Niște paste ??? să nu-mi spuneți că nu vă plac… Paste alfredo
ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna, da astea sunt tot paste …
Indiferent cum vedeți rețeta asta – faceți sosul – e belea !!!
Ingrediente:
- 1 conopidă, nu foarte mare
- 1 cană de mazăre proaspătă (merge și congelată)
- tagliatelle ( sunt deosebite dacă le faceți cu mâna voastră, dar și cele din comerț sunt bune)
- 2 cepe, tocate
- 2 căței de usturoi, tocați
- 200 ml. smântână de gătit 32 %, poate mai mult sau mai puțin
- ½ cană parmezan ras (Parmigiano Reggiano) sau mai mult, depinde de voi
- 1 cub de unt
- sare și piper proaspăt
- ¼ linguriță nucșoară
- câteva frunze de pătrunjel
Metoda Tagliatelle cu sos alfredo cu conopidă
1) Începeți cu pastele, dacă vă știți puteți folosi paste proaspete. Dacă nu, cele din comerț sunt minunate.
2) Conopida se curăță de frunze și se desface în buchețele. Se pune la fiert în multă apă și se fierbe timp de 30-40 minute, până când se înmoaie. Îndepărtați de pe foc și scurgeți apa, păstrând jumătate de pahar din apa în care a fiert.
3) Într-o tigaie se pune untul la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa tocată și usturoiul și se gătește până când devine sticloasă. Se adaugă apoi smântâna și 1/2 din cantitatea de parmezan și se aduce la fierbere. Odată parmezanul topit îndepărtați de pe foc.
4) Conopida fiartă și sosul de smântână obținut se trec prin Blender, până se obține un sos cremos. Simțiți-vă liberi în a mai adăuga smântână sau apa în care s-a fiert conopida, pentru a subția sosul dacă vi se pare prea gros. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară, după gust.
5) Următorul pas este mazărea. Fierbeți mazărea în apă clocotită aproximativ 5 minute sau în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, în cazul în care utilizați mazăre congelată. Scurgeți.
6) Fierbeți tagliatellele în apă clocotită cu sare, până devin al dente. Când sunt gata, scurgeți-le și puneți-le înapoi în oală. Adăugați peste ele sosul de conopidă (de la pasul 4) și mazărea fiartă (de la pasul 5). Așezați pe un foc mediu și amestecați ușor până se combină frumos.
7) În timp ce amestecați tagliatellele și sosul, încorporați restul de parmezan și decorați cu pătrunjel.
Chemați lumea la masă și serviți imediat.
Tagliatelle alfredo
Mai multe tagliatelle AICI
Tagliatelle alfredo cu sos de conopida
Ingredients
- 1 conopidă, nu foarte mare
- 1 cană de mazăre proaspătă (merge și congelată)
- tagliatelle ( sunt deosebite dacă le faceți cu mâna voastră, dar și cele din comerț sunt bune)
- 2 cepe, tocate
- 2 căței de usturoi, tocați
- 200 ml. smântână de gătit 32 %, poate mai mult sau mai puțin
- ½ cană parmezan ras (Parmigiano Reggiano) sau mai mult, depinde de voi
- 1 cub de unt
- sare și piper proaspăt
- ¼ linguriță nucșoară
- câteva frunze de pătrunjel
Directions
- Step 1 Începeți cu pastele, dacă vă știți puteți folosi paste proaspete. Dacă nu, cele din comerț sunt minunate.
- Step 2 Conopida se curăță de frunze și se desface în buchețele. Se pune la fiert în multă apă și se fierbe timp de 30-40 minute, până când se înmoaie. Îndepărtați de pe foc și scurgeți apa, păstrând jumătate de pahar din apa în care a fiert.
- Step 3 Într-o tigaie se pune untul la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa tocată și usturoiul și se gătește până când devine sticloasă. Se adaugă apoi smântâna și 1/2 din cantitatea de parmezan și se aduce la fierbere. Odată parmezanul topit îndepărtați de pe foc.
- Step 4 Conopida fiartă și sosul de smântână obținut se trec prin blender, până se obține un sos cremos. Simțiți-vă liberi în a mai adăuga smântână sau apa în care s-a fiert conopida, pentru a subția sosul dacă vi se pare prea gros. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară, după gust.
- Step 5 Următorul pas este mazărea. Fierbeți mazărea în apă clocotită aproximativ 5 minute sau în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj, în cazul în care utilizați mazăre congelată. Scurgeți.
- Step 6 Fierbeți tagliatellele în apă clocotită cu sare, până devin al dente. Când sunt gata, scurgeți-le și puneți-le înapoi în oală. Adăugați peste ele sosul de conopidă și mazărea fiartă . Așezați pe un foc mediu și amestecați ușor până se combină frumos.
- Step 7 În timp ce amestecați tagliatellele și sosul, încorporați restul de parmezan și decorați cu pătrunjel.
fac des paste cu sos de broccoli sau conopida. ne plac la nebunie. da fapt si nou ane plac pastele oricum, chiar si goale. uneori e o adevarata aventura sa salvez pastele proaspat fierte de la mancat. copiii stau ca ulii la panda (caci ajuta la taiatul pe chittara ala tagliattele) sa vada cand le strecor:-)
eu insa prefer sa nu fierb inainte conipida, isi pierde din aroma. calesc bucatele de conopida putin in unt cu ceapa si usturoi, pun capacul dupa ce adaug sare si jumatate de pahar de vin alb, o las sa se fiarba in sucul ala pana se evapora vinul si apoi adaug smantana. putina coaja de lamie rasa nu strica in etapa asta. daca am chef de putina iesire din rutina, scot cateva buchete inainte sa se inmoaie complet si le adaug in sos dupa ce au fiert pastele.
merge si cu fasole verde si mazare! de fapt, cred ca merge in multe combinatii reteta asta. ț
thank you for sharing:-)
mvai de mine ce pofta mi-ai facut cu reteta ta !!! o trec pe „to do list ” 🙂
ei, e doar o variatiune pe tema retetei tale. doar cu gust mai intens de conopida/broccoli. sper sa va placa:-)
Conopida e cah, pastele sunt cah. Alex, hai cu alte mancaruri mai bune. 😀
Superbe poze, ca de obicei.. Cat despre paste, cu siguranta voi incerca sosul tau!
Arata grozav!!!!
Victor ❤
omg!!!
Cina noastra de maine!!! 🙂
omg Ami !!! Va iubesc <3
Ami, cum au iesit??
genial…………………….
Cred ca asta va deveni noua mea mancare preferata, iubesc pastele (mai ales cele cu sos alb) si conopida!