Pentru a păstra aroma delicată şi culoarea vie, aceasta supă cremă este cel mai bine să se consume fierbinte, imediat după realizarea ei. Câteva crutoane reprezintă înfrumusețarea perfectă.
Ingrediente
• sare şi piper negru măcinat
metoda
1. Ceapa și usturoiul se taie mărunt de tot ( puteți folosi chiar robotul de bucătărie).
2. Buchetul de broccoli se separă în tulpină și buchețele. Eu aveam mai multe tulpini ( mi-au rămas de la Pulpe cu broccoli). Ce să faceți cu tulpina vă întrebați . În primul rând tăiați partea de jos care este mai dură și apoi cu un cuțit simplu sau de curățat coji îndepărtați coaja. Tulpina de broccoli are coaja asemănătoare cu a guliei.
3. Într-o oală mai mare faceți supa de pui : la 2 căni de apă eu am adăugat un cub de supă. Dacă aveți supa de pui făcută de dvs. este și mai bine.
4. După ce a-ți tăiat tulpinile în bucăți mici , împreună cu buchetele de broccoli le puneți la fiert în supa de pui până când se înmoaie , aprox. 6-8 minute. Când totul este fiert , le transferați în vasul blender-ului. Puneți de asemenea și puțină supă dacă este nevoie, pentru a face un piure fin.
Piure de broccoli
Reduceți focul la mediu-scăzut şi mai lăsați la fiert 3- 5 minute. În cazul în care această cremă nu vi se pare suficient de fină ( din cauza cepei și a usturoiului ) fie o treceți prin sită, fie o băgați în blender ( pe care l-ați curățat și șters după piureul de broccoli).
7. Dacă supa obținută vi se pare prea groasă, mai turnați o jumătate de cană cu apă fierbinte până obțineți consistența dorită. Puneți supa cremă obținută la foc mic încă aproximativ 3 minute și condimentați după gust cu sare şi piper. Adăugați suc de lămâie dacă doriți.
Supa asta e de vis!!!Mii de multumiri!!!:)