Varză de Bruxelles.
A fost musai sa găsesc ceva de făcut cu varza asta. Din păcate lumea o ocolește deoarece nu prea știe ce să facă cu ea. E bună fiartă sau la aburi, poate fi trasă la tigaie sau făcută la cuptor. Gratinată sau cu sos. Și e și foarte sănătoasă.
Ingrediente Varză de Bruxelles la cuptor cu feta și nuci
varză de Bruxelles
o ceapă albă mică
1-2 căței usturoi
ulei de măsline
1-2 mere roșii
feta
nuci prăjite
sare și piper
Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
Curăță frunzele exterioare ale verzei dacă sunt veștejite. Spală bine toate legumele. Taie verzele mai mari în jumătate, pe cele mici le lași așa cum sunt.
Într-un bol mare adaugă verzele, mărul tăiat în felii groase, ceapa albă tăiată în sferturi, usturoiul tăiat mai mărunt, sare, piper și ulei de măsline. Agită bolul până se amestecă uniform.
Răstoarnă totul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Dă la cuptor pentru 12-15 min. apoi agită puțin tava și mai lasă încă vreo 5 min până verzele sunt gătite.
Răstoarnă totul într-un vas de servit. Presară cu feta și nuci prăjite.
Servește imediat!
VARZĂ DE BRUXELLES LA CUPTOR CU FETA ȘI NUCI
Ingredients
- varză de Bruxelles
- o ceapă albă mică
- 1-2 căței usturoi
- ulei de măsline
- 1-2 mere roșii
- feta
- nuci prăjite
- sare și piper
Directions
- Step 1 Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
- Step 2 Curăță frunzele exterioare ale verzei dacă sunt veștejite. Spală bine toate legumele. Taie verzele mai mari în jumătate, pe cele mici le lași așa cum sunt.
- Step 3 Într-un bol mare adaugă verzele, mărul tăiat în felii groase, ceapa albă tăiată în sferturi, usturoiul tăiat mai mărunt, sare, piper și ulei de măsline. Agită bolul până se amestecă uniform.
- Step 4 Răstoarnă totul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Step 5 Dă la cuptor pentru 12-15 min. apoi agită puțin tava și mai lasă încă vreo 5 min până verzele sunt gătite.
- Step 6 Răstoarnă totul într-un vas de servit. Presară cu feta și nuci prăjite.
- Step 7 Servește imediat!
Alte garnituri
1 thought on “Varză de Bruxelles la cuptor”