[:en]Smashed potatoes, roasted to perfection with a tint of rosemary[:ro]Cartofi noi – striviți și copți[:]

[:en]Smashed potatoes, roasted to perfection with a tint of rosemary[:ro]Cartofi noi – striviți și copți[:]

7 Comments

[:en]

Această rețetă este ridicol de ușoară, iar rezultatul unul extrem de gustos. Am găsit cartofi noi …Yeee…și ce să fac cu ei…timp puțin la dispoziție, așa cât se face un piept de pui la grătar și totuși îi vroiam copți… Rezultatul îl vedeți și singuri…

  • cartofi noi
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • ulei de măsline
  • rozmarin proaspăt


    Se iau cartofi noi aprox. de aceleași dimensiuni, cam câți credeți că mâncați la o masă, se spală bine de tot și se pun într-o oală. Nu se curăță de coajă !!!!  Se toarnă apă suficientă cât să-i acopere, se adaugă multă sare şi se fierb până devin” al dente”. Când sunt gata îi scoateți din apă și îi ștergeți cu un prosop de hârtie. Folosind cel mai lat cuțit din dotare sau un prosop de bucătărie îi striviți ușor cu palma. Am spus ușor, se aude ?? … nu doriți să faceți piure pe masa de lucru, apăsați  până la o grosime de aproximativ 1 cm . 
    Preîncălziți cuptorul la 200 ° C grade. 
    Într-un bol mic amestecați 2 linguri ulei de măsline cu rozmarinul proaspăt, tăiat mărunt. Eu am folosit foarfeca… mi-a fost mai aproape decât orice cuțit.
    Așezați cartofi striviți într-o tavă în care ați pus hârtie de copt, condimentați cu sare de mare și piper şi pensulați deasupra amestecul de ulei cu rozmarin.
    Dați la cuptor şi coaceți încă vreo 10-15 min. sau până când devin aurii.
    Între timp s-a făcut și puiul la grătar și totul a fost gata în mai puțin de 30 minute cu tot cu pregătire, gătit și aranjatul mesei.
    Poftă bună și  Luv U All ♥!!!

    Mulţumesc pentru vizită !!!!

    [:][:ro]

     
     
     
    Această rețetă este ridicol de ușoară, iar rezultatul unul extrem de gustos. Am găsit cartofi noi …Yeee…și ce să fac cu ei…timp puțin la dispoziție, așa cât se face un piept de pui la grătar și totuși îi vroiam copți… Rezultatul îl vedeți și singuri…
     

    cartofi noi
    sare de mare și piper proaspăt râșnit
    ulei de măsline
    rozmarin proaspăt

    Se iau cartofi noi aprox. de aceleași dimensiuni, cam câți credeți că mâncați la o masă, se spală bine de tot și se pun într-o oală. Nu se curăță de coajă !!!!  Se toarnă apă suficientă cât să-i acopere, se adaugă multă sare şi se fierb până devin” al dente”. Când sunt gata îi scoateți din apă și îi ștergeți cu un prosop de hârtie. Folosind cel mai lat cuțit din dotare sau un prosop de bucătărie îi striviți ușor cu palma. Am spus ușor, se aude ?? … nu doriți să faceți piure pe masa de lucru, apăsați  până la o grosime de aproximativ 1 cm . 
     
     
    Preîncălziți cuptorul la 200 ° C grade. 
    Într-un bol mic amestecați 2 linguri ulei de măsline cu rozmarinul proaspăt, tăiat mărunt. Eu am folosit foarfeca… mi-a fost mai aproape decât orice cuțit.
    Așezați cartofi striviți într-o tavă în care ați pus hârtie de copt, condimentați cu sare de mare și piper şi pensulați deasupra amestecul de ulei cu rozmarin.
     
     
    Dați la cuptor şi coaceți încă vreo 10-15 min. sau până când devin aurii.
     
     
    Între timp s-a făcut și puiul la grătar și totul a fost gata în mai puțin de 30 minute cu tot cu pregătire, gătit și aranjatul mesei.
     
    Poftă bună și  Luv U All ♥!!!
     

    [:]


    Related Posts

    Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

    Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

            Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy … Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul […]

    Pulpă de porc cu legume la cuptor

    Pulpă de porc cu legume la cuptor

    pulpa porc cuptor pulpa porc cuptor   Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!! Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul …  Mama mea care este […]



    7 thoughts on “[:en]Smashed potatoes, roasted to perfection with a tint of rosemary[:ro]Cartofi noi – striviți și copți[:]”

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.