Supă cremă de broccoli » Bucătăria familiei mele
Supă cremă de broccoli

Supă cremă de broccoli

2 Comments

 

Pentru a păstra aroma delicată şi culoarea vie, aceasta supă cremă este cel mai bine să se consume fierbinte, imediat după realizarea ei. Câteva crutoane reprezintă înfrumusețarea perfectă.

 
Ieri am preparat „ Pulpe de pui gratinate cu broccoli ” şi în timp ce curățam buchețelele de broccoli mi-am adus aminte de o emisiune culinară în care bucătarul șef s-a supărat foarte tare când au fost aruncate la gunoi tulpinile de broccoli . Acesta susținea că din tulpina de broccoli se face cea mai bună supă cremă ( de broccoli bineînțeles )
 

Ingrediente

Cantitățile prezentate sunt menite să acopere pofta a două persoane.
• 2 linguri unt
• 5 fire ceapă verde
• 3 căței usturoi
• 1 lingură făină
• 2 căni supă de pui (apă + cub )
•  1 / 2 buchet broccoli ( tulpină și flori)
•  smântână dulce pentru servire
•  1 / 2 linguriță zeamă de lămâie (opțional)

• sare şi piper negru măcinat

metoda

1. Ceapa și usturoiul se taie mărunt de tot ( puteți folosi chiar robotul de bucătărie).

2. Buchetul de broccoli se separă în tulpină și buchețele. Eu aveam mai multe tulpini ( mi-au rămas de la Pulpe cu broccoli). Ce să faceți cu tulpina vă întrebați . În primul rând tăiați partea de jos care este mai dură și apoi cu un cuțit simplu sau de curățat coji îndepărtați coaja. Tulpina de broccoli are coaja asemănătoare cu a guliei.

3. Într-o oală mai mare faceți supa de pui  : la 2 căni de apă eu am adăugat un cub de supă. Dacă aveți supa de pui făcută de dvs. este și mai bine.

 

4. După ce a-ți tăiat tulpinile  în bucăți mici , împreună cu buchetele de broccoli le puneți la fiert în supa de pui până când se înmoaie , aprox. 6-8 minute. Când totul este fiert , le transferați în vasul blender-ului. Puneți de asemenea și puțină supă dacă este nevoie, pentru a  face un piure fin.

Piure de broccoli

 
 
5. În timpul în care se fierbe broccoli , într-o altă cratiță se încălzește unt , la foc mic. Peste unt se adaugă ceapa și usturoiul și se gătește până devine sticloasă , amestecând ocazional. Adăugați apoi și făina și gătiți, amestecând constant, până obțineți o pastă omogenă. Amestecând constant, se adaugă treptat și supa de pui ( cea în care a-ți fiert broccoli).   Ca să nu obțineți cocoloașe folosiți un tel de silicon
.
 

Reduceți focul la mediu-scăzut şi mai lăsați la fiert 3- 5 minute. În cazul în care această cremă nu vi se pare suficient de fină ( din cauza cepei și a usturoiului ) fie o treceți prin sită, fie o băgați în blender ( pe care l-ați curățat și șters după piureul de broccoli).

 
6. Având în vedere că a-ți lucrat până acum la două mâini, a venit momentul în care piureul de broccoli se amestecă în cremă.
7. Dacă supa obținută vi se pare prea groasă, mai turnați o jumătate de cană cu apă fierbinte până obțineți consistența dorită. Puneți supa cremă obținută la foc mic încă aproximativ 3 minute și condimentați după gust cu sare şi piper. Adăugați suc de lămâie dacă doriți.
 
Serviți imediat, cu smântână și câteva crutoane cum spuneam înfrumusețarea perfectă.
 

 

 

 


Related Posts

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan

Paste – întotdeauna binevenite! Cu broccoli și hribi pregătite la abur în Bamboo Steamer. Și crutoane, usturoi și coaja de lămâie

Supa cremă de broccoli și zucchini

Supa cremă de broccoli și zucchini

Supa perfectă pentru sezonul rece.  O supă sănătoasă, ușor de făcut și foarte gustoasă. Cum ar spune americanul Comfort food.
Niște zucchini, câteva flori de broccoli, Emmentaler și ai făcut o supă cremă de te lingi pe degete.



2 thoughts on “Supă cremă de broccoli”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.