supa de ceapa cu hribi

supa de ceapa cu hribi

2 Comments

[:ro]

onion soup

Voi știți cum e supa asta?? Supa franțuzească de ceapă e o poveste: ceapa caramelizată, dulce, aromată, perfect echilibrată cu brânză Gruyère, care împreună cu hribii au transformat o supă banală în acel fel de mâncare care te face să simți și ultima suflarea a iernii.

De fiecare dată când am văzut-o prezentată la tv am vrut să o încerc și eu…dar vorba aia cât de bună poate să fie o supă de ceapă??? o daaa tare m-am înșelat…este minunată, dar trebuie avut răbdare în prepararea ei, altfel nu veți obține decât o fiertură fără gust. 

  french onion soup

 

  INGREDIENTE:

  • 2 cepe albe
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe roșii
  • 2 cepe eșalote
  •  100 gr. unt
  • ulei de măsline
  • 1 cană de hribi uscați
  • 1 cană vin alb sec
  • o legătură de salvie proaspătă
  • câteva rămurele de cimbru
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • 2 căței de usturoi
  • 8 felii baghetă ( de vreo 2 cm grosime)
  • 1 cană brânză Gruyere răzuită
  • 1/2 cană Parmigianio-Reggiano ( opțional)
  • 2 l supă de legume/pui/vită

foi_de_ceapa_original 

METODA:

  • În primul rând toată ceapa se taie julien, foarte fin.
  • Se pun hribi la hidratat în apă fierbinte.
  • Într-o oală mai mare se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline. Se lasă să se încingă puțin și se adaugă ceapa.
  • Salvia și cimbrul se legă și se adaugă peste ceapă. Toate ierburile se îndepărtează atunci când supa e gata. Asezonați cu sare și piper, puneți capac și lăsați pe foc mic vreo 45-50 minute. Amestecați din când în când ca să nu se prindă. De capac aveți nevoie doar primele 30 min. Trebuie să aveți răbdare deoarece o ceapa caramelizată perfect, dulce și plina de aromă se obține în timp, așa că nu fiți tentați să grăbiți procesul .
  • După vreo 35 de minute adăugați vinul.
  • Se scurg hribii, dar se păstrează apa. Se taie mărunt și se adaugă peste ceapă.

hribi_original

  • Adaugati apoi 1 cană din apa în care s-au hidratat hribii și supa. Lăsați să fiarbă încă vreo 10-15 minute.
  • Între timp pregătiți bagheta pe care o tăiați felii, mai groase și preîncălziți cuptorul.  Prăjiți bagheta pe ambele părți până devine aurie și apoi frecați-o bine cu usturoi. Presărați brânza Gruyere peste și mai băgați la cuptor încă vreo 2 minute.
  • Asezonați supa după gust și pregătiți ramekin-uri/bolurile în care o veți servi. Aveți grijă ce fel de vase folosiți deoarece le băgăm în cuptor.

supa de ceapa cu gruyere

  • Cu un polonic umpleți bolurile, înfigeți pâinea prăjită în supă și presărați deasupra și mai multă brânză, apoi dați din nou la cuptor .

french_original

  • O frunza de salvie și câteva picături de ulei de măsline și e gata pentru a fi servită.
  • Atenție că arde !!!!!

       supa

 

 

