INGREDIENTE pentru 2 persoane ( cantitățile sunt luate „după ochi” )
- 2-3 vinete japoneze, tăiate în jumătate pe lungime
- ulei de măsline
- putina sare
- sos marinara homemade sau cumpărat ( merge la fel de bine și cu sos de roșii simplu)
- mozzarella mărunțită
- pesmet panko
- parmezan ras fin
- frunze de busuioc rupte
Metoda:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
Aranjați vinetele tăiate în jumătate, cu partea tăiată în sus, pe o tavă pregătită cu hârtie de copt. Stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați cu sare. Dați-le la cuptor aproximativ 10 minute până se înmoaie.
Scoateți vinetele din cuptor. Adăugați marinara peste jumătăți. Presărați mozzarella uniform pe fiecare.
Într-un castron mic, amestecați pesmetul panko, parmezanul ras și 1 lingură ulei de măsline.
Noroc cu bărbatul care saliva lângă mine că am reușit să fac fotografii în timp ce el urma atent indicațiile mele.
Acoperiți jumătățile de vinete cu amestecul de pesmet, apoi dați la cuptor încă 10-12 minute până când se rumenesc.
Easy peasy. Presărați busuioc și serviți.
Nici nu am cuvinte. De când am descoperit vinetele japoneze cinele noastre sunt mai colorate. Până acum îmi plăceau vinetele proaspete vara. Aș mânca salată de vinete cu lingura. Dar iarna nu prea se găsesc vinete din alea bune și atunci acesta alternativa este ideală.
Parmigiana de vinete japoneze - easy
Ingredients
- 2-3 vinete japoneze, tăiate în jumătate pe lungime
- ulei de măsline
- putina sare
- sos marinara homemade sau cumpărat ( merge la fel de bine și cu sos de roșii simplu)
- mozzarella mărunțită
- pesmet panko
- parmezan ras fin
- frunze de busuioc rupte
Directions
- Step 1 Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
- Step 2 Aranjați vinetele tăiate în jumătate, cu partea tăiată în sus, pe o tavă pregătită cu hârtie de copt. Stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați cu sare. Dați-le la cuptor aproximativ 10 minute până se înmoaie.
- Step 3 Scoateți vinetele din cuptor. Adăugați marinara peste jumătăți. Presărați mozzarella uniform pe fiecare.
- Step 4 Într-un castron mic, amestecați pesmetul panko, parmezanul ras și 1 lingură ulei de măsline.
- Step 5 Acoperiți jumătățile de vinete cu amestecul de pesmet, apoi dați la cuptor încă 10-12 minute până când se rumenesc.
- Step 6 Presărați busuioc și serviți.
2 thoughts on “Parmigiana de vinete japoneze”