Pandişpan cu vişine » Bucătăria familiei mele »
Pandişpan cu vişine

Pandişpan cu vişine

10 Comments

 

pandispan

Caut eu ceva în congelator ieri și dau peste o pungă de vișine congelate special puse acolo de mine pentru o delicioasă prăjitură… Şi ce este mai ușor și mai rapid de pregătit decât un pandişpan cu vişine ??? Şi nici măcar nu am decongelat fructele…

Se ia rețeta clasică de pandișpan și se modifică în funcție de tava pe care o aveți în dotare. La mine este ușor deoarece în tava rotundă folosesc ingrediente x5 , iar cea tava lată ingrediente x7 adică:
 

Ingrediente Pandişpan cu vişine

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un vârf cuțit sare
  • 1 linguriță praf copt cu șofran pentru că am aşa ceva 
  • puțină zeamă de lămâie pentru stins praful de copt
  • 2 linguri ulei de struguri
  • vișine sau alte fructe, fie ele congelate sau proaspete

 visine

Metoda:

Preîncălziți cuptorul la 150 grade.

Întâi se separă albușurile de gălbenuşuri. Într-un vas uscat albușurile se mixează cu un vârf cuțit de sare, până se obține o spumă tare ( ca cea pentru bezele) în care se adaugă apoi zahărul și zahărul vanilat.
Gălbenușurile se amestecă separat cu praful de copt stins și uleiul.
In spuma de albuș se adaugă apoi crema de gălbenuşuri , mixând la viteză maximă până când compoziția își dublează volumul şi devine spumoasă.
 Punem jos mixerul și mai departe lucrăm cu o spatulă .

 Adăugăm făina foarte încet , puțin câte puțin amestecând de sus în jos , în sens invers acelor de ceasornic,  până se încorporează toată faină.

 etape

 

  Pandișpanul va fi foarte pufos datorită acestei metode de omogenizarea a făinii și a prafului de copt.

 Am turnat compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și deasupra am așezat vișinele congelate dar tăvălite prin puţină făină. Puteți presăra deasupra un plic de zahăr vanilat.
 
pandispan in tava

Introducem la cuptor și coacem la foc mic în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 minute. Facem proba cu scobitoarea şi dacă iese curată înseamnă că pandișpanul nostru e gata.

pandispan cu visine 

L-am lăsat să se odinească vreo 30 min. și l-am pudrat cu zahăr praf cu aromă de vanilie pentru că am și din ăsta după care l-am scos din tavă pe un blat de lemn și l-am tăiat în pătrate.

După cum a ieșit pandișpanul ăsta presimt că va fi pregătit la greu în bucătăria mea în următoarele săptămâni sau cel puţin până se termină stocul de vișine din congelator.

 
 
 
 Pandispan cu visine multe

uite aici rețete mai vechi care conțin și alte tipuri de pandișpan:
Pandișpan rotund cu cireșe
Pandișpan genovez cu fructe

Să aveţi poftă !!
 
 
 

 

 


Related Posts

Clafoutis cu vișine

Clafoutis cu vișine

        era și timpul pentru ceva dulce … și rapid … și gustos … yum yum … tare gustos … Ingrediente Clafoutis cu vișine 65 gr. făină un vârf cuțit de sare 2 ouă mari 25 gr. zahăr alb 180 ml. lapte […]

Dulceaţă de vişine întregi

Dulceaţă de vişine întregi

  Sezon de făcut dulcețuri.  Azi vișine întregi. Sau poate vișine cu zmeură….   Nu cumpărați mai multe vișine decât aveți răbdare să desâmburiţi.  De obicei eu am răbdare (cu ajutorul unei agrafe de par ) să las fără sâmburi vreo 3 kg, după care mă plictisesc . Căutați să cumpărați vișine mari, cărnoase şi zemoase.     Mai există bineînțeles şi o altă variantă şi anume să primiți vreo câteva kg de vișine şi atunci nu mai puteți alege nimic. Acesta a fost şi cazul meu.  Aşa că fără nici […]10 thoughts on “Pandişpan cu vişine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.