Caut eu ceva în congelator ieri și dau peste o pungă de vișine congelate special puse acolo de mine pentru o delicioasă prăjitură… Şi ce este mai ușor și mai rapid de pregătit decât un pandişpan cu vişine ??? Şi nici măcar nu am decongelat fructele…
Ingrediente Pandişpan cu vişine
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un vârf cuțit sare
- 1 linguriță praf copt cu șofran pentru că am aşa ceva
- puțină zeamă de lămâie pentru stins praful de copt
- 2 linguri ulei de struguri
- vișine sau alte fructe, fie ele congelate sau proaspete
Adăugăm făina foarte încet , puțin câte puțin amestecând de sus în jos , în sens invers acelor de ceasornic, până se încorporează toată faină.
Pandișpanul va fi foarte pufos datorită acestei metode de omogenizarea a făinii și a prafului de copt.
Introducem la cuptor și coacem la foc mic în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 minute. Facem proba cu scobitoarea şi dacă iese curată înseamnă că pandișpanul nostru e gata.
L-am lăsat să se odinească vreo 30 min. și l-am pudrat cu zahăr praf cu aromă de vanilie pentru că am și din ăsta , după care l-am scos din tavă pe un blat de lemn și l-am tăiat în pătrate.
După cum a ieșit pandișpanul ăsta presimt că va fi pregătit la greu în bucătăria mea în următoarele săptămâni sau cel puţin până se termină stocul de vișine din congelator.
uite aici rețete mai vechi care conțin și alte tipuri de pandișpan:
Pandișpan rotund cu cireșe
Pandișpan genovez cu fructe
Abia astept visinele din copacelul meu.Imi plac prajiturile cu fructe acrisoare,iar pandispanul acesta mi- facut o pofta de zile mari.O zi buna.
vreau si eu copacel ….si mai vreau sa vina primavaraaaaaaaaa…MIhaela :-*:-*
Reteta copilariei mele!!Nu as fi avut insa curaj sa pun fructele inghetate de teama sa nu influenteze aluatul din jurul lor. Se pare ca fuzioneaza perfect!
La mai multe!!!
Lavinia , multumesc ;;)
Si eu fac reteta asta cam cu aceleasi ingrediente si cantitati si intr-adevar e foarte buna.
Ma bucur ca iti place…este si una din preferatele noastre…:D:D
Este prajitura preferata de fetita mea .Multumesc pentru reteta ,urmeaza sa o prepar in weekend.
Super !!! Va pup si un weekend placut !!
O singura intrebare acuma am prajitura la cuptor electric pe program rezistenta sus si jos la 150* si au trecut mai mult de 25 min eram curios ce program ai folosit tu la cuptor
Multumesc
Buna Lucian,
Am folosit un cuptor electric simplu, fără programe…la 180 grade cu ventilatorul ponit.
Sper ca răspunsul meu sa fi venit prea tarziu.