supa de ceapa cu hribi
Serves 8
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 cepe albe
  2. 2 cepe galbene
  3. 2 cepe roșii
  4. 2 cepe eșalote
  5. 100 gr. unt
  6. ulei de măsline
  7. 1 cană de hribi uscați
  8. 1 cană vin alb sec
  9. o legătură de salvie proaspătă
  10. câteva rămurele de cimbru
  11. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  12. 2 căței de usturoi
  13. 8 felii baghetă ( de vreo 2 cm grosime)
  14. 1 cană brânză Gruyere răzuită
  15. 1/2 cană Parmigianio-Reggiano ( opțional)
  16. 2 l supă de legume/pui/vit
Instructions
  1. În primul rând toată ceapa se taie julien, foarte fin.
  2. Se pun hribi la hidratat în apă fierbinte.
  3. Într-o oală mai mare se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline. Se lasă să se încingă puțin și se adaugă ceapa.
  4. Salvia și cimbrul se legă și se adaugă peste ceapă. Toate ierburile se îndepărtează atunci când supa e gata. Asezonați cu sare și piper, puneți capac și lăsați pe foc mic vreo 45-50 minute. Amestecați din când în când ca să nu se prindă. De capac aveți nevoie doar primele 30 min. Trebuie să aveți răbdare deoarece o ceapa caramelizată perfect, dulce și plina de aromă se obține în timp, așa că nu fiți tentați să grăbiți procesul .
  5. După vreo 35 de minute adăugați vinul.
  6. Se scurg hribii, dar se păstrează apa. Se taie mărunt și se adaugă peste ceapă.
  7. Adaugati apoi 1 cană din apa în care s-au hidratat hribii și supa. Lăsați să fiarbă încă vreo 10-15 minute.
  8. Între timp pregătiți bagheta pe care o tăiați felii, mai groase și preîncălziți cuptorul. Prăjiți bagheta pe ambele părți până devine aurie și apoi frecați-o bine cu usturoi. Presărați brânza Gruyere peste și mai băgați la cuptor încă vreo 2 minute.
  9. Asezonați supa după gust și pregătiți ramekin-uri/bolurile în care o veți servi. Aveți grijă ce fel de vase folosiți deoarece le băgăm în cuptor.
  10. Cu un polonic umpleți bolurile, înfigeți pâinea prăjită în supă și presărați deasupra și mai multă brânză, apoi dați din nou la cuptor .
Notes
  1. O frunza de salvie și câteva picături de ulei de măsline și e gata pentru a fi servită.
Adapted from Rachel Ray
Adapted from Rachel Ray
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

 supa de ceapa

[:en]

onion soup

Voi știți cum e supa asta?? Supa franțuzească de ceapă e o poveste: ceapa caramelizată, dulce, aromată, perfect echilibrată cu brânză Gruyère, care împreună cu hribii au transformat o supă banală în acel fel de mâncare care te face să simți și ultima suflarea a iernii.

De fiecare dată când am văzut-o prezentată la tv am vrut să o încerc și eu…dar vorba aia cât de bună poate să fie o supă de ceapă??? o daaa tare m-am înșelat…este minunată, dar trebuie avut răbdare în prepararea ei, altfel nu veți obține decât o fiertură fără gust.

 

  french onion soup

 

  INGREDIENTE:

  • 2 cepe albe
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe roșii
  • 2 cepe eșalote
  •  100 gr. unt
  • ulei de măsline
  • 1 cană de hribi uscați
  • 1 cană vin alb sec
  • o legătură de salvie proaspătă
  • câteva rămurele de cimbru
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • 2 căței de usturoi
  • 8 felii baghetă ( de vreo 2 cm grosime)
  • 1 cană brânză Gruyere răzuită
  • 1/2 cană Parmigianio-Reggiano ( opțional)
  • 2 l supă de legume/pui/vită

foi_de_ceapa_original 

METODA:

  • În primul rând toată ceapa se taie julien, foarte fin.
  • Se pun hribi la hidratat în apă fierbinte.
  • Într-o oală mai mare se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline. Se lasă să se încingă puțin și se adaugă ceapa.
  • Salvia și cimbrul se legă și se adaugă peste ceapă. Toate ierburile se îndepărtează atunci când supa e gata. Asezonați cu sare și piper, puneți capac și lăsați pe foc mic vreo 45-50 minute. Amestecați din când în când ca să nu se prindă. De capac aveți nevoie doar primele 30 min. Trebuie să aveți răbdare deoarece o ceapa caramelizată perfect, dulce și plina de aromă se obține în timp, așa că nu fiți tentați să grăbiți procesul .
  • După vreo 35 de minute adăugați vinul.
  • Se scurg hribii, dar se păstrează apa. Se taie mărunt și se adaugă peste ceapă.

