Să ne înțelegem … ceea ce am făcut eu poate fi servit ca fel principal.
Dar dacă sunteți carnivori convinși puteți arunca lângă un super mega grătar suculent și ați rezolvat problema.
Păstârnac, roșii și ceapă verde la tavă
- 1-2 bucăți păstârnac, tăiate în jumătate sau în sferturi, în funcție de grosime
- 1-2 crenguțe roșii cherry
- 1 legătură ceapă verde
- 4 crenguțe de cimbru proaspăt
- 4 linguri ulei de măsline
- sare și piper negru
Am încălzit cuptorul la 220 de grade C. Într-o tavă am aruncat păstârnacul, roșiile întregi, ceapa verde și cimbru. Am udat cu ulei și am condimentat cu sare și piper.
Am acoperit cu folie de aluminiu și am dat la cuptor cam 15 la 20 de minute, până s-au eliminat sucurile și au început să bolborosească în tavă.
Apoi am îndepărtat folia și am lăsat încă vreo 10 minute cât să prindă culoare și să se înmoaie nițel.
Dacă doriți puteți înlocui păstârnacul cu orice altă rădăcinoasă, la fel și cimbru, poate fi înlocuit cu rozmarin sau orice plantă aromată credeți că v-ar fi pe plac.
Și așa cum v-am spus puteți servi acest preparat așa cum este sau îl folosiți pe post de garnitură.
Alte garnituri la tavă.
O mancare exact pe gustul meu. Imi plac legumele la cuptor.
Atat de simplu, dar atat de bun !!!
O portie de sanatate intr-o tava de cuptor 😉 Imi place combinatia! Draga mea, te astept la un concurs la mine pe blog:
http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/04/concurs-cu-premii-pentru-fani.html
Fetelor va multumesc! ❤ pup :*