Să nu uităm de aluatul de foitaj cu care m-am jucat în ultimele zile.
Azi am promis Ștrudel aşa că am făcut Ştrudel.
Compoziția îmi aduce aminte de prăjitura cu mere a mamei mele care pe lângă că era extraordinară , era și foarte ușor de făcut , niciodată nu am văzut să călescă merele sau să le pregătească în vreun fel, le-a folosit aşa cum le-a lăsat natura .
Am folosit următoarele:
Aluat foietaj, mere, scorțișoară , nuci , zahăr brun , 1 ou , zahăr vanilat/ brun pentru împrăștiat deasupra
Se încălzește cuptorul la 180 grade.
2 mere curățate de coajă le-am dat prin răzătoare și le-am amestecat cu 4 linguri zahăr brun, o linguriță scorțișoară și un pumn de nuci tăiate mărunt de tot.
Aluatul dezghețat l-am întins pe planșeul plin cu făină. L-am intens nițel cu sucitorul.
Tăiem aluatul în dreptunghiuri. Pe jumătate am pus o lingură de mere și am închis cu partea opusă. Se va obține un dreptunghi mai mic ale cărui margini le-am îngrămădit cu furculița. Cu ajutorul unui cuțit crestați în vreo 3 locuri partea de sus a ștrudelului.
Așezăm dreptunghiurile pe o foaie de copt și le ungem cu gălbenuș amestecat cu lapte .
Deasupra puteți presăra puțin zahăr vanilat sau zahăr brun.
Se dau la cuptor vreo 15-20 min. până se umflă și se rumenesc.
Când sunt gata se scot pe un grătar.
Dacă doriți puteți presăra deasupra zahăr pudră.
Se servesc calde sau reci, cu niște frișcă sau înghețată lângă .
Să aveţi poftă !!!
:X yammmiiii strudel….of ca nu am foietaj in casa ca faceam si eu!
Alina :-* ,eu zic ca e necesar un aluat de foietaj la congelator…nu se stie niciodata…
Ce bunãtate!!!
:D:D:D
Ador merele,asa ca-mi place foarte mult ceea ce vad aici.O zi buna.