• Română
  • English

Budinca de portocale rosii

 cover 

 

budinca

 
Știu ca nu este frumos să vă amăgesc cu aceste minunate portocale roșii, dar îmi era imposibil să nu vă arăt minunea.
Este un super desert și îl puteți pregăti chiar azi, doar înlocuiți fructele…

 
INGREDIENTE
 
Budinca
•    175 gr. unt, la temperatura camerei
•    175 gr. de zahăr pudră
•    2 lingurițe coajă rasă de portocală
•    3 ouă, ușor bătute
•    175 gr. de făină cernută
•    120 ml. de lapte
•    2 lingurițe praf de copt
•    o pișcătură sare
 
 Siropul și portocalele
•    60 ml. suc de portocală roșie, proaspăt stors
•    100 gr. de zahăr pudră
•    2 portocale roșii, feliate subțire
 
 
  opțional – dulceață de coji de portocală sau portocale caramelizate
•    frișcă sau smântână, pentru a servi
 
pudding_original
 
METODA
  1. Ungeți cu unt și tapetați cu pesmet, un vas de budincă de 1 litru.  Introduceți vasul la frigider până pregătiți budinca.
  2. Puneți la fiert niște apă. Veți avea nevoie de apă fierbinte.
  3. Folosind mixerul amestecați untul, zahărul și coaja de portocală până obțineți  un amestec pufos și deschis la culoare. Cu mixerul pe minim adăugați ouăle, unul câte unul și mixați în continuare până se combină. Ouăle și untul trebuie să fie la temperatura camerei deoarece nu doriți să se taie crema de unt.
  4. Se cerne deasupra făina, praful de copt și sarea. Amestecați încet folosind o lingură mare de metal. Adăugați și laptele. Mai învârtiți lingura de vreo câteva ori. Nu exagerați cu amestecatul. Nu e nevoie de un aluat cu textura fină.
  5. Intre timp pregătiți portocalele. Într-o tigaie întinsă adăugați sucul de portocale, zahărul și feliile de portocale, la foc mediu. Gătiți, timp de 3 minute sau până când zahărul se dizolvă. Aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic. Fierbeți timp de 5 minute sau până se îngroașă și devine siropos. Îndepărtați de pe foc atunci când feliile de portocale sunt caramelizate.
  6. Scoateți vasul de la frigider și tapetați-l cu feliile de portocale caramelizate în sirop. 
  7. Turnați crema de unt în vasul de budincă peste portocale. Acoperiți vasul cu hârtie de copt unsă cu puțin unt și legați bine cu o sfoară ca să nu scape nici urmă de abur. Acoperiți vasul și cu folie de aluminiu. Mai legați odată. Așezați vasul de budincă într-o cratiță mare pe o farfurioară întoarsă. Se toarnă cu atenție apa clocotită în cratiță până la jumătatea vasului de budincă. Acoperiți cratița cu capac. Așezați la foc mediu și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic și fierbeți timp de 1 oră și 30 de minute, completând cu apă fierbinte atunci când este necesar.
  8. Scoateți vasul de budincă din apa fierbinte. Ridicați încet și aveți mare grijă la vaporii de apă. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Scoateți folia și hârtia de copt.
  9. Cu ajutorul unui cuțit desprindeți marginile. Întoarceți budinca pe o farfurie.
  10. Turnați peste budincă siropul cald de portocale rămas în tigaie.

budinca coapta

 
Adăugați frișcă sau smântână înainte de servire.
 
Să aveți o zi plină de zâmbete!
 
Budinca de portocale rosii
Write a review
Print
Ingredients
  1. Budinca
  2. • 175 gr. unt, la temperatura camerei
  3. • 175 gr. de zahăr pudră
  4. • 2 lingurițe coajă rasă de portocală
  5. • 3 ouă, ușor bătute
  6. • 175 gr. de făină cernută
  7. • 120 ml. de lapte
  8. • 2 lingurițe praf de copt
  9. • o pișcătură sare
  10. Siropul și portocalele
  11. • 60 ml. suc de portocală roșie, proaspăt stors
  12. • 100 gr. de zahăr pudră
  13. • 2 portocale roșii, feliate subțire
  14. opțional – dulceață de coji de portocală sau portocale caramelizate
  15. • frișcă sau smântână, pentru a servi
Instructions
  1. Ungeți cu unt și tapetați cu pesmet, un vas de budincă de 1 litru. Introduceți vasul la frigider până pregătiți budinca.
  2. Puneți la fiert niște apă. Veți avea nevoie de apă fierbinte.
  3. Folosind mixerul amestecați untul, zahărul și coaja de portocală până obțineți un amestec pufos și deschis la culoare. Cu mixerul pe minim adăugați ouăle, unul câte unul și mixați în continuare până se combină. Ouăle și untul trebuie să fie la temperatura camerei deoarece nu doriți să se taie crema de unt.
  4. Se cerne deasupra făina, praful de copt și sarea. Amestecați încet folosind o lingură mare de metal. Adăugați și laptele. Mai învârtiți lingura de vreo câteva ori. Nu exagerați cu amestecatul. Nu e nevoie de un aluat cu textura fină.
  5. Intre timp pregătiți portocalele. Într-o tigaie întinsă adăugați sucul de portocale, zahărul și feliile de portocale, la foc mediu. Gătiți, timp de 3 minute sau până când zahărul se dizolvă. Aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic. Fierbeți timp de 5 minute sau până se îngroașă și devine siropos. Îndepărtați de pe foc atunci când feliile de portocale sunt caramelizate.
  6. Scoateți vasul de la frigider și tapetați-l cu feliile de portocale caramelizate în sirop.
  7. Turnați crema de unt în vasul de budincă peste portocale. Acoperiți vasul cu hârtie de copt unsă cu puțin unt și legați bine cu o sfoară ca să nu scape nici urmă de abur. Acoperiți vasul și cu folie de aluminiu. Mai legați odată. Așezați vasul de budincă într-o cratiță mare pe o farfurioară întoarsă. Se toarnă cu atenție apa clocotită în cratiță până la jumătatea vasului de budincă. Acoperiți cratița cu capac. Așezați la foc mediu și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic și fierbeți timp de 1 oră și 30 de minute, completând cu apă fierbinte atunci când este necesar.
  8. Scoateți vasul de budincă din apa fierbinte. Ridicați încet și aveți mare grijă la vaporii de apă. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Scoateți folia și hârtia de copt.
  9. Cu ajutorul unui cuțit desprindeți marginile. Întoarceți budinca pe o farfurie.
  10. Turnați peste budincă siropul cald de portocale rămas în tigaie.
Notes
  1. Adăugați frișcă sau smântână înainte de servire.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

  Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru a […]

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

  Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am […]



4 thoughts on “Budinca de portocale rosii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *