Bucătăria familiei mele » Pagina 11 din 105 »

Cele mai noi rețete

Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel

Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel

  Anul acesta cele mai la modă ingrediente la mine în grădină: florile de dovlecel și florile de usturoi. NU știu dacă ai gustat vreodată flori de dovlecel. Sunt minunate. Noi le umplem, le adăugăm în tarte, în paste sau le facem pizza. O singură șmecherie e…

Pizza cu pesto si flori de dovlecel

Pizza cu pesto si flori de dovlecel

Câteodată postările mele sunt despre gătitul în familie, că doar nu mi-am denumit blogul Bucătăria familiei mele că să vă prezint încăperea în care gătesc. Eu gătesc pentru copii, din cauza copiilor și cu copiii. Dar din când în când intră omul în acțiune și…

Spaghete cu creveți

Spaghete cu creveți

Paste cu creveți. Mâncarea preferata a blondului. Oricând și la orice oră. Ce bine ar fi dacă am găsi la noi în magazine creveți proaspeți. Dar din păcate și cei pe care îi găsim sub denumirea de proaspeți sunt de fapt decongelați, deoarece cei adevărați…

Bagels – rețeta homemade

Bagels – rețeta homemade

„Un bagel, uneori și beigel este un produs de patiserie originar din Polonia, făcut din aluat cu drojdie, care în mod tradițional se rulează manual în formă de inel. Cel mai vechi document conservat care menționează Bagel sunt izvoarele iudaice din Cracovia din 1610. Bagel,…

Osso buco cu Spätzle si gremolata

Osso buco cu Spätzle si gremolata

  Osso Buco este o tocană delicioasă de la italieni.  O tocană făcută cu sos de roșii și vin alb sec. Servită cu gremolata și mămăligă face toți banii. Doar că eu am încălcat puțin regulile azi și o servesc cu Spätzle. Spätzle este un…

Varză de Bruxelles la cuptor

Varză de Bruxelles la cuptor

    Varză de Bruxelles. A fost musai sa găsesc ceva de făcut cu varza asta. Din păcate lumea o ocolește deoarece nu prea știe ce să facă cu ea.  E bună fiartă sau la aburi, poate fi trasă la tigaie sau făcută la cuptor.…