Și așa începe un alt capitol al vieții nostre în bucătărie…
Toată lumea la începutul anului vorbește despre rezoluții, despre ceea ce va fi sau și-ar dori să fie… În cazul meu se va adopta principiul „People who love to eat are always the best people” susținut de Julia Child, așa că în acest an vom fi mai buni ca niciodată. Mă rog și asta este tot un fel de rezoluție, dar măcar este una gustoasă și realizabilă.
Stați aproape deoarece vom face minuni.
Și ca să nu lungesc vorba haideți să vă arăt cum să obțineți cel mai de efect desert obținut din resturile de fructe din congelator.
INGREDIENTE
pentru fructe
- 3 căni fructe de pădure ( afine, mure, zmeură, căpșuni etc)
- sucul de la 1 lămâie
- 125 gr. zahăr
- 2 linguri de făină
- un strop de sare
pentru aluat
- 125 gr. făină
- 30 gr. zahăr
- 1 si jumătate praf de copt
- un strop de sare
- 30 gr. unt foarte rece ( aproape înghețat ) și tăiat în bucăți
- 120 gr. smântână de gătit sau frișcă lichidă neîndulcită
METODA
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
- Într-un bol încăpător amestecați împreună făina, zahărul și sarea. Adăugați fructele și sucul de lămâie și amestecați ușor să nu transformați totul în gem. Puneți deoparte.
- Găsiți vasul sau vasele termorezistente în care veți pregăti cobbler-ul. Adăugați fructele în vas și puneți deoparte.
- Într-un alt vas amestecați împreună făina, zahărul, praful de copt și sarea.
- Și acum distracția : folosindu-vă de buricele degetelor amestecați untul în amestecul de făină, până obțineți niște firimituri mai mari.
- Adăugați smântâna și amestecați până se combină. Nu amestecați în exces … este genul de aluat în care cocoloașe sunt binevenite.
- Cu ajutorul unei linguri adăugați aluatul peste fructe.
- Dați la cuptor pentru 25 minute până fructele încep să bolborosească și aluatul prinde o culoare aurie.
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi cald sau la temperatura camerei.
- Nu e musai, dar e minunat cu înghețată.
pam pam …și uite așa se face magie !!
- pentru fructe
- 3 căni fructe de pădure ( afine, mure, zmeură, căpșuni etc)
- sucul de la 1 lămâie
- 125 gr. zahăr
- 2 linguri de făină
- un strop de sare
- pentru aluat
- 125 gr. făină
- 30 gr. zahăr
- 1 si jumătate praf de copt
- un strop de sare
- 30 gr. unt foarte rece ( aproape înghețat ) și tăiat în bucăți
- 120 gr. smântână de gătit sau frișcă lichidă neîndulcită
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
- Într-un bol încăpător amestecați împreună făina, zahărul și sarea. Adăugați fructele și sucul de lămâie și amestecați ușor să nu transformați totul în gem. Puneți deoparte.
- Găsiți vasul sau vasele termorezistente în care veți pregăti cobbler-ul. Adăugați fructele în vas și puneți deoparte.
- Într-un alt vas amestecați împreună făina, zahărul, praful de copt și sarea.
- Și acum distracția : folosindu-vă de buricele degetelor amestecați untul în amestecul de făină, până obțineți niște firimituri mai mari.
- Adăugați smântâna și amestecați până se combină. Nu amestecați în exces … este genul de aluat în care cocoloașe sunt binevenite.
- Cu ajutorul unei linguri adăugați aluatul peste fructe.
- Dați la cuptor pentru 25 minute până fructele încep să bolborosească și aluatul prinde o culoare aurie.
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi cald sau la temperatura camerei.
- Este minunat cu înghețată.
1 thought on “Cobbler cu fructe de padure”