Conopidă la cuptor cu ranch dressing » Bucătăria familiei mele
Conopidă la cuptor cu ranch dressing

Conopidă la cuptor cu ranch dressing

3 Comments  /  Jump to Recipe

Conopida la cuptor cu parmezan -Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Conopidă la cuptor?

Ce faci când ești în pană de idei și ai o grămadă de legume în frigider? Știu ce gândiți…de ce cumpăr produse fără să am un plan. Se mai întâmplă să mă duc flămândă la cumpărături și atunci e jale. Cumpăr fără să mă gândesc cum și în ce preparat le voi folosi. În general se întâmplă la raionul de legume-fructe când găsesc produse proaspete care parcă strigă efectiv după mine.

Deci am o conopida mare și de pane, piure, gratin m-am saturat. Nici pastele cu sos de conopidă nu mă mai încântă. Ce fac cu conopida mea ???

O fac la cuptor și o mănânc drept fel principal.


Conopidă la cuptor, cu boia afumată, parmezan, sos ranch și marinara

1 conopidă mare

1 linguriță boia afumată

1 linguriță sare 

1/4 cană de ulei de măsline

1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

2-3 căței de usturoi tocat

1/2 cană Parmezan  ras

pătrunjel proaspăt tocat 

Conopida -Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.

Desfaceți conopida în flori de aproximativ aceeași dimensiune.  

 

Puneți buchețelele de conopidă într-un bol și adăugați deasupra uleiul de măsline, boiaua afumată, sarea și piperul.

Întindeți conopida condimentată pe o foaie de copt și dați la cuptor vreo de 20 de minute.

 

Îndepărtați din cuptor și împrăștiați deasupra usturoiul tocat, zgâlțâind tava pentru a le amesteca bine. Presărați parmezanul ras și mai dați la cuptor pentru încă 10 minute.

 

Conopida cu parmezan -Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Serviți decorat cu pătrunjel tocat, mai mult parmezan ras și sosuri.

 

Conopida la cuptor-Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Eu am alăturat niște sos ranch și sos marinara.

 Sos ranch 

  • 1/2 borcan maioneza
  • 1/2 cutie mica iaurt grecesc
  • câteva fire de  pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • câteva fire mărar verde, tocat mărunt
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • sare și piper 

Ranch- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Pregătiți ingredientele. Adăugați toate ingredientele într-un bol mic și amestecați energic. 

SFAT: Sosul poate fi folosit imediat sau îl puteți pune la frigider pentru câteva ore pentru a se îngroșa.

Este un sos care poate fi păstrat la frigider câteva zile. E minunat pe sandwich-uri, salate sau doar pentru a scufunda în el ceva prăjit.

 

Ranch dressing- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

SOS MARINARA ( pentru un borcan mare)

  • 1 ceapă galbenă, tocată mărunt
  • 3-4 căței de usturoi, tocați
  • ½ cană vin roșu sec
  • ulei de măsline extravirgin
  • o conservă de roșii fără coajă, mărunțite
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt tăiat mărunt
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • 1 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt râșnit

 

Conopida la cuptor cu sos- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și căliți la foc mediu până devine translucidă, 5 până la 10 minute. Adăugați usturoiul și mai gătiți încă 1 minut. Adăugați apoi vinul și lăsați-l să scadă până când aproape tot lichidul se evaporă, aproximativ 3-5 minute. Amestecați apoi roșiile, pătrunjelul, busuiocul, sarea și piperul.

Acoperiți și lăsați la fiert la foc mic timp de 15 minute, până când sosul se îngroașă. Amestecați ocazional pentru a preveni arderea.

Îndepărtați de pe foc, scoateți frunzele de busuioc și lăsați să se răcească.

 

Conopida cu parmezan la cuptor cu sos- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Alte rețete cu CONOPIDĂ

 

This recipe has no ratings just yet.

Conopidă la cuptor

martie 31

By:

Ingredients
  • 1 conopidă mare
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2-3 căței de usturoi tocat
  • 1/2 cană Parmezan ras
  • pătrunjel proaspăt tocat
Directions
  • Step 1 Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.
  • Step 2 Desfaceți conopida în flori de aproximativ aceeași dimensiune.
  • Step 3 Puneți buchețelele de conopidă într-un bol și adăugați deasupra uleiul de măsline, boiaua afumată, sarea și piperul.
  • Step 4 Întindeți conopida condimentată pe o foaie de copt și dați la cuptor vreo de 20 de minute.
  • Step 5 Îndepărtați din cuptor și împrăștiați deasupra usturoiul tocat, zgâlțâind tava pentru a le amesteca bine. Presărați parmezanul ras și mai dați la cuptor pentru încă 10 minute.
  • Step 6 Serviți decorat cu pătrunjel tocat, mai mult parmezan ras, niște sos ranch și sos marinara.

 

This recipe has no ratings just yet.

Sos RANCH

martie 31

By:

Ingredients
  • 1/2 borcan maioneza
  • 1/2 cutie mica iaurt grecesc
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • câteva fire mărar verde, tocat mărunt
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • sare și piper
Directions
  • Step 1 Pregătiți ingredientele. Adăugați toate ingredientele într-un bol mic și amestecați energic.
  • Step 2 Sosul poate fi folosit imediat sau îl puteți pune la frigider pentru câteva ore pentru a se îngroșa.
  • Step 3 Este un sos care poate fi păstrat la frigider câteva zile. E minunat pe sandwich-uri, salate sau doar pentru a scufunda în el ceva prăjit.

 

This recipe has no ratings just yet.

SOS MARINARA

martie 31

By:

Ingredients
  • 1 ceapă galbenă, tocată mărunt
  • 3-4 căței de usturoi, tocați
  • ½ cană vin roșu sec
  • ulei de măsline extravirgin
  • o conservă de roșii fără coajă, mărunțite
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt tăiat mărunt
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • 1 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt râșnit
Directions
  • Step 1 Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și căliți la foc mediu până devine translucidă, 5 până la 10 minute. Adăugați usturoiul și mai gătiți încă 1 minut. Adăugați apoi vinul și lăsați-l să scadă până când aproape tot lichidul se evaporă, aproximativ 3-5 minute. Amestecați apoi roșiile, pătrunjelul, busuiocul, sarea și piperul.
  • Step 2 Acoperiți și lăsați la fiert la foc mic timp de 15 minute, până când sosul se îngroașă. Amestecați ocazional pentru a preveni arderea.
  • Step 3 Îndepărtați de pe foc, scoateți frunzele de busuioc și lăsați să se răcească.

Related Posts

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

  Niște paste ??? să nu-mi spuneți că nu vă plac… Paste alfredo ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna,  da astea sunt tot paste … Indiferent cum vedeți rețeta […]

Ketchup de casa

Ketchup de casa

  Este o rețetă foarte bună și se obține un ketchup de vis, dar să nu mă înjurați deoarece este munca și sunt vase murdare. Ingrediente pentru 1 L ketchup 2 kg roșii galbene sau roșii sau portocalii 6 ardei mari galbeni sau roșii 2 […]



3 thoughts on “Conopidă la cuptor cu ranch dressing”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.