- 200 gr de foi lasagna
- 50 gr parmezan ras
- 50 gr. mozzarella rasă
- sos bolognese
- 380 -400 ml lapte ( mai slab )
- 45 gr unt
- 3 linguri de făină
- 1 vârf de cuţit nucşoară
- sare şi piper
- oregano
Pasul 1: Pregătiţi foile de lasagna.
Se încălzește cuptorul la 200 º C. Puneţi foile de lasagna într-un castron mare şi turnați peste apă caldă. Asiguraţi-vă că toate foile sunt scufundate. Ca să nu aveti surprize şi să se lipească una de cealaltă , le puteți scufunda pe rând , foaie cu foaie. Dacă faceți ca mine şi turnați apă peste toate foile , aveți grijă să pătrundă bine între toate . Lăsaţi-le la înmuiat timp de 5 până la 10 minute.
Pasul 2: Sosul béchamel
Pentru început se toarnă laptele într-o cratiţă mică şi se încălzeşte, dar nu se fierbere.
În altă cratiță pe un foc mediu se adaugă untul. Atunci când s-a topit, se adaugă făină şi se amestecă bine până se omogenizează. Chiar înainte de a începe să transforme în ceva maro, se adaugă încet laptele cald. Folosind un tel, se amestecă continuu până când sosul începe să se îngroașe.
Când începe să se îngroașe , se condimentează cu sare şi piper şi un vârf de cuţit de nucşoară. Apoi îndepărtați de pe foc şi mai amestecați puţin.
Pasul 3: Se usucă foile de lasagna
Scoateți foile de lasagna una câte una din apă şi puneţi-le pe un prosop de bucătărie curat . Apoi presați-le uşor cu prosopul pe ambele feţe ca să se usuce.
Pasul 4: Construiți lasagna
Începeți prin a unge tava de copt cu unt şi presărați pesmet. Începeți stratificarea astfel : foi de lasagna pe fundul vasului de copt. Împărțiți ochiometric cantitățile la 3 . În continuare, se acoperă cu sos de carne bolognese . Apoi turnați peste carne sos béchamel, şi în cele din urmă, se presară cu parmezan si mozzarella. Repetați procedeul încă odată dacă vă permite vasul de copt . Eu fac întotdeauna 3 straturi, dar este la fel de delicios şi cu 2 straturi.Ultimul strat, adică capacul sau crusta : foaie de lasagna, apoi sos béchamel şi în cele din urmă parmezan şi mozzarella, dându-i un topping generos. Presărați deasupra oregano.
Pasul 5: Gătiți lasagna
Puneţi vasul de copt în centrul cuptorului. Gătiți pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 6: Serviți
Scoate-ți lasagna din cuptor şi se lasă să stea timp de cel puţin 15 minute înainte de servire.
Lasagna este delicioasă servită singură sau însoțită de o salată verde proaspăt făcută.
Să aveți poftă !!!!