hribi_original

  • Adaugati apoi 1 cană din apa în care s-au hidratat hribii și supa. Lăsați să fiarbă încă vreo 10-15 minute.
  • Între timp pregătiți bagheta pe care o tăiați felii, mai groase și preîncălziți cuptorul.  Prăjiți bagheta pe ambele părți până devine aurie și apoi frecați-o bine cu usturoi. Presărați brânza Gruyere peste și mai băgați la cuptor încă vreo 2 minute.
  • Asezonați supa după gust și pregătiți ramekin-uri/bolurile în care o veți servi. Aveți grijă ce fel de vase folosiți deoarece le băgăm în cuptor.

supa de ceapa cu gruyere

  • Cu un polonic umpleți bolurile, înfigeți pâinea prăjită în supă și presărați deasupra și mai multă brânză, apoi dați din nou la cuptor .

french_original

  • O frunza de salvie și câteva picături de ulei de măsline și e gata pentru a fi servită.
  • Atenție că arde !!!!!

       supa

 

 

supa de ceapa cu hribi
Serves 8
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 cepe albe
  2. 2 cepe galbene
  3. 2 cepe roșii
  4. 2 cepe eșalote
  5. 100 gr. unt
  6. ulei de măsline
  7. 1 cană de hribi uscați
  8. 1 cană vin alb sec
  9. o legătură de salvie proaspătă
  10. câteva rămurele de cimbru
  11. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  12. 2 căței de usturoi
  13. 8 felii baghetă ( de vreo 2 cm grosime)
  14. 1 cană brânză Gruyere răzuită
  15. 1/2 cană Parmigianio-Reggiano ( opțional)
  16. 2 l supă de legume/pui/vit
Instructions
  1. În primul rând toată ceapa se taie julien, foarte fin.
  2. Se pun hribi la hidratat în apă fierbinte.
  3. Într-o oală mai mare se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline. Se lasă să se încingă puțin și se adaugă ceapa.
  4. Salvia și cimbrul se legă și se adaugă peste ceapă. Toate ierburile se îndepărtează atunci când supa e gata. Asezonați cu sare și piper, puneți capac și lăsați pe foc mic vreo 45-50 minute. Amestecați din când în când ca să nu se prindă. De capac aveți nevoie doar primele 30 min. Trebuie să aveți răbdare deoarece o ceapa caramelizată perfect, dulce și plina de aromă se obține în timp, așa că nu fiți tentați să grăbiți procesul .
  5. După vreo 35 de minute adăugați vinul.
  6. Se scurg hribii, dar se păstrează apa. Se taie mărunt și se adaugă peste ceapă.
  7. Adaugati apoi 1 cană din apa în care s-au hidratat hribii și supa. Lăsați să fiarbă încă vreo 10-15 minute.
  8. Între timp pregătiți bagheta pe care o tăiați felii, mai groase și preîncălziți cuptorul. Prăjiți bagheta pe ambele părți până devine aurie și apoi frecați-o bine cu usturoi. Presărați brânza Gruyere peste și mai băgați la cuptor încă vreo 2 minute.
  9. Asezonați supa după gust și pregătiți ramekin-uri/bolurile în care o veți servi. Aveți grijă ce fel de vase folosiți deoarece le băgăm în cuptor.
  10. Cu un polonic umpleți bolurile, înfigeți pâinea prăjită în supă și presărați deasupra și mai multă brânză, apoi dați din nou la cuptor .
Notes
  1. O frunza de salvie și câteva picături de ulei de măsline și e gata pentru a fi servită.
Adapted from Rachel Ray
Adapted from Rachel Ray
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

 supa de ceapa

[:]


Related Posts

[:ro]Supă cremă de mazăre cu mentă[:]

[:ro]Supă cremă de mazăre cu mentă[:]

[:ro] Supa asta verde pal este numa bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega supă cremă. Am tăiat 2 […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



2 thoughts on “supa de ceapa cu hribi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.