galette cu capsuni, otet balsamic si piper » Bucătăria familiei mele
galette cu capsuni, otet balsamic si piper

galette cu capsuni, otet balsamic si piper

0 Comments

 

galette cu capsuni, otet balsamic si piper

 

Galette – Ei și am aflat și rețeta!!!  și acum v-o împărtășesc și vouă :)♥

 

galette cu capsuni, otet balsamic , piper

 

INGREDIENTE galette 

pentru aluat

 • 150 gr. făină
 • 120 gr. unt înghețat
 • 1/2 linguriță sare
 • un strop de piper proaspăt râșnit
 • 1/2 linguriță zahăr
 • 3 linguri apă rece

pentru fructe

 • 1 cană de căpșuni proaspete
 • 2 linguri oțet balsamic
 • 4 linguri miere
 • un strop de piper proaspăt râșnit
 • 1 linguriță făină
 • 1 linguriță zahăr
 • 1 linguriță făină de migdale
 • 1 ou

 

cum fac galette?

Aluatul :

 • Dacă doriți să faceți acest tip de aluat pregătiți untul cu o zi înainte, deoarece întreaga cantitate de unt se taie în cuburi și apoi se pune în congelator. Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă.
 • Se adaugă în blender făina + sarea + piperul + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Aluatul obținut trebuie să fie ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre.
 • Adăugați 1 lingură de apă rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului și apoi încă o lingură apă, până se leagă aluatul. Nu exagerați cu apa, dacă e prea multă crusta va fi tare.
 • Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider cel puțin o oră. Acest tip de aluat se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.

 capsuna

Fructele: 

 • Căpșunile se taie în felii, se pun într-un vas împreună cu 1 lingură de oțet balsamic și 2 linguri de miere. Se agită vasul cu simț de răspundere să nu se strivească fructele. Se lasă să stea cel puțin o oră în repaus, dar cel mai bine ar fi peste noapte.

miere

 • Și acum că este o nouă zi, avem și aluatul și fructele pregătite. Aluatul se scoate de la frigider și se lasă 10 minute să se odihnească la temperatura camerei. Apoi se așează pe o suprafață ușor presărată cu făină și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea și forma dorită.
 • Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Se transferă aluatul întins pe hârtia de copt.
 • Amestecați făina, zahărul și făina de migdale și presărați mijlocul aluatului.
 • Peste aluat se întind fructele scurse de zeama lăsată peste noapte, cu ajutorul unei palete cu gauri.

galette cu capsuni deschisa

 

 • NU ARUNCAȚI zeama de pe căpșuni.
 • Atenție: lăsați cel puțin 2 cm liberi pe margine pentru a putea întoarce aluatul. Împăturiți marginile peste căpșuni, lăsând mijlocul neacoperit.
 • Marginile aluatului se pensulează cu oul bătut bine cu furculița.

galette cu capsuni, inchisa

 • Se dă la cuptor vreo 25- 30 min. până aluatul devine galben auriu.
 • Intre timp zeama lăsată de căpșuni o dați în clocot împreună cu lingura de oțet balsamic rămasă și cele 2 de miere. Lăsați să fiarbă până se îngroașă.
 • Serviți galette caldă presărată cu piper proaspăt și sos de oțet balsamic și miere.

galette cu capsuni, otet balsamic

 

 

galette cu capsuni, otet balsamic si piper
Write a review
Print
Ingredients
 1. pentru aluat
 2. 150 gr. făină
 3. 120 gr. unt înghețat
 4. 1/2 linguriță sare
 5. un strop de piper proaspăt râșnit
 6. 1/2 linguriță zahăr
 7. 3 linguri apă rece
 8. pentru fructe
 9. 1 cană de căpșuni proaspete
 10. 2 linguri oțet balsamic
 11. 4 linguri miere
 12. un strop de piper proaspăt râșnit
 13. 1 linguriță făină
 14. 1 linguriță zahăr
 15. 1 linguriță făină de migdale
 16. 1 ou
Instructions
 1. Dacă doriți să faceți acest tip de aluat pregătiți untul cu o zi înainte, deoarece întreaga cantitate de unt se taie în cuburi și apoi se pune în congelator. Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă.
 2. Se adaugă în blender făina + sarea + piperul + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Aluatul obținut trebuie să fie ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre.
 3. Adăugați 1 lingură de apă rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului și apoi încă o lingură apă, până se leagă aluatul. Nu exagerați cu apa, dacă e prea multă crusta va fi tare.
 4. Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider cel puțin o oră. Acest tip de aluat se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.
 5. Căpșunile se taie în felii, se pun într-un vas împreună cu 1 lingură de oțet balsamic și 2 linguri de miere. Se agită vasul cu simț de răspundere să nu se strivească fructele. Se lasă să stea cel puțin o oră în repaus, dar cel mai bine ar fi peste noapte.
 6. Și acum că este o nouă zi, avem și aluatul și fructele pregătite. Aluatul se scoate de la frigider și se lasă 10 minute să se odihnească la temperatura camerei. Apoi se așează pe o suprafață ușor presărată cu făină și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea și forma dorită.
 7. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Se transferă aluatul întins pe hârtia de copt.
 8. Amestecați făina, zahărul și făina de migdale și presărați mijlocul aluatului.
 9. Peste aluat se întind fructele scurse de zeama lăsată peste noapte, cu ajutorul unei palete cu gauri.
 10. NU ARUNCAȚI zeama de pe căpșuni. Atenție: lăsați cel puțin 2 cm liberi pe margine pentru a putea întoarce aluatul. Împăturiți marginile peste căpșuni, lăsând mijlocul neacoperit.
 11. Marginile aluatului se pensulează cu oul bătut bine cu furculița.
 12. Se dă la cuptor vreo 25- 30 min. până aluatul devine galben auriu.
 13. Intre timp zeama lăsată de căpșuni o dați în clocot împreună cu lingura de oțet balsamic rămasă și cele 2 de miere. Lăsați să fiarbă până se îngroașă.
 14. Serviți galette caldă presărată cu piper proaspăt și sos de oțet balsamic și miere.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

ALTE GALETTE


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Tarta cu portocale. Rețetă aluat franțuzesc pate brisse cu umplutura de mascarpone și portocale roșii. Crostate cu portocaleLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.