Cei mai tare și mai tare decât crema de zahăr ars??
Crema de zahăr ars cu portocale roșii, yeah baby yeah !!!
Și daaa încă mai am portocale roșii, cam juma de lădiță, So there’s definitely more magic to come.
INGREDIENTE Tartelette cu prortocale roșii
aluat – Pâte Brisée puțin modificat, rețeta aici:
- 150 gr. faină, cernută
- 2 linguri zahăr brun ( 30 gr.)
- 75 gr. de unt nesărat înghețat, tăiat în cuburi
- coaja de la 1 portocală roșie
- 1 gălbenuș de ou
- 60 ml. de apă rece
umplutura
- 2 ouă
- 150 ml. de lapte de cocos
- 70 gr. de zahăr pudră
- coaja de la 2 portocale
- 150 ml. de suc de portocale roșii proaspăt stors
topping
- 1 lingură de zahăr
METODA:
Începeți prin a introduce în congelator untul tăiat cuburi ( vreo 2 ore bune). Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă. Apoi puteți trece la pregătirea aluatului.
Se adaugă în blender făina + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Adăugați coaja de portocală și impuls până când amestecul se aseamănă cu pesmetul.
Adăugați gălbenușul și apa rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului, până se leagă aluatul.
Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se pune la frigider cel puțin 30 minute.
Aluatul acesta se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.
Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți ușor cu unt și tapetați cu făina formele de tartelette.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și întindeți cu un sucitor, până ajunge 5 mm grosime. Folosind niște forme rotunde tăiați aluatul în cercuri, care sunt cu vreo 2 cm mai mari în diametru decât formele de tartelette folosite. Aranjați aluatul în tăvi și îndepărtați excesul. Dați la rece timp de 15 minute, apoi căptușiți cu hârtie de copt și umpleți cu niște greutăți, pentru a nu permite aluatului să crească aiurea ( eu am folosit boabe de fasole).
Coaceți timp de 7 minute, apoi îndepărtați greutățile și mai coaceți încă 3 minute sau până se usucă aluatul și devine auriu. Se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Umplutura:
Într-un bol se amestecă împreună ouăle, zahărul pudră, coaja și sucul de portocală. Se adaugă laptele de cocos și se amestecă până se combină.
Cu ajutorul unui polonic se umple fiecare formă de mini tarte și se coace timp de 7-10 minute sau până când umplutura se stabilizează. Se lasă deoparte să se răcească .
Înainte de servire se presară un pic de zahăr pe fiecare tartă și cu ajutorul unei torțe de bucătărie se face aceea crustă delicioasă caramel.
Să nu-mi spuneți că nu arată bine.
Iar despre gust vă pot da niște numere de telefon pentru confirmare. A fost nebunie !!!
I’ll love you all to the moon and back !!
- ALUAT
- 150 gr. făină, cernută
- 2 linguri zahăr brun ( 30 gr.)
- 75 gr. de unt nesărat înghețat, tăiat în cuburi
- coaja de la 1 portocală roșie
- 1 gălbenuș de ou
- 60 ml. de apă rece
- UMPLUTURA
- 2 ouă
- 150 ml de lapte de cocos
- 70 gr. de zahăr pudră
- coaja de la 2 portocale
- 150 ml. de suc de portocale roșii proaspăt stors
- TOPPING
- 1 lingură de zahăr
- Începeți prin a introduce în congelator untul tăiat cuburi ( vreo 2 ore bune). Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă. Apoi va puteți trece la pregătirea aluatului.
- Se adaugă în blender făina + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Adăugați coaja de portocala și impuls până când amestecul se aseamănă cu pesmetul.
- Adăugați gălbenușul și apa rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului, până se leagă aluatul.
- Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider cel puțin 30 minute. Aluatul acesta se poate ține la congelator până la 2 luni, cu condiția să se decongeleze peste noapte în frigider înainte de utilizare.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți ușor cu unt și tapetați cu faină formele de tartelette.
- Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și întindeți cu un sucitor, până se ajunge 5 mm grosime.
- Folosind niște forme rotunde tăiați aluatul în cercuri, care sunt cu vreo 2 cm mai mari în diametru decât formele de tartelette folosite. Aranjați aluatul în tăvi și îndepărtați excesul. Dați la rece timp de 15 minute, apoi căptușiți cu hârtie de copt și umpleți cu niște greutăți, pentru a nu permite aluatului să crească aiurea ( eu am folosit boabe de fasole).
- Coaceți timp de 7 minute, apoi îndepărtați greutățile și mai coaceți încă 3 minute sau până se usucă aluatul și devine auriu. Se scot din cuptor și se lasă la răcit.
- Într-un bol se amesteca împreună ouăle, zahărul pudră, coaja și sucul de portocală. Se adaugă laptele de cocos și se amestecă până se combină.
- Cu ajutorul unui polonic se umple fiecare forma de mini tarte și se coace timp de 7-10 minute sau până când umplutura se stabilizează. Se lasă deoparte să se răcească .
- Înainte de servire se presară un pic de zahăr pe fiecare tartă și cu ajutorul unei torțe de bucătărie se face aceea crustă delicioasă caramel.
Adaptare dupa Delicieux – tartelette cu portocale roșii
Trebuie sa fie tare bune, dupa cum arata! Totusi, nu-i prea multa coaja de portocala?
cred ca e in functie de gusturi 😉
Sunt sigur ca sunt foarte bune. Arata bine de tot!
Asa e! Multumesc pentru raspuns!