Micul dejun este partea mea preferată din zi. Iubesc weekend-urile când toată familia se adună la masă. În timpul săptămânii mai scăpăm cu o farfurie de cereale dar în weekend o facem lată, în general cu ouă, indiferent că sunt poșate sau transformate în pancakes. Și după un așa mic dejun avem toată ziua înainte să ne distrăm împreună .
Pentru tarta asta căutați în frigider și prin cămară după :
- 3 ouă
- 120 ml. lapte
- 120 ml. ricotta
- ulei de măsline
- 1 ceapă
- 4-5-6 felii de bacon
- 2 linguri pesmet
- sare de mare
- piper proaspăt
- rucola
- roșii uscate la soare, în ulei de măsline
1. Se golește cuptorul de orice fel de tavă sau tigaie care s-a găsit depozitată acolo și se încălzește la 180 grade C. Căutați să folosiți o tigaie care merge și în cuptor.
2. Ceapa tocată și baconul rupt în bucăți mai mici, se prăjesc în puțin ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă se golesc într-o farfurie, lăsând tigaia plină de ulei. Presărați pesmetul în tigaia unsă tapetând toate părțile ei.
3. Într-un vas se amestecă bine oul cu laptele. Se adaugă ricotta și se asezonează cu sare și piper. Nu se amestecă prea tare. Bucăți de ricotta este bine !!!!!
4. În tigaia cu pesmet se adaugă ceapa și baconul prăjit și se toarnă amestecul de ouă. Așezați roșiile întregi deasupra. Se dă la cuptor pentru vreo 25 minute sau până este gata.
Noi am servit tarta asta cu o super mega salată de rucola proaspătă și niște pâine cu ceapă.
Pofta bună, mici și mari !!!!
Adaptare după o rețetă de Bill Granger descoperită în cartea ” Feed Me Now”.
La fel se adună şi familia noastră la micul dejun în weekend. Categoric voi încerca reţeta ta într-unul din weekend-urile ce vin.
Deci asta ai făcut cu baconul și rucola? Minunată idee! Mi-a plăcut sfatul cu golitul cuptorului de tigăi și alte cele:). Așa trebuie sa fac și eu.
O minunatie, si i-ai tras niste poze, ca salivez intr-una 😀 Pup
Tare buna, ma gandesc! Arata bine!