Azi siciliana pasta. Pesto roșu sicilian: cum se face și la ce îl folosim?
- roșii
- sare și piper
- Parmigiano Reggiano ras
- usturoi
- ricotta
- busuioc verde
- semințe de pin
- nuci
- ulei de măsline
Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.
Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.
- roșii
- sare și piper
- Parmigiano Reggiano ras
- usturoi
- ricotta
- busuioc verde
- semințe de pin
- nuci
- ulei de măsline
- Curățați și spălați roșiile, tăiați-le în jumătate și stoarceți-le în mana pentru a îndepărta excesul de lichid și semințele, apoi așezați-le frumușel direct în blender. Treptat adăugați busuioc spălat și uscat, nucile, semințele de pin, un cățel de usturoi, parmezan ras, ricotta și ulei.
- Jucați-vă cu butonul blenderului, la viteză mică, pentru a putea controla gradul de cremozitate. Când pesto-ul a atins consistența dorită, adăugați sare și piper după gust.
- Dacă nu îl utilizați imediat peste o porție de paste, turnați-l într-un borcan sterilizat pe care îl închideți etanș și-l păstrați în frigider până la folosire, dar nu mai mult de câteva zile.
- Nu vă mai rămâne decât să fierbeți pastele și cina e gata !!!
Te invit cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie gazduita in aceasta luna de mine :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/ .M-as bucura ca una dintre propunerile mele sa-ti fie pe plac si sa ai timp ptr a pregati ceva !! 🙂
O zi buna !!
Multumesc de inviatie Magda Adina!!! Ma organizez si particip la parada …
Un regal!
Asa-i??
Te-am descoperit acum intamplator de pe un site strain.
Ai niste retete de milioane si niste poze incredibil de faine.
Frumos blog, imi place foarte mult.
Bine ai venit si multumesc ❤ !!!
reteta delicioasa, fericitari pentru poze foarte frumoase
Multumesc tare mult! Te pup cu drag!
Ce frumoasa prezentare! Pastele cu siguranta sunt minunate, ingredientele spun totul! Te pup
Paula multumesc! te imbratisez :*
Pentru mine, cele mai bune paste sunt cele simple: cu un pesto sau chiar numai cu usturoi, parmezan şi ulei. Cred că a fost delicios! Si prezentarea… oau!
Liana ❤ !!!
Prezentare de vis, iar preparatul cu siguranta este foarteee bun! 🙂
Pupici
Au fost mi-nu-na-te !!! Pup