Cheesecake vegan cu fructe de pădure, granola și semințe de Chia

Cheesecake vegan cu fructe de pădure, granola și semințe de Chia

0 Comments  /  Rețeta

Cheesecake la borcan vegan - Bucătăria familiei mele - alex juncu

Începe școala… nu credeam că voi spune asta dar îmi este puțin frică de ce va urma. Online sau nu, cu distanțare sau fără, cu masca sau nu. Știu că va fi greu. Atât pentru copii cât și pentru părinți. Important e să fim optimiști. Zic eu care în pandemie m-am îngrășat stând acasă cu copiii. Ce contează câteva kile în plus când ești sănătos. La cap. 

Cheesecake vegan - Bucătăria familiei mele - alex juncu

Știți că îmi place să las copiii să îmi umble prin oale. Asta este. Dacă nu îi pot învață să bată cuie și să joace fotbal măcar nu vor muri de foame. Și plecând de la această afirmație vreau să mă laud că la noi în casă eu nu mai pregătesc micul dejun de ceva vreme. Brunetul casei face totul. Chiar și cafeaua mea. 

Cea mai faină trezire este pe vocea lui: -Mamă, e gata cafeaua!!! Priceless.

Cheesecake la borcan vegan - Bucătăria familiei mele - alex juncu

Și așa ajung la micul meu dejun sau poate desert. Totul depinde de voi când îl serviți. Poate fi orice.

No-bake cheesecake jars - Bucătăria familiei mele - alex juncu

Cream cheese vegan sau Crema de caju

  • 1 cană caju pus la hidratat peste noapte
  • 1/2 cană sau mai puțin lapte de migdale neîndulcit ( sau lapte de cocos)
  • 2 linguri sirop de arțar 
  • extract de vanilie
  • o pișcătură de sare 
  • 1 lingură suc lămâie proaspăt stors

Dulceață de mure și afine

  • 1 cană de mure
  • 1 cană de afine
  • sucul de la jumătate de lămâie 
  • 3 linguri sirop de arțar 

Budinca de chia 

  • 1/4 cană semințe de Chia 
  • 1/4 cană fulgi de ovăz
  • 1 cană mare lapte de migdale neîndulcit 

Granola- Bucătăria familiei mele - alex juncu

  • 1 cană mare granola ( la alegere)
  • mure și afine proaspete 
  • mentă verde 

 

Metoda 

Adăugați murele, afinele, sucul de lămâie și siropul de arțar într-un oală mică. Aduceți la fierbere.

Amestecați din când în când până se reduce și începe să se lege.

Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească. Se va întări și mai tare când va fi rece.

Cum fac eu crema de brânză vegană?

Adăugați în blender ingrediente: caju ( stors de apa în care s-a hidratat), sirop de arțar, vanilie, sare și lămâie. Dați câteva impulsuri. Adăugați laptele de migdale puțin câte puțin până ajungeți la consistență dorită. Adăugați sirop de arțar și lămâie până obțineți gustul pe care îl doriți. Vă opriți din a da puls blenderului atunci când ați obținut o cremă fină, asemănătoare cremei de brânză. O puneți deoparte.

Crema de caju- Bucătăria familiei mele - alex juncu

Într-un vas mai mic adăugați semințele de Chia, fulgii de ovăz și laptele de migdale. Amestecați și lăsați să absoarbă tot lichidul. 

Și acum le grad finale: luați vreo 4-5 borcane din alea drăguțe și așezați în straturi: budinca de Chia, granola, crema de caju și dulceața. Garnisiți cu mure prospere și menta !!  Cel mai de efect desert ever.

Și când te gândești că îi poți pune capac și îl poți duce cu tine la birou. Cine mai e ca tine?

Cheesecake vegan cu fructe de pădure, granola și seminte de Chia- Bucătăria familiei mele - alex juncu

Dar la copii nu te-ai gândit? Le pregătești acest mic dejun/ desert și îl pui în pachețelul de scoală. Nimic nu îl va face mai fericit!

Cheesecake vegan fără coacere- Bucătăria familiei mele - alex juncu

Și da, este un desert care poate fi realizat de un copil pofticios.

crema de brânză cu mure - Bucătăria familiei mele - alex juncu

 

 Alte deserturi la borcan

This recipe has no ratings just yet.

CHEESECAKE VEGAN CU FRUCTE DE PĂDURE, GRANOLA ȘI SEMINȚE DE CHIA

septembrie 1
: 4
: easy

By:

Ingredients
  • CREAM CHEESE VEGAN SAU CREMA DE CAJU
  • 1 cană caju pus la hidratat peste noapte
  • 1/2 cană sau mai puțin lapte de migdale neîndulcit ( sau lapte de cocos)
  • 2 linguri sirop de arțar
  • extract de vanilie
  • o pișcătură de sare
  • 1 lingură suc lămâie proaspăt stors
  • DULCEAȚĂ DE MURE ȘI AFINE
  • 1 cană de mure
  • 1 cană de afine
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri sirop de arțar
  • BUDINCA DE CHIA
  • 1/4 cană semințe de Chia
  • 1/4 cană fulgi de ovăz
  • 1 cană mare lapte de migdale neîndulcit
  • 1 cană mare granola ( la alegere)
  • mure și afine proaspete
  • mentă verde
Directions
  • Step 1 Adăugați murele, afinele, sucul de lămâie și siropul de arțar într-un oală mică. Aduceți la fierbere. Amestecați din când în când până se reduce și începe să se lege. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească. Se va întări și mai tare când va fi rece.
  • Step 2 Adăugați în blender ingrediente: caju ( stors de apa în care s-a hidratat), sirop de arțar, vanilie, sare și lămâie. Dați câteva impulsuri. Adăugați laptele de migdale puțin câte puțin până ajungeți la consistență dorită. Adăugați sirop de arțar și lămâie până obțineți gustul pe care îl doriți. Vă opriți din a da puls blenderului atunci când ați obținut o cremă fină, asemănătoare cremei de brânză. O puneți deoparte.
  • Step 3 Într-un vas mai mic adăugați semințele de Chia, fulgii de ovăz și laptele de migdale. Amestecați și lăsați să absoarbă tot lichidul.
  • Step 4 Luați vreo 4-5 borcane din alea drăguțe și așezați în straturi: budinca de Chia, granola, crema de caju și dulceața.
  • Step 5 Garnisiți cu mure prospere și menta !

 

Selgros


Related Posts

Grilled Veggie Sandwich cu sos de rabarbar

Grilled Veggie Sandwich cu sos de rabarbar

  Chiar dacă pare complicat nu este deloc așa…cred că deja v-ați obișnuit cu mine și știți că nu îmi place să-mi complic viața dacă nu e cazul!! Așa că la piață cu voi !!      Sosul de rabarbăr  (cam 1 cană) 3 bețe […]

Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

      Se termină cireșele??? eu cred că s-au și terminat 😛 Dar puteți încerca minunea asta și cu vișine sau poate boabe de struguri …mmmm cu caise, piersici sau orice alt fruct  vă cade la mână. Ingrediente: 65 gr. făină un vârf cuțit […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.