Veţi avea nevoie de:
SOS bolognese
4 lingurițe de ulei de măsline
500 gr. de carne tocată (după preferințele dvs.)
4-5 fire ceapă verde tocată
120 ml lapte
2 căței de usturoi
500 g roșii decojite – conservă – sau roșii proaspete
un morcov (optional şi o țelină )
1 ardei capia
sare, piper, nucșoară, oregano, busuioc
Pasul 1: Înăbușirea
Pasul 2: Adăugaţi carnea şi laptele peste legume
Se adaugă carnea în tigaie şi se găteşte. Folosind o furculiţă, se amestecă în mod constant până când carnea devine sfărâmiciosă şi îşi pierde culoarea roz. Se reduce apoi focul şi se adaugă laptele şi se lasă să fiarbă. Se amestecă frecvent timp de 3 minute sau până când se evaporă o parte din lichid.
Pasul 3: Adăugaţi restul ingredientelor pentru sos bolognese
Se adaugă roşiile din conservă tăiate cuburi ( dacă nu găsiţi o conservă de roşii decojite care să vă satisfacă dorinţele , mai bine folosiţi roşii proaspete puţin opărtite şi decojite) , 3 frunze proaspete de busuioc pe care eu le-am lăsat întregi şi le-am scos din sos la sfârşit , şi se lasă să fiarbă. Se reduce apoi focul şi se lasă la fiert, amestecând ocazional , timp de 30 minute sau până când sosul devine gros şi cremos. Adăugaţi acum piperul şi nucşoara.
1 thought on “Sos Bolognese”