Tortellini cu broccoli, bacon și sos de brânză

Tortellini cu broccoli, bacon și sos de brânză

0 Comments  /  Jump to Recipe

 

Tortellini cu broccoli, bacon și sos de brânză - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

Trec printr-o perioadă în care pastele sunt preparatele care mă scot din încurcătură. Ce fel de încurcătură? Pai tot a-2-a zi aud: Mama vrem paste !! 

Și a trebuit să mă reinventez și să găsesc toate variantele și ideile și culorile și formele și umpluturile, pentru alte paste de fiecare dată.  

În weekend 2 dintre băieții mei au plecat la schi iar noi cei rămași acasă ne-am pregătit o porție mare de paste și ne-am uitat la TV. Asta da relaxare.

Tortellini cu broccoli, bacon și 3 brânze - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro


Tortellini cu broccoli, bacon și 3 brânze – ingrediente pentru 2

250 gr. tortellini (din comerț sau de casă) umplutura după preferințe

2-3 felii de bacon

1 lingură ulei de măsline

câteva flori de broccoli

sare și piper proaspăt râșnit

fulgi de ardei iute

un cub de unt sărat

2-3 căței de usturoi

oregano uscat

cimbru verde

40-50 ml vin alb sec

100 ml smântână de gătit

50-60 gr. gorgonzola și mascarpone ( există în magazine combinația asta )

50 gr. parmezan ras

Tortellini - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro


Pregătești o oală mare cu apă. Gătești tortellini conform indicațiilor de pe pachet. Când sunt gata (al dente) îndepărtezi de pe foc, scurgi pastele și dai deoparte.

Pe o tavă pregătită cu hârtie de copt așezi broccoli, feliile de bacon tăiate în bucăți mai mici și usturoiul felii.

Presari puțin ulei de măsline, sare și piper și dai la cuptorul preîncălzit la 180 grade, vreo 10 minute. Dacă este nevoie poți scoate mai repede baconul sau broccoli, în cazul în care nu se fac în același timp. ( depinde de dimensiuni)

Scoți totul pe un prosop de hârtie și lași să se scurgă excesul de grăsime. 

 

 

Dacă rămâne grăsime în tavă o torni într-o tigaie împreună cu un cub de unt. Adaugi un cățel de usturoi trecut prin presă, oregano, cimbru și dacă vrei niște fulgi de ardei iute. Gătești 1 minut după care adaugi vinul. Lași să fiarbă vreo 2 minute și adaugi smântâna, gorgonzola și mascarpone. Gătești încă vreo 5 minute până sosul se îngroașă și devine cremos. Acum adaugi parmezanul. Asezonezi cu sare și piper, după gust.

 

 

Adaugi tortellini în tigaie și îndepărtezi de pe foc. Amesteci.

 

 

Aranjezi pastele în 2 farfurii, adaugi deasupra broccoli și bacon. Servești imediat cu parmezan deasupra.

 

Tortellini cu broccoli, bacon și 3 brânze- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Pastele astea au fost minunate pentru prânz/cină, o grămadă de arome care s-au potrivit perfect în ziua nostră de leneveală.

 

Paste cu broccoli, bacon și 3 brânze- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

O rețetă potrivită și după o zi de schi.

 

Tortellini cu broccoli, bacon și brânza - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

Alte rețete cu paste

Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel

Paste cu 4 brânze – paccheri quatro formaggi

Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor

 

This recipe has no ratings just yet.

TORTELLINI CU BROCCOLI, BACON ȘI sos de BRÂNZa

martie 10
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • 250 gr. tortellini (din comerț sau de casă) umplutura după preferințe
  • 2-3 felii de bacon
  • 1 lingură ulei de măsline
  • câteva flori de broccoli
  • sare și piper proaspăt râșnit
  • fulgi de ardei iute
  • un cub de unt sărat
  • 2-3 căței de usturoi
  • oregano uscat
  • cimbru verde
  • 40-50 ml vin alb sec
  • 100 ml smântână de gătit
  • 50-60 gr. gorgonzola și mascarpone ( există în magazine combinația asta )
  • 50 gr. parmezan ras
Directions
  • Step 1 Pregătești o oală mare cu apă. Gătești tortellini conform indicațiilor de pe pachet. Când sunt gata (al dente) îndepărtezi de pe foc, scurgi pastele și dai deoparte.
  • Step 2 Pe o tavă pregătită cu hârtie de copt așezi broccoli, feliile de bacon tăiate în bucăți mai mici și usturoiul felii.
  • Step 3 Presari puțin ulei de măsline, sare și piper și dai la cuptorul preîncălzit la 180 grade, vreo 10 minute. Dacă este nevoie poți scoate mai repede baconul sau broccoli, în cazul în care nu se fac în același timp. ( depinde de dimensiuni)
  • Step 4 Scoți totul pe un prosop de hârtie și lași să se scurgă excesul de grăsime.
  • Step 5 Dacă rămâne grăsime în tavă o torni într-o tigaie împreună cu un cub de unt. Adaugi un cățel de usturoi trecut prin presă, oregano, cimbru și dacă vrei niște fulgi de ardei iute. Gătești 1 minut după care adaugi vinul. Lași să fiarbă vreo 2 minute și adaugi smântâna, gorgonzola și mascarpone. Gătești încă vreo 5 minute până sosul se îngroașă și devine cremos. Acum adaugi parmezanul. Asezonezi cu sare și piper, după gust.
  • Step 6 Adaugi tortellini în tigaie și îndepărtezi de pe foc. Amesteci.
  • Step 7 Aranjezi pastele în 2 farfurii, adaugi deasupra broccoli și bacon. Servești imediat cu parmezan deasupra.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.