Tarta cu oua, ricotta si bacon

Tarta cu oua, ricotta si bacon

4 Comments

 

 
 
Micul dejun este partea mea preferată din zi. Iubesc weekend-urile când toată familia se adună la masă. În timpul săptămânii mai scăpăm cu o farfurie de cereale dar în weekend o facem lată, în general cu ouă, indiferent că sunt poșate sau transformate în pancakes. Și după un așa mic dejun avem toată ziua înainte să ne distrăm împreună .
 
Pentru tarta asta căutați în frigider și prin cămară după :
  • 3 ouă
  • 120 ml. lapte
  • 120 ml. ricotta
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 4-5-6 felii de bacon
  • 2 linguri pesmet
  • sare de mare
  • piper proaspăt
  • rucola
  • roșii uscate la soare, în ulei de măsline
 
1. Se golește cuptorul de orice fel de tavă sau tigaie care s-a găsit depozitată acolo și se încălzește la 180 grade C. Căutați să folosiți o tigaie care merge și în cuptor.
2. Ceapa tocată și baconul rupt în bucăți mai mici, se prăjesc în puțin ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă se golesc într-o farfurie, lăsând tigaia plină de ulei. Presărați pesmetul în tigaia unsă tapetând toate părțile ei.
 
 
3. Într-un vas se amestecă bine oul cu laptele. Se adaugă ricotta și se asezonează cu sare și piper. Nu se amestecă prea tare. Bucăți de ricotta este bine !!!!!
4. În tigaia cu pesmet se adaugă ceapa și baconul prăjit și se toarnă amestecul de ouă. Așezați roșiile întregi deasupra. Se dă la cuptor pentru vreo 25 minute sau până este gata.
 
 
Noi am servit tarta asta cu o super mega salată de rucola proaspătă și niște pâine cu ceapă.
 
 
Pofta bună, mici și mari !!!!
 
 
 
Adaptare după o rețetă de Bill Granger descoperită în cartea ” Feed Me Now”.
 

 


Related Posts

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



4 thoughts on “Tarta cu oua, ricotta si bacon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.