Friptură de pui la tavă cu legume – mai bună de atât nu se poate!
Povestea: cartofi, roșii de multe feluri, pulpe de pui, ulei de măsline, oregano uscat și proaspăt, busuioc proaspăt, oțet de vin roșu, sare și piper.
Puneți la fiert niște cartofi. Ar fi mers de minune cartofi noi din ăia mici, dar nu am avut așa că am luat cartofi mai mari și i-am tăiat bucăți. Când au fost aproape fierți i-am scos într-o strecurătoare.
Am pornit cuptorul, la 200 grade e deajuns.
Cât timp au fiert cartofii m-am ocupat de roșii. Asta a fost cea mai grea parte din acest prânz, dar nu e musai. Adică mie nu-mi place pielea de pe roșii și plus fără coajă devin mai dulci. Dar repet nu e musai să decojiți roșiile. Deci am făcut un x pe roșii și le-am acoperit cu apă clocotită.
A durat cam 2 minute până au început să se decojească. Le-am curățat de coajă .
Puiul … am luat pulpele dezosate și curățate și le-am tăiat fășii. Le-am uns cu ulei de măsline și am presărat deasupra sare de mare și piper proaspăt râșnit. Am luat cea mai mare tigaie din casă și am pus la prăjit puiul. In 10-12 minute a fost aproape gata.
Am pus în mojar : oregano, sare, piper, 4 linguri ulei de măsline și 2 linguri oțet vin roșu și am amestecat bine.
Am scos tava, în care am pus hârtie de copt ( deoarece nu-mi place deloc să spăl tăvi unse și arse) și am așezat puiul peste care am turnat sosul din mojar, apoi cartofii și roșiile.
Am dat la cuptor vreo 30 minute până s-a rumenit toată treaba asta.
Asta-i tot !!!
Și am mâncat ca sparții !!! Pulpe de pui…
ALTE REȚETE CU PUI
Nu degeaba suntem aceeasi zodie.. :))) Si mie-mi este lene rau cateodata.. si-mi place sa fac ceva ce necesita doar un vas 🙂 si mai ales urasc sa frec tavi sau sa le vad patate :)))
Super arata mancarica ta, cu siguranta o voi face si eu!
Pupici
astept pareri !!!
Oare cine nu ar manca?Arata super.Pup!
:)) Pai si eu as fi mancat ca sparta din bunatatea asta. O mancarica simpla, dar delicioasa si mereu apreciata. Pozele tale te imbie la masa…parca simt aroma mancarii cum vine dinspre ele! Super! Pupici
Hi,hi ce figura esti!!!Ati mancat ca spartii:-))))Te cred,deliciu ce l-ai pus in farfurie nu se manaca cu imbucaturi fine…
Sa am o farfurie ca a ta in fata m-as incadra si io in aceeasi categorie:-))
Pupicel.
eu te-am invitat la masa…si nu odata…
Am facut si eu, dar cu piept de pui, ca mie nu-mi plac pulpele. Mersi pentru ideea cu hartia de copt ! :)) eu nu punem inainte si se ardea imediat tava :))
am aruncat multe tavi de-a lungul timpului…
Dia, Poliana multumesc mult !!!