Pavlova pentru că Azi e V’day…
Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru a mânca în oraș împreună cu omul, doar noi doi, no kids, mâncare gătită de alții ( adică este pretextul folosit pentru a scăpa de acasă preț de câteva ore și de a lasă copiii cu mama ). De abea aștept …
Dar până atunci : Iubiți-vă … mult !!!
Pavlova
4 albușuri la temperatura camerei
220 gr. zahăr pudră, cernut
1 pișcătură sare
1 linguriță extract vanilie
1/4 linguriță cream of tartar
2 linguri arrowroot ( sau amidon )
1 linguriță oțet din vin alb
Topping
frișcă
blood orange curd ( rețeta AICI )
rodie
1. Se încălzește cuptorul la 200 ° C. Desenați un cerc de 20 cm ( cam cât o farfurie) pe o foaie de hârtie de copt. Așezați hârtia în tava de copt cu desenul în jos.
2. Albușurile de ou împreună cu cream of tartar și esența de vanilie se mixează până face vârfuri tari. Adăugați zahărul pudră, câte o lingură odată, până când tot zahărul este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.
3. Adăugați acum arrowroot și oțetul.
4. Compoziția obținută se așează în interiorul cercului desenat pe hârtia de copt și se aranjează ușor cu ajutorul unei spatule sau cuțit. Se dă la cuptor și se reduce temperatura imediat la 130 ° C.
5. Se coace timp de 1 oră și 20 de minute, apoi se oprește cuptorul, se fixează ușa să rămână întredeschisă și se lasă înăuntru până Pavlova s-a răcit complet ( căci despre dânsa este vorba aici )
6. Între timp pregătiți niște frișcă și curățați o rodie și scoateți din frigider Blood Orange Curd-ul făcut ieri.
7. Se întinde frișca deasupra Pavlovei. Faceți la fel cu Blood Orange Curd-ul și împrăștiați boabele de rodie .
Serviți imediat.
Poftă bună și Happy Valentine’s Day !!!
Chiar daca nu sunt nici eu o persoana care sa sarbatoreasca astazi, asa desert nu as rata sincer!
Rocsy draga mea, ma bucur ca ti-a placut!
Felicitări! Eu nu mă încumet să fac Pavlova:).
Pai de ce mai Alina??? Merita sa incerci…promit ca nu vei regreta !!!
o adevarata declaratie de iubire !!!!!!!!!
clarrrrrrrr 🙂
Asta intra la categoria „lucrari de arta”!
Magistral!
(Ce mai gatesti cind faci asa fotografii?)
😀
:))))))))))))))))))))))))))))))
Kyra ma bucur muuuuuuuuuuult ca iti place!!
Arata perfect! Nici eu nu am incercat Pavlova pana acum!
Gabriela incearca….te vei indragosti pe loc!!!
Nu pot spune decat….superba lucrare!!!
multumeeeeeeesc!
SUPERB!!!!
Imi place de mor totul!
noo.. nu muri, hai că-ți dau și ție !!!
♥ te imbratisez cu drag! :*
Imi ploua in gura, nu alta!! DEci.. faci niste poze de morrr!! 🙂
Pupici
maaaaiii, daca muriti eu nu mai fac poze 🙂
Simona multumesc tare mult!
Vai ce poze!! De tortura nu alta!! 🙂 Cand ma uit la asa ceva imi vine instant pofta de mancare :))) ….poate si de iubire apoi 😛 Pupici
Paula, multumesc tare mult!
a meritat 😀
ce a meritat ??? sau mai bine zis care parte a meritat ???
zici de partea cu : „faceți copii ???”
A meritat sa incerc aceasta reteta…chiar a fost placut impresionat prietenul…iar partea cu „faceti copii” cam devreme pentru asta…dar e timp
Ma bucur muuuuuuuult ca v-a placut ❤ ❤ ❤
Ai mare dreptate ! Prima parte am bifat-o deja (de 3 ori 🙂 ), cat despre Pavlova nu am facut-o niciodata, dar la cum arata opera ta, daca imi dai voie, fur reteta cu tot cu link-ul de rigoare catre tine si o incerc si eu!
Pupici, Daiana
Daiana, de abea astept sa-mi spui cum a iesit Pavlova…si apoi poate imi povestesti si cum e cu 3 :)exista o reteta secreta ??? ♥ Pupici !
Arata minunat !
Buna,
Poti sa imi spui cu ce as putea inlocui cream of tartar?
Imi doresc mult sa incerc reteta 🙂
incearca fara…retele mai vechi nici nu contin acest ingredient 🙂
Buna ! Imi poti spune te rog ce este aceasta cream of tartar ? E chestia aia in borcan care arata ca mustarul ? Vreau sa fac si eu neaparat aceasta minunata Pavlova a ta si nu am folosit niciodata tartar la prajituri , sau e altceva ? Si unde o pot gasi ? Multumesc mult!
Uite se găsește aici http://www.pastaidevanilie.ro/aditivi-alimentari/28-cream-tartar.html
Este un praf 🙂