Eggplant Parmesan / Parmigiana » Bucătăria familiei mele
Eggplant Parmesan / Parmigiana

Eggplant Parmesan / Parmigiana

10 Comments

 

 
Încă de când eram mică mi-au plăcut vinetele … în salată. Acum că sunt mare îmi plac și altfel. Și fără nici un fel de prezentare… pam pam – un preparat cu personalitate !!!
 

 Eggplant Parmesan / Melanzane alla Parmigiana / Aubergine Parmesan

  • 2 vinete medii 200 ml.
  • sos de roșii (rețeta AICI )
  • 200 ml. smântână grasă
  • 150 gr. de Parmigiano-Reggiano proaspăt ras
  • 6-7 fire ceapă verde ( sau arpagic)
  • 2 căței usturoi 
  • 1-2 frunze de mentă
  • 20 gr. mozzarella
  • rozmarin
  • o crenguță cimbru
  • ulei de măsline
  • piper
  • sare

Cum fac Vinete ”à la parmigiana” ?

1. Vinetele se taie felii nu mai mari de 1 cm și se pun într-un bol cu apă și sare vreo 10 -15 minute. Se scot și se șterg bine cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
Se ung cu ulei de măsline, sare și se prăjesc pe grătar ( tigaie ) până devin aurii.
 
 
2. În timp ce vinetele se prăjesc, punem la încălzit smântâna. Încălzit și nu fiert, ok? Peste smântână adaug rozmarinul ( eu am folosit praf dar dacă folosiți rozmarin proaspăt să nu uitați să-l scoateți din smântână când sosul este gata). Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, usturoiul tocat și el, jumătate din cantitatea de parmezan, sare și piper și se amestecă bine până se îngroașă. Se îndepărtează de pe foc.
 
 
 
3. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C .
4. În tava care o vom folosi turnăm un pic de ulei de măsline. Începem stratificarea cu câteva felii de vinete, apoi sos de roșii, parmezan ras și repetăm, să avem un total de trei straturi. Deasupra ultimului strat de vinete adăugăm menta și cimbrul, toate tăiate mărunt și turnăm crema de smântână cu parmezan.
 
 
5. În final se presară restul de parmezan ras și mozzarella, se introduce în cuptor și se coace vreo 40 de minute.
 

 S-aveți poftă!

 
 
Eggplant Parmesan / Parmigiana
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 vinete medii 200 ml.
  2. sos de roșii
  3. 200 ml. smântână grasă
  4. 150 gr. de Parmigiano-Reggiano proaspăt ras
  5. 6-7 fire ceapă verde ( sau arpagic)
  6. 2 căței usturoi
  7. 1-2 frunze de mentă
  8. 20 gr. mozzarella
  9. rozmarin
  10. o crenguță cimbru
  11. ulei de măsline
  12. piper
  13. sare
Instructions
  1. Vinetele se taie felii nu mai mari de 1 cm și se pun într-un bol cu apă și sare vreo 10 -15 minute. Se scot și se șterg bine cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
  2. Se ung cu ulei de măsline, sare și se prăjesc pe grătar ( tigaie ) până devin aurii.
  3. În timp ce vinetele se prăjesc, punem la încălzit smântâna. Încălzit și nu fiert, ok? Peste smântână adaug rozmarinul ( eu am folosit praf dar dacă folosiți rozmarin proaspăt să nu uitați să-l scoateți din smântână când sosul este gata). Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, usturoiul tocat și el, jumătate din cantitatea de parmezan, sare și piper și se amestecă bine până se îngroașă. Se îndepărtează de pe foc.
  4. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C .
  5. În tava care o vom folosi turnăm un pic de ulei de măsline. Începem stratificarea cu câteva felii de vinete, apoi sos de roșii, parmezan ras și repetăm, să avem un total de trei straturi. Deasupra ultimului strat de vinete adăugăm menta și cimbrul, toate tăiate mărunt și turnăm crema de smântână cu parmezan.
  6. În final se presară restul de parmezan ras și mozzarella, se introduce în cuptor și se coace vreo 40 de minute.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
 

 


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

  Supa asta de mazăre e de un verde pal și este numai bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega […]



10 thoughts on “Eggplant Parmesan / Parmigiana”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.