Astea sunt de departe cele mai bune paste mâncate de mine. Și nu pentru că le-am făcut eu. Poate pentru că sunt cea mai nouă găselniță.
Pastele făcute într-o singură oală, adică fierte în suc propriu împreună cu toate celelalte ingrediente, sunt cele mai gustoase paste dar și cele mai ușor de făcut. Ce bine e când la sfârșitul mesei nu ai de spălat decât o singură oală.
Pentru rețeta asta totul se adaugă efectiv într-o oală iar când pastele sunt fierte este gata preparatul.
One pot pasta sau paste într-o oală – cu ricotta, dovlecel galben, mazăre, kale și lămâie
Ingrediente pentru 2
- 150 gr. penne
- 1 dovlecel galben mai mic ( sau zucchini ), trecut prin răzătoare
- 100 gr. ricotta
- 300-350 ml supă de pui ( sau legume)
- 1-2 căței usturoi, trecuți prin presă
- 1/2 ceapă roșie
- câteva păstăi de mazăre proaspătă
- 1-2 frunze de varză kale
- cimbru verde
- 1 linguriță coajă de lămâie
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- unt sărat
Într-o oală mare am topit untul și am adăugat ceapa, usturoiul și coaja de lămâie. Când ceapa a devenit sticloasă am pus pastele nefierte și am amestecat până s-au acoperit cu untul aromat din oală. Am adăugat apoi supa de pui, mazărea și dovlecelul răzuit. A urmat cimbru mărunțit, sarea și piperul.
Am adus la fierbere. După vreo 7-8 minute de fierbere când pastele erau deja „al dente” am adăugat ricotta și frunzele de kale.
Am mai lăsat pe foc încă vreo 2 minute până brânza s-a transformat într-un sos cremos și frunzele de kale s-au înmuitat. Nu a fost suficient de cremos sosul și am mai adăugat puțină supă.
Și asta e tot. Am presărat deasupra niște cimbru verde și am mâncat cu poftă !!
Pastele astea sunt la fel de bune și fără kale și mazăre proaspătă. Dar eu am în gradină și mi s-a părut rețeta ideală pentru a le folosi.
Alte rețete cu paste
Paste cu flori : de usturoi și de dovlecel
Paste umplute cu ricotta si spanac, la cuptor
Grilled Ratatouille Penne – gluten free
PASTE ÎNTR-O OALĂ / ONE POT PASTA – CU RICOTTA, DOVLECEL ȘI LĂMÂIE
Ingredients
- 150 gr. penne
- 1 dovlecel galben mai mic ( sau zucchini ), trecut prin răzătoare
- 100 gr. ricotta
- 300-350 ml supă de pui ( sau legume)
- 1-2 căței usturoi, trecuți prin presă
- 1/2 ceapă roșie
- câteva păstăi de mazăre proaspătă
- 1-2 frunze de varză kale
- cimbru verde
- 1 linguriță coajă de lămâie
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- unt sărat
Directions
- Step 1 Într-o oală mare am topit untul și am adăugat ceapa, usturoiul și coaja de lămâie. Când ceapa a devenit sticloasă am pus pastele nefierte și am amestecat până s-au acoperit cu untul aromat din oală.
- Step 2 Am adăugat apoi supa de pui, mazărea și dovlecelul răzuit. A urmat cimbru mărunțit, sarea și piperul.
- Step 3 Am adus la fierbere. După vreo 7-8 minute de fierbere când pastele erau deja „al dente” am adăugat ricotta și frunzele de kale.
- Step 4 Am mai lăsat pe foc încă vreo 2 minute până brânza s-a transformat într-un sos cremos și frunzele de kale s-au înmuitat. Nu a fost suficient de cremos sosul și am mai adăugat puțină supă.
- Step 5 Am presărat deasupra niște cimbru verde și am mâncat cu poftă !!
1 thought on “Paste într-o oală / one pot pasta – cu ricotta, dovlecel și lămâie”