T-Bone
Am găsit un T-bone perfect și ne-am pus pe treabă.
Ce bine că iar e weekend și iar trebuie să gătim.
E cald și e frumos afară deci ne mutăm lângă grătar. E mai vechi el dar face cele mai bune steak-uri.
Cel mai important este să folosiți o carne de calitate, carmangerie sau supermarket indiferent. Dar să fie bună, cât mai marmorată. Dacă investiți într-o carne de calitate este imposibil să nu obțineți ceva fraged și suculent.
În general o carne bună nu are nevoie decât de sare grunjoasă și piper, dar azi eu am ales să suplimentez puțin aromele. Rozmarinul și lămâia fac o pereche perfectă, iar în această rețetă, ele vor adăuga o notă distinctă cărnii noastre.
Ingrediente
- 1 buc. T-bone
- sare grunjoasă neiodată și piper proaspăt râșnit
- rozmarin verde
- lămâie
- ulei de măsline
Puneți carnea într-un bol și adăugați sucul de la 1/2 lămâie, câteva felii de lămâie, rămurele de rozmarin, sare grunjoasă și piper proaspăt râșnit.
Acoperiți vasul cu folie. Îl lăsați să stea așa până ajunge la temperatura camerei.
Pregătiți focul și grătarul.
Carne scoasă din marinadă se frige pe grătarul încins câte 4-5 minute pe fiecare parte. Folosiți întotdeauna cleștele pentru a întoarce steak-ul.
Niciodată nu tăiați un STEAK pentru a vedea dacă s-a făcut. Obișnuiți-vă să încercați friptura cu degetul pentru a vedea dacă este gătită pe placul vostru. Nu merge cu încercatul? atunci folosiți un termometru digital de carne pentru a obține temperatura potrivită. Pentru noi temperatura potrivită este un medium rare perfect roz și suculent, ceea ce înseamnă 55-60 grade Celsius. Dacă luați carnea de pe grătar atunci când ajunge la 53-55 de grade și o lăsați la odihnă e perfect.
E gata? Atunci se lasă la odihnit. Acum adăugați sare grunjoasă și niște bucăți de unt sărat.
Da. Trebuie lăsată să se odihnească, altfel stricați tot.
Odihna poate dura între 5 și 10 minute. Nu în curent de aer și nici acoperit cu folie. Dacă folosiți o farfurie ușor încălzită sau un tocător din lemn și acoperiți carnea cu un capac, nici nu se răcește, nici nu se mai gătește după ce ați luat-o de pe grătar.
Se taie perpendicular pe direcția fibrelor cărnii.
Medium rare este felul în care noi servim această carne. Alta variantă nu știu și nu vreau să aud 🙂
T-bone steak la gratar
Ingredients
- 1 buc. T-bone
- sare grunjoasă neiodată și piper proaspăt râșnit
- rozmarin verde
- lămâie
- ulei de măsline
Directions
- Step 1 Puneți carnea într-un bol și adăugați sucul de la 1/2 lămâie, câteva felii de lămâie, rămurele de rozmarin, sare grunjoasă și piper proaspăt râșnit.
- Step 2 Acoperiți vasul cu folie. Îl lăsați să stea așa până ajunge la temperatura camerei.
- Step 3 Pregătiți focul și grătarul.
- Step 4 Carne scoasă din marinadă se frige pe grătarul încins câte 4-5 minute pe fiecare parte. Folosiți întotdeauna cleștele pentru a întoarce steak-ul.
- Step 5 Pentru noi temperatura potrivită este un medium rare perfect roz și suculent, ceea ce înseamnă 55-60 grade Celsius. Dacă luați carnea de pe grătar atunci când ajunge la 53-55 de grade și o lăsați la odihnă e perfect.
- Step 6 E gata? Atunci se lasă la odihnit. Acum adăugați sare grunjoasă și niște bucăți de unt sărat. Odihna poate dura între 5 și 10 minute.
- Step 7 Se taie perpendicular pe direcția fibrelor cărnii.
3 thoughts on “T-Bone Steak la grătar”