• Română
  • English

Supa crema de dovlecel galben cu busuioc si nuci

supa de dovlecel

 

Se face că nouă ne plac foarte mult florile de dovlecel umplute cu tot felul de minunații… motiv pentru care în astă primăvară am decis să plantez o groază de semințe de dovlecel fără să mă gândesc că poate chiar se prind…..și uite că toate semințele mele au rodit și am avut o vară plină de dovlecei.

Ai mei nici nu mai vor să audă de așa ceva…poate până anul viitor uită, deoarece am salvat niște semințe.

Ei și de nevoie am învățat să fac de la aperitive, supe, murături, inclusiv prăjituri, o groază de preparate care conțin acestă legumă … obținută la mine-n grădină.

Cum e să nu te știi deloc cu grădinăritul și să obții o asemenea recoltă?? cred că a fost norocul începătorului sau semințe magice plantate de copilul bălai din dotare.

courgette cream soup

 

INGREDIENTE:

  • 2-3 dovlecei galbeni tăiați în cuburi
  • 1 pumn de nuci prăjite puțin
  • 1 ceapă albă, mărunțită
  • 3-4 căței usturoi
  • o legătură sănătoasă de busuioc proaspăt ( sau cimbru )
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • supă de legume sau de pui
  • 2 linguri smântână de gătit
  • fășii subțiri din coaja dovlecelului ( se obțin ușor cu unealta pe care o folosiți pentru coaja de lămâie)

 

dovlecei

METODA:

  1. Căliți ceapa în ulei de măsline,  într-o oală mai adâncă. Când devine sticloasă adăugați usturoi și mai gătiți încă câteva minute. În momentul în care începe să se simtă mirosul de usturoi în toată bucătăria adăugați dovlecelul și nucile.
  2. Învârtiți de câteva ori lingura de lemn în oală și apoi adăugați supa și ierburile. Lăsați vreo 20-25 de minute la foc mic, până se fierbe dovlecelul.
  3. Pescuiți ierburile și cu ajutorul blenderului de mână aduceți supa la o compoziție cremoasă. Gustați și asezonați cu sare și piper, după gust.
  4. Adăugați smântâna.
  5. Tăiați niște fășii subțiri din coaja dovlecelului cu ajutorul unui julienne peeler și scufundați-le pentru un minut în apă fierbinte….cât să rămână crunchy.
  6. Serviți fierbinte adăugând deasupra fășiile de dovlecel, poate câteva nuci prăjite și parmezan…..

 Să aveți o zi plină de soare!!!

supa crema de dovlecel

 

 

Supa crema de dovlecel galben cu busuioc si nuci
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2-3 dovlecei galbeni tăiați în cuburi
  2. 1 pumn de nuci prăjite puțin
  3. 1 ceapă albă, mărunțită
  4. 3-4 căței usturoi
  5. o legătură sănătoasă de busuioc proaspăt ( sau cimbru )
  6. sare și piper
  7. ulei de măsline
  8. supă de legume sau de pui
  9. 2 linguri smântână de gătit
  10. fășii subțiri din coaja dovlecelului ( se obțin ușor cu unealta pe care o folosiți pentru coaja de lămâie)
Instructions
  1. Căliți ceapa în ulei de măsline, într-o oală mai adâncă. Când devine sticloasă adăugați usturoi și mai gătiți încă câteva minute. În momentul în care începe să se simtă mirosul de usturoi în toată bucătăria adăugați dovlecelul și nucile.
  2. Învârtiți de câteva ori lingura de lemn în oală și apoi adăugați supa și ierburile. Lăsați vreo 20-25 de minute la foc mic, până se fierbe dovlecelul.
  3. Pescuiți ierburile și cu ajutorul blenderului de mână aduceți supa la o compoziție cremoasă. Gustați și asezonați cu sare și piper, după gust.
  4. Adăugați smântâna.
  5. Tăiați niște fășii subțiri din coaja dovlecelului cu ajutorul unui julienne peeler și scufundați-le pentru un minut în apă fierbinte….cât să rămână crunchy.
  6. Serviți fierbinte adăugând deasupra fășiile de dovlecel, poate câteva nuci prăjite și parmezan…..
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

 


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

      Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile pentru a-l alege […]

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supa asta verde pal este numa bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega supă cremă. Am tăiat 2 șalote […]



4 thoughts on “Supa crema de dovlecel galben cu busuioc si nuci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *