Tort de migdale si mac, marmelada, frisca si fructe de padure
Tort de migdale si mac, marmelada, frisca si fructe de padure

Tort de migdale si mac, marmelada, frisca si fructe de padure

0 Comments

Tort din faina de migdale cu marmelada, frisca si fructe de padure

Da … este dezbrăcat! Tort din făină de migdale și mac, cu marmeladă de mandarine, frișcă și fructe de pădure ! Tort din faina de migdale..mmmm

mie îmi plac torturile dezbrăcate, fără glazură, fără marțipan, fără nimic pe ele. Doar blat, cremă și fructe de pădure. Și cu asta începe și povestea. Blatul poate fi de nenumărate feluri, la fel și crema, dar fructele de pădure sunt doar de un singur fel: proaspete și dulci.

Și pentru că m-am săturat de pandișpanul clasic și alte variațiuni pe tema asta, am căutat un blat care să spună totul despre tortul meu. Alegerea mea s-a dovedit a fi și cea câștigătoare deorece făina de migdale, semințele de mac și spuma de albușuri fac minuni împreună.

Poate vă întrebați de ce marmeladă … pentru că e bestială. Indiferent că e marmeladă de rabarbăr din grădina proprie sau de mandarine, proaspăt adusă din Italia într-un borcan cu o etichetă mare pe care scrie Marmellata biologica di mandarini di sicilia, vă garantez că efectul WOW va fi același.

Vă provoc să încercați minunea și să-mi spuneți dacă nu am grăit adevărul.

Tort din blat de faina de migdale si seminte de mac, marmelada de mandarine, frisca si fructe de padure

Ingrediente

200 gr. făină de migdale

65 gr. făină

6 ouă

2 linguri de semințe de mac

170 gr. zahăr

1/2 lingură praf de copt

un vârf de cuțit de sare

1 linguriță extract de vanilie

sucul de la 1/2 lămâie

marmeladă de mandarine ( sau ce altă marmeladă vă place)

200 gr. smântână pentru frișcă

fructe de pădure proaspete, câteva frunze de mentă

Tort din blat de faina de migdale si seminte de mac, marmelada de mandarine, frisca si fructe de padure

METODA Tort din faina de migdale

Preîncălziți cuptorul la 180 °C și pregătiți cele 2 tăvi cu hârtie de copt. Veți avea nevoie de 2 tăvi de tort de aceleași dimensiuni.

Amestecați făina de migdale cu făina, praful de copt, semințele de mac și sarea. Puneți vasul deoparte.

Separati ouăle.

Cu ajutorul unui mixer pornit la viteza medie se bat albușurile până fac vârfuri. Adăugați apoi jumătate din cantitatea de zahăr în ploaie, adica puțin câte puțin.

Într-un alt vas dar tot la mixer se amestecă gălbenușurile cu vanilia și restul de zahăr până când compoziția își dublează volumul și se deschide la culoare. Adăugați sucul de lâmâie.

Amestecați jumătate din spuma de albușuri peste crema de gălbenușuri, ușor cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus. Adăugați apoi ingredientele uscate și amestecați la fel de încet doar până se încorporează în spumă. In final adăugați restul de spumă de albuș și amestecați tot cu spatula cu mișcări largi de jos în sus. Ideal ar fi să nu exagerați cu amestecatul, ci doar până se încorporează spuma în restul aluatului.

Aluatul obținut se împarte egal între cele două tăvi și se dă la cuptorul preîncălzit vreo 25-30 minute până când scobitoarea introdusă în centru iese uscată.

Când este gata minunea,

scoateți tavile din cuptor și apoi blatul din tăvi, și o lăsați la răcit pe un suport de răcit prăjituri.

Între timp se prepară frișca.

Pentru asamblat folosim următoarea ordine: blat apoi jumătate din cantitatea de marmeladă, jumătate din frișcă și jumătate din fructele de pădure. Se repetă operațiunea și cu celălalt blat. Acum decizia este la voi dacă suprapuneți blaturile sau aveți două torturi !!

Tort din blat de faina de migdale si seminte de mac, marmelada de mandarine, frisca si fructe de padure

Tavile mele sunt de 16 cm, dar nouă ne place mult blat. Dacă aveți tăvi mai mari nu este nici o problemă, cantitățile sunt suficiente pentru o tavă de 20 sau chiar 22 cm dacă doriți un blat subțire.

Tort din faina de migdale cu marmelada, frisca si fructe de padure

Poftă bună !

 

Tort din faina de migdale si mac cu marmelada de mandarine, frisca si fructe de padure
Write a review
Print
Ingredients
 1. 200 gr. făină de migdale
 2. 65 gr. făină
 3. 6 ouă
 4. 2 linguri de semințe de mac
 5. 170 gr. zahăr
 6. 1/2 lingură praf de copt
 7. un vârf de cuțit de sare
 8. 1 linguriță extract de vanilie
 9. sucul de la 1/2 lămâie
 10. marmeladă de mandarine ( sau ce altă marmeladă vă place)
 11. 200 gr. smântână pentru frișcă
 12. fructe de pădure proaspete, câteva frunze de mentă
Instructions
 1. Preîncălziți cuptorul la 180 °C și pregătiți cele 2 tăvi cu hârtie de copt. Veți avea nevoie de 2 tăvi de tort de aceleași dimensiuni.
 2. Amestecați făina de migdale cu făina, praful de copt, semințele de mac și sarea. Puneți vasul deoparte.
 3. Separati ouăle.
 4. Cu ajutorul unui mixer pornit la viteza medie se bat albușurile până fac vârfuri. Adăugați apoi jumătate din cantitatea de zahăr în ploaie, adica puțin câte puțin.
 5. Într-un alt vas dar tot la mixer se amestecă gălbenușurile cu vanilia și restul de zahăr până când compoziția își dublează volumul și se deschide la culoare. Adăugați sucul de lâmâie.
 6. Amestecați jumătate din spuma de albușuri peste crema de gălbenușuri, ușor cu o spatulă, prin mișcări de jos în sus. Adăugați apoi ingredientele uscate și amestecați la fel de încet doar până se încorporează în spumă. In final adăugați restul de spumă de albuș și amestecați tot cu spatula cu mișcări largi de jos în sus. Ideal ar fi să nu exagerați cu amestecatul, ci doar până se încorporează spuma în restul aluatului.
 7. Aluatul obținut se împarte egal între cele două tăvi și se dă la cuptorul preîncălzit vreo 25-30 minute până când scobitoarea introdusă în centru iese uscată.
 8. Când este gata, scoateți tavile din cuptor și apoi blatul din tăvi, și o lăsați la răcit pe un suport de răcit prăjituri.
 9. Între timp se prepară frișcă.
 10. Pentru asamblat folosim următoarea ordine: blat apoi jumătate din cantitatea de marmeladă, jumătate din frișcă și jumătate din fructele de pădure. Se repetă operațiunea și cu celălalt blat. Acum decizia este la voi dacă suprapuneți blaturile sau aveți două torturi !!
Notes
 1. Tavile mele sunt de 16 cm, dar nouă ne place mult blat. Dacă aveți tăvi mai mari nu este nici o problemă, cantitățile sunt suficiente pentru o tavă de 20 sau chiar 22 cm dacă doriți un blat subțire.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Pavlova pentru că Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este […]

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

   Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.