Începe vacanța
și băieții mei se vor descurca singuri: mic dejun, prânz și câteodată și cina. Este o adevărată plăcere să primești mesaj de-acasă: Am mâncat! R. a gătit chiar bine. Și aici nu e vorba că eu fac mâncarea iar ei o încălzesc. Nici poveste. Vorbim de gătit de la zero. Preparate simple, dar totul are un început. Faptul că au avut curajul ( și ei, dar mai ales eu) să încerce, să gătească și să mănânce ce au gătit este primul pas spre o viață independentă. Nu vreau ca băieții mei să fie dependenți de mine și de mâncarea pregătită de mine. I-am ajutat și i-am susținut pas cu pas.
La început a fost suficientă simpla lor prezență în bucătărie ca mai târziu să ajungă să gătească singuri. Paste de toate felurile, cartofi și șnițele, omlete, waffe , clătite și pancakes, sandwich-uri și multe altele preparate fac parte din meniul pregătit de ei. Momentan. Dar îi văd tot timpul interesați de rețete noi.
Este adevarat că bucătăria mea arată ca după război atunci când ajung acasă, dar pas cu pas vor învăța și să curețe după ce au gătit, mai ales că nu e atât de greu să pună vasele în mașina de spălat. Râdem și glumim, dar chiar le va prinde bine să învețe să se descurce singuri. Nu mai este mult și își vor lua zborul. In 4 ani brunetul meu va părăsi cuibul iar gătitul va fi abilitate importantă pe tot parcursul vieții, atât pentru el cât și pentru cei din jur.
Rețeta care urmează este una foarte simplă din categoria celor pe care și un copil le poate găti singur.
Gnocchi de casă sunt foarte buni, dar nu totdeauna am timp să îi pregătesc. De aceea atunci când merg la cumpărături adaug pe lista mea și gnocchi. Ii găsiți la secțiunea de frigidere lângă pastele proaspete.
Ingrediente pentru Gnocchi cu zucchini, lămâie și salvie
- 500 gr. gnocchi ( homemade sau din comerț)
- 50 gr. unt
- 2 zucchini
- 4 căței de usturoi
- sucul de la jumătate de lămâie
- parmezan ras
- salvie proaspătă
- pătrunjel și busuioc verde
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
Dacă vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Când am timp să îi fac eu folosesc: 0,5 kg cartofi copți sau fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. Acestea sunt cantități pentru 2 persoane. După ce îi fac îi las deoparte la uscat, până le vine rândul. Dacă aveți gnocchi din comerț urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți-i până încep să plutească.
În acest timp topiți jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie întinsă, la foc mediu. Adăugați câteva frunze de salvie. Gătiți amestecând ocazional, până untul începe să se închidă la culoare și salvia devine crispy, cam 4 minute. Îndepărtați salvia din unt și dați deoparte.
În tigaia cu unt aromat adăugați puțin ulei de măsline și zucchini, pe care l-ați tăiat în felii și apoi în sferturi.
Adăugați acum și usturoiul trecut prin presă și amestecați până aroma se simte în toată bucătăria.
În tot acest timp gnocchi ar trebuie să fie gata și să plutească la suprafața apei. Cu o paletă de spumă scoateți-i din apă și adăugați-i în tigaie peste zucchini. Păstrați apa.
Acum adăugați restul de unt, sucul de lămâie, jumătate din parmezanul ras și verdețurile tocate. Dacă această combinație vi se pare uscată adăugați puțin din apa păstrată. Amidonul prezent în apa în care au fiert gnocchi este ceea ce aveți nevoie.
Sare și piper după gust.
Serviți imediat cu restul de parmezan, salvia prăjită și mai multă verdeață.
GNOCCHI CU ZUCCHINI, LĂMÂIE ȘI SALVIE
Ingredients
- 500 gr. gnocchi ( homemade sau din comerț)
- 50 gr. unt
- 2 zucchini
- 4 căței de usturoi
- sucul de la jumătate de lămâie
- parmezan ras
- salvie proaspătă
- pătrunjel și busuioc verde
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
Directions
- Step 1 Pentru gnocchi din comerț urmați instrucțiunile de pe ambalaj. Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți-i până încep să plutească.
- Step 2 În acest timp topiți jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie întinsă, la foc mediu. Adăugați câteva frunze de salvie. Gătiți amestecând ocazional, până untul începe să se închidă la culoare și salvia devine crispy, cam 4 minute. Îndepărtați salvia din unt și dați deoparte.
- Step 3 În tigaia cu unt aromat adăugați puțin ulei de măsline și zucchini, pe care l-ați tăiat în felii și apoi în sferturi. Adăugați acum și usturoiul trecut prin presă și amestecați până aroma se simte în toată bucătăria.
- Step 4 În tot acest timp gnocchi ar trebuie să fie gata și să plutească la suprafața apei. Cu o paletă de spumă scoateți-i din apă și adăugați-i în tigaie peste zucchini. Păstrați apa.
- Step 5 Acum adăugați restul de unt, sucul de lămâie, jumătate din parmezanul ras și verdețurile tocate. Dacă această combinație vi se pare uscată adăugați puțin din apa păstrată.
- Step 6 Sare și piper după gust.
- Step 7 Serviți imediat cu restul de parmezan, salvia prăjită și mai multă verdeață.
1 thought on “Gnocchi cu zucchini, lămâie și salvie”