Gem de coacăze
Este sezon la coacăze …. Ce pot să vă spun mai mult.
Am eliberat copiii în grădină și după ce s-au săturat ( a fost nevoie de două zile) am cules ce-a mai rămas … și uite așa s-a făcut de vreo 5 borcănașe de gem… și două pungi mici pentru congelator…
Pentru Șerban coacăzele au fost și cină și mic dejun, dar sunt convinsă că dacă i le puneam în farfurie nici nu s-ar fi atins de ele…
Gemul de coacăze a fost testat de noi și anul trecut și a fost un adevărat succes… rețeta aici.
Să vă spun așa fără prea multe detalii ce am făcut de fapt.
Se culeg coacăzele, indiferent de culoare. Eu am avut cam 1 kg de coacăze negre și
vreo 250 gr. coacăze roșii.
Le-am spălat bine, le-am curățat și le-am pus în oala mea specială de făcut gem, împreună cu 500 ml apă plată.
In timp ce coacăzele fierbeau la foc mic, am cântărit cam 250 gr. zahăr brun.
Când fructele mele s-au înmuiat
și zeama a început să scadă, am îndepărtat oala de pe foc și am trecut prin sită toată compoziția.
Fructele strecurate le-am pus din nou pe foc și am adăugat zahărul.
Am lăsat să fiarbă până am sterilizat borcanele (spălate și uscate le-am băgat 15 min. în cuptor la 100 grade).
Am lăsat să facă bulbuci timp de 10 minute,
apoi am testat – puneţi o lingură de sirop pe o farfurie refrigerată, apoi puneţi la frigider timp de 5 minute. Dacă împingeţi cu degetul siropul de pe farfurie ar trebui să facă riduri. Dacă nu face mai lăsați să fiarbă încă 5 minute și retestați .
Se toarnă fierbinte în borcane .
Se înfiletează capacele şi se răstoarnă, sprijinindu-se pe capac, pentru 15 min. După aceea se întorc în poziția normală, iar când s-au răcit de tot se depozitează în cămară.
În cazul nostru un borcan s-a terminat înainte de a pune capacul…
alt borcan e pe cale să se termine azi, așa că în cămară au ajuns doar 3.
Gem de coacăze
Alte Gemuri
Ah cat te invidiez!!!
Acasa la mama e plin de coacaze rosii si negre si erau atat de bune…punem putin zahar peste ele si era desertul perfect!
Copii tai au o copilarie foarte frumoasa…
Fac si eu ce pot !!!!
Eu nu le amestec cele roșii au gust total diferit de cele negre
Super. Intradevar sunt diferențe. Dar cred ca e o chestie de gust și preferințe.
Șerban al tau e simpatic foc! El si cu coacazele lui 🙂
Au un rosu coacazele astea .. de nu se poate! Foarte reusite toate pozele.
Multumesc muuuuuuuult…
Ce fain ca ai gradina atat de bogata… Desi am 2 balcoane, inca nu pot planta nimic! :)) Da` las` ca terminam noi casa… si vin la tine sa-mi oferi informatii despre gradinarit! :-*
Juniorul este un dulce, ca de obicei. Despre dulceata nu pot spune nimic pana nu degust! :))
Te pup dulce
Din pacate au fost unii care au golit camara mea inainte de a o umple asa ca nu ma pot lauda că-ți trimit un borcan …
Te pup …
Copilasul este dragalas foc.Cat de concentrat este asupra coacazelor.
Despre gem,numai de bine.
Multumim !!!
Are o culoare superba si un gust foarte bun!
Inghit in sec tot privind la poze!!!
Haplea ❤