bine de tot.
Turnați repede amestecul într-o tavă unsă cu unt.Dacă este nevoie puteți nivela compoziția cu o spatulă înmuiată în apă rece, apoi presărați deasupra ce doriți. Eu am încercat de această dată cu nuci și nucă de cocos .Indiferent ce hotărâți să folosiți să le apăsați să intre bine în ciocolată.
După ce s-a răcit dați la frigider până se întărește. În cazul în care siropul pe care l-ați făcut a fost unul subțire va trebui să o lăsați peste noapte să se întărească, dacă însă ați făcut siropul gros va dura doar 2-3 ore până să o puteți tăia şi servi.
Poftă Bună !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Mmmmm, ciocolată, multă ciocolată…. ciocolată de casă simplă, tradițională sau în două culori sau poate the ultimate chocolate experience.
- 150 ml apă
- 400 gr zahăr
- 100 gr unt
- 250 gr lapte praf
- 50 gr cacao
- esență vanilie sau esență de rom
- nucă de cocos , nuci , stafide , alune , etc
Preparare
Laptele praf se cerne împreună cu cacao într-un vas.
Zahărul împreună cu apa se pun într-o crăticioară la foc mic , până se dizolvă zahărul și începe să fiarbă.
Nu lăsați foarte mult pe foc, aprox. încă 1 min. după ce a făcut spumă deasupra, dacă nu doriți să se transforme în sirop gros. Siropul gros, ca mierea, face ciocolata sfărâmicioasă iar siropul subțire face ciocolata mai moale.
Când considerați că siropul e gata, stingeți focul și adăugați laptele praf în ploaie în câteva tranșe, până se omogenizează compoziția bine. Adăugați apoi untul topit și răcit, esența pe care o doriţi și amestecați bine de tot.
Turnați repede amestecul într-o tavă unsă cu unt. Dacă este nevoie puteți nivela compoziția cu o spatulă înmuiată în apă rece, apoi presărați deasupra ce doriți. Eu am încercat de această dată cu nuci și nucă de cocos. Indiferent ce hotărâți să folosiți să le apăsați să intre bine în ciocolată.
După ce s-a răcit dați la frigider până se întărește. În cazul în care siropul pe care l-ați făcut a fost unul subțire va trebui să o lăsați peste noapte să se întărească, dacă însă ați făcut siropul gros va dura doar 2-3 ore până să o puteți tăia şi servi.
Poftă Bună !!!
[:]
ciocolata mea e la frigideeeer 🙂 abia astept. Cred ca am gresit undeva…:)..am luat reteta din revista veg pe care ai postat-o, dar nu spunea cat sa tin pe foc, asa ca am tinut mai mult… sa vedem cum o sa iasa. Sper ca nu prea sfaramicioasa, dar chiar si asa am sa o mananc pe TOATA
Mvai Florina, reteta este din 2011 iara in Veg gaseti acesta reteta http://www.cantboilanegg.ro/2013/12/ciocolata-de-casa-si-veg-de-iarna.html
Cu siguranta ai gresit undeva 🙂
Dar sunt convinsa ca oricare din ele ai folosit-o va fi minunata !!!
ha ha… stiam o faza dintr_un serial care imi placea cu o domnisoara care incerca sa faca un desert. Problema a fost ca reteta avea continuarea pe pagina urmatoare din cartea de bucate, dar pagina urmatoare era lipita de urmatoarea pagina :)) amestecandu_se retetele, a iesit un desert cu carne, sare etc… macar eu am oscilat intre doua retete pt ciocolata de casa…
Super…Luv U !!!