Se face că nouă ne plac foarte mult florile de dovlecel umplute cu tot felul de minunații… motiv pentru care în astă primăvară am decis să plantez o groază de semințe de dovlecel fără să mă gândesc că poate chiar se prind…..și uite că toate semințele mele au rodit și am avut o vară plină de dovlecei.
Ai mei nici nu mai vor să audă de așa ceva…poate până anul viitor uită, deoarece am salvat niște semințe.
Ei și de nevoie am învățat să fac de la aperitive, supe, murături, inclusiv prăjituri, o groază de preparate care conțin acestă legumă … obținută la mine-n grădină.
Cum e să nu te știi deloc cu grădinăritul și să obții o asemenea recoltă?? cred că a fost norocul începătorului sau semințe magice plantate de copilul bălai din dotare.
INGREDIENTE:
- 2-3 dovlecei galbeni tăiați în cuburi
- 1 pumn de nuci prăjite puțin
- 1 ceapă albă, mărunțită
- 3-4 căței usturoi
- o legătură sănătoasă de busuioc proaspăt ( sau cimbru )
- sare și piper
- ulei de măsline
- supă de legume sau de pui
- 2 linguri smântână de gătit
- fășii subțiri din coaja dovlecelului ( se obțin ușor cu unealta pe care o folosiți pentru coaja de lămâie)
METODA:
- Căliți ceapa în ulei de măsline, într-o oală mai adâncă. Când devine sticloasă adăugați usturoi și mai gătiți încă câteva minute. În momentul în care începe să se simtă mirosul de usturoi în toată bucătăria adăugați dovlecelul și nucile.
- Învârtiți de câteva ori lingura de lemn în oală și apoi adăugați supa și ierburile. Lăsați vreo 20-25 de minute la foc mic, până se fierbe dovlecelul.
- Pescuiți ierburile și cu ajutorul blenderului de mână aduceți supa la o compoziție cremoasă. Gustați și asezonați cu sare și piper, după gust.
- Adăugați smântâna.
- Tăiați niște fășii subțiri din coaja dovlecelului cu ajutorul unui julienne peeler și scufundați-le pentru un minut în apă fierbinte….cât să rămână crunchy.
- Serviți fierbinte adăugând deasupra fășiile de dovlecel, poate câteva nuci prăjite și parmezan…..
Să aveți o zi plină de soare!!!
- 2-3 dovlecei galbeni tăiați în cuburi
- 1 pumn de nuci prăjite puțin
- 1 ceapă albă, mărunțită
- 3-4 căței usturoi
- o legătură sănătoasă de busuioc proaspăt ( sau cimbru )
- sare și piper
- ulei de măsline
- supă de legume sau de pui
- 2 linguri smântână de gătit
- fășii subțiri din coaja dovlecelului ( se obțin ușor cu unealta pe care o folosiți pentru coaja de lămâie)
- Căliți ceapa în ulei de măsline, într-o oală mai adâncă. Când devine sticloasă adăugați usturoi și mai gătiți încă câteva minute. În momentul în care începe să se simtă mirosul de usturoi în toată bucătăria adăugați dovlecelul și nucile.
- Învârtiți de câteva ori lingura de lemn în oală și apoi adăugați supa și ierburile. Lăsați vreo 20-25 de minute la foc mic, până se fierbe dovlecelul.
- Pescuiți ierburile și cu ajutorul blenderului de mână aduceți supa la o compoziție cremoasă. Gustați și asezonați cu sare și piper, după gust.
- Adăugați smântâna.
- Tăiați niște fășii subțiri din coaja dovlecelului cu ajutorul unui julienne peeler și scufundați-le pentru un minut în apă fierbinte….cât să rămână crunchy.
- Serviți fierbinte adăugând deasupra fășiile de dovlecel, poate câteva nuci prăjite și parmezan…..
supă dovlecel
Arată bineeeeeeee…! 🙂
Trebuie sa incerc si eu reteta asta!
Arata super bine! Multumesc mult pentru reteta, merita incercata!
Eu am facut o si e foarte buna 🙂 Ms de reteta!