[:en]
|
Supă cremă de cartofi cu pui şi orez sălbatic |
Am făcut supă cremă din resturi și a ieșit un deliciu ….
Doi piepți de pui făcuți la grătar ieri și niște supă de pui limpede au făcut minuni.
Am luat 4 fire de ceapă verde și 2 căței de usturoi , le-am tăiat mărunt și le-am aruncat într-o oală cu puțin ulei de măsline. Le-am lăsat puțin la călit până ceapa a devenit aurie.
Separat am pus
orezul sălbatic la fiert, conform indicațiilor de pe pachet , fără sare sau grăsime în apă.
Peste ceapa călită am turnat vreo 3 polonice de supă limpede și vreo 3 cartofi mari curățați și tăiați cubulețe mici.
Am lăsat pe foc până s-au fiert cartofii. Am băgat puțin blenderul pentru a obține crema.
Am amestecat separat o lingură de făină cu o cană de lapte, pe care am turnat-o peste supa cremă. Am mai lăsat pe foc încă vreo 5 minute până s-a îngroșat puțin.
Pieptul de pui ( făcut pe grătar și asezonat doar cu sare , piper și boia) l-am tăiat bucățele și împreună cu orezul sălbatic fiert l-am adăugat în supă . Am pus de asemenea sare și piper proaspăt râșnit .
În fiecare farfurie am adăugat bucățele de
cașcaval și frunze de busuioc proaspăt.
Aşa o supă savuroasă și totuși atât de simplă mai rar !!!
|
Supă cremă de cartofi cu pui şi orez sălbatic |
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Am făcut supă cremă din resturi și a ieșit un deliciu ….
Doi piepți de pui făcuți la grătar ieri și niște supă de pui limpede au făcut minuni.
Am luat 4 fire de ceapă verde și 2 căței de usturoi, le-am tăiat mărunt și le-am aruncat într-o oală cu puțin ulei de măsline. Le-am lăsat puțin la călit până ceapa a devenit aurie.
Separat am pus orezul sălbatic la fiert, conform indicațiilor de pe pachet, fără sare sau grăsime în apă.
Peste ceapa călită am turnat vreo 3 polonice de supă limpede și vreo 3 cartofi mari curățați și tăiați cubulețe mici.
Am lăsat pe foc până s-au fiert cartofii. Am băgat puțin blenderul pentru a obține crema.
Am amestecat separat o lingură de făină cu o cană de lapte, pe care am turnat-o peste supa cremă. Am mai lăsat pe foc încă vreo 5 minute până s-a îngroșat puțin.
Pieptul de pui ( făcut pe grătar și asezonat doar cu sare , piper și boia) l-am tăiat bucățele și împreună cu orezul sălbatic fiert l-am adăugat în supă . Am pus de asemenea sare și piper proaspăt râșnit .
În fiecare farfurie am adăugat bucățele de cașcaval și frunze de busuioc proaspăt.
Aşa o supă savuroasă și totuși atât de simplă mai rar !!!
[:]
As servi cu placere un bol cu supa din aceasta.Numai bine!
DiaMAr , nu mai avem. S-a mancat toata…Te tin minte pentru urmatoarea 🙂