• Română
  • English

Compot de Rabarbar si Clatite cu Cardamom si Mascarpone

also available in English
 

Nu știu alții cum sunt dar eu am învățat să fac clătite de la străbunica mea… tot de la ea am învățat să fac și compot de rabarbăr. Întotdeauna am făcut clătitele după ochi și niciodată nu am știut cantitățile. Ieri însă am măsurat totul așa că acum puteți face și voi clătite ca ale mele. Ei, am adus câteva modificări minore, zic eu, dar nu m-am abătut de la varianta originală. Aaaaaa să nu mai vorbim de compot… este exact ca cel pe care îl savuram în grădina străbunicii mele acu mulți ani.

 
„- Uite mama, pentru tine !!! „
 

 

Clătite cu cardamom / cardamom crepes

  • 180 gr. făină
  • 300 ml. lapte
  • 120 ml. apă minerală
  • 2 ouă
  • o pișcătură sare
  • 2 linguri unt topit și răcit sau 1 lingură ulei de struguri
  • 1/2 linguriță cardamom
  • esență vanilie 
  • 1 cub de unt (pt. uns tigaia)

Metoda

1. Se amestecă toate ingredientele cu telul sau mixerului. Dacă obțineți un aluat cu cocoloașe treceți-l prin sită, nu spun nimănui. 

2. Lăsați aluatul obținut să se odihnească la frigider până faceți compotul.

3. A trecut timpul de odihnă așa că încingem pe foc ( mic spre mediu ) o tigaie teflonată. Mânjim uşor tigaia cu unt, după care ştergem excesul cu un şervet de hârtie. Ridicăm tigaia de pe foc şi cu ajutorul polonicului facem prima clătită. Turnăm aluat în tigaie (eu pun cam un polonic, dar depinde de tigaia folosită şi de dimensiunea polonicului, aşa că vă orientaţi) şi învârtim tigaia astfel încât aluatul să acopere toată suprafaţa. Când marginile încep să se desprindă, verificaţi cum arată partea pe care se coace. Veți ști când este coaptă și atunci o întoarceţi. A doua parte nu trebuie să se mai rumenească, deci o lăsaţi mai puţin.

Gata și clătitele !!! 

 

Compot de rabarbăr

  • 3 căni rabarbăr (cam 10 tije – curățate de coajă și tăiate în bucăți mici )
  • 60 ml. suc de măr
  • 50 gr. zahăr brun
  • 2 lingurițe coajă de portocală

1. Primele 3 ingrediente se pun la fiert, la foc mic. Se adaugă 1 linguriță de coajă de portocală.

2. Se amestecă ocazional și se lasă să fiarbă acoperit vreo 5 minute până rabarbărul începe să se înmoaie.

3. Se descoperă oala și se mai lasă la fiert încă vreo 3 minute.

4. Se lasă la răcit și se servește. Înainte de servire presărați deasupra restul de coajă de portocală.

 
Avem clătite calde, avem compot proaspăt și niște mascarpone.
Eu zic că după un așa mic dejun parcă și ziua cu ploaie e mai frumoasă !!!
 
 
 

 


Related Posts

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

  Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am […]

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

      Îmi plac la nebunie portocalele roșii !!! Si de aceea îmi plac și deserturile care le conțin.  Mmmdeci crostatele astea sunt fabuloase, colorate, neobișnuite și demne de multe gemete.  Sunt un amalgam de arome: gustul acrișor al portocalelor combinat cu crusta dulce […]



7 thoughts on “Compot de Rabarbar si Clatite cu Cardamom si Mascarpone”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.