Varză de Bruxelles la cuptor

Varză de Bruxelles la cuptor

0 Comments  /  Jump to Recipe

 

Varza de Bruxelles la cuptor- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Varză de Bruxelles.

A fost musai sa găsesc ceva de făcut cu varza asta. Din păcate lumea o ocolește deoarece nu prea știe ce să facă cu ea.  E bună fiartă sau la aburi, poate fi trasă la tigaie sau făcută la cuptor. Gratinată sau cu sos. Și e și foarte sănătoasă.


Ingrediente Varză de Bruxelles la cuptor cu feta și nuci

varză de Bruxelles

o ceapă albă mică

1-2 căței usturoi

ulei de măsline

1-2 mere roșii

feta

nuci prăjite

sare și piper

 

Varza de Bruxelles- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.

Curăță frunzele exterioare ale verzei dacă sunt veștejite. Spală bine toate legumele. Taie verzele mai mari în jumătate, pe cele mici le lași așa cum sunt.

Într-un bol mare adaugă verzele, mărul tăiat în felii groase, ceapa albă tăiată în sferturi, usturoiul tăiat mai mărunt, sare, piper și ulei de măsline. Agită bolul până se amestecă uniform.

Răstoarnă totul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

 

Varza de Bruxelles- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Dă la cuptor pentru 12-15 min. apoi agită puțin tava și mai lasă încă vreo 5 min până verzele sunt gătite. 

 

Varza de Bruxelles- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Răstoarnă totul într-un vas de servit. Presară cu feta și nuci prăjite. 

 

Varza de Bruxelles la cuptor- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Servește imediat!

 

Varză de Bruxelles cu feta - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

This recipe has no ratings just yet.

VARZĂ DE BRUXELLES LA CUPTOR CU FETA ȘI NUCI

iulie 22
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • varză de Bruxelles
  • o ceapă albă mică
  • 1-2 căței usturoi
  • ulei de măsline
  • 1-2 mere roșii
  • feta
  • nuci prăjite
  • sare și piper
Directions
  • Step 1 Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
  • Step 2 Curăță frunzele exterioare ale verzei dacă sunt veștejite. Spală bine toate legumele. Taie verzele mai mari în jumătate, pe cele mici le lași așa cum sunt.
  • Step 3 Într-un bol mare adaugă verzele, mărul tăiat în felii groase, ceapa albă tăiată în sferturi, usturoiul tăiat mai mărunt, sare, piper și ulei de măsline. Agită bolul până se amestecă uniform.
  • Step 4 Răstoarnă totul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  • Step 5 Dă la cuptor pentru 12-15 min. apoi agită puțin tava și mai lasă încă vreo 5 min până verzele sunt gătite.
  • Step 6 Răstoarnă totul într-un vas de servit. Presară cu feta și nuci prăjite.
  • Step 7 Servește imediat!

Alte garnituri

 


Related Posts

Murături asortate – Ciolomadă

Murături asortate – Ciolomadă

    Și tot la secțiunea murături : ceva asortat…. Murături asortate. Murăturile astea asortate la noi în Ardeal se găsesc sub numele de Ciolomadă. Ciolomada asta diferă de la o gospodărie la alta. Așa că feel free să improvizați. Rețeta asta nu are cantități… […]

[:ro]Sarmale[:]

[:ro]Sarmale[:]

      Chiar dacă sarmalele sunt în general un preparat culinar tradițional de sărbători, eu am făcut în acest weekend deoarece aveam în dotare niște varză murată și un soț flămând și cu pofte.  În familia noastră, bunica era specialistă în sarmale, făcea niște Sarmale în foi de varză murată cu afumătură de te lingeai pe degete. Pe vremuri aş fi dat un telefon rapid și aş fi […]



Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.