Rulouri cu scorțișoară și portocale roșii » Bucătăria familiei mele
Rulouri cu scorțișoară și portocale roșii

Rulouri cu scorțișoară și portocale roșii

0 Comments  /  Jump to Recipe

Rulouri cu portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Rulourile ( rolls)  cu scorțișoară și portocale roșii  sunt un desert delicios și aromat, perfect pentru a fi savurat într-o zi friguroasă. Am făcut aceste rulouri dintr-un aluat pufos, presărat cu scorțișoară și zahăr brun, decorat cu o glazură de portocale roșii.

Textura aluatului se împletește perfect cu aroma caldă a scorțișoarei și a zahărului caramelizat, în timp ce glazura de portocale roșii adaugă o notă răcoritoare și puțin acrișoară. Melci cu portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Aceste rulouri sunt un desert rafinat și reconfortant, o alegere excelentă pentru o cină festivă sau pentru a încheia o masă într-un mod dulce și memorabil. Atât de memorabil încât veți repeta rețeta de câte ori aveți portocale, indiferent de culoare.


Ingrediente pentru Rulouri cu scorțișoară și portocale roșii

  • 1 pachet de drojdie instant
  • 175 ml lapte
  • 50 ml suc de portocală roșie proaspăt stors
  • 120 gr. unt
  • 50 gr. zahăr brun
  • un vârf de cuțit de sare
  • coajă de la o portocală roșie necerată
  • 320 gr făină plus cât e nevoie la frământare
  • 2 linguri scorțișoară măcinată

Portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Glazura

  •  zahăr praf
  •  suc de portocală roșie

 

Coaja de portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Cum fac rulourile 

Într-un pahar/bol mai mic se adaugă laptele, sucul de portocale și 50 gr. unt. Se dă la cuptorul cu microunde în 2 secvențe de 30 de secunde, până când amestecul se încălzește și untul se topește. 

Se transfera amestecul în bolul de la mixer și se presară drojdia. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să se activeze drojdia timp de 10 minute sau până când face bule.

Lapte roz - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se foloseste mixerul dotat cu cârligul pentru frământare. Peste drojdie se amestecă coaja de portocală, 3 linguri de zahăr și sarea. Se adaugă făina în etape de 1/2 cană. Se amestecă până când toate ingredientele sunt combinate.

Aluatul trebuie să fie lipicios.

 

Aluat KA - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se transferă pe o suprafață ușor presărată cu făină și se frământă aproximativ un minut până când se formează o bilă.

 

Aluat melci - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se unge cu ulei un castron mare și se pune bila de aluat la crescut. Se acoperă cu folie de plastic sau cu un prosop curat și se lasă să crească până își dublează volumul (aproximativ 1 oră).

 

Se presară mai multă făină pe o suprafață netedă și se întinde aluatul într-un dreptunghi subțire. Se unge aluatul cu 3 linguri de unt topit și se presară uniform scorțișoara și zahărul deasupra.

 

Se rulează strâns aluatul și se taie în bucăți de 4-5 cm. Ar trebui să aveți aproximativ 10 rulouri.

Pentru a tăia se poate folosi ața dentară.

 

Rulouri cu scortisoara - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se pregătește cu hartie de copt o tavă rotundă de 20 cm și se aranjează rulourile în interior. Se acoperă cu un prosop. Acum are loc o a doua creștere.

 

Rulouri cu scortisoara -Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se încălzește cuptorul la 180°C. În tot acest timp rulourile se lasă la crescut, acoperite.

 

Rulouri cu scortisoara _ Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se întind 2 linguri de unt topit deasupra.

Rulouri cu scortisoara _ Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Se coc la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când se rumenesc. Se scot din cuptor și se stropesc cu glazură. Se servesc calde!

 

Rulouri cu portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Pentru a face glazura:

se amestecă zahărul pudră și sucul proaspăt de portocale roșii până se obține textura dorită. ( la 1/2 cană de zahăr pudră merge aproximativ 2 linguri suc)

 

Glazura de portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

🔥 Se spune că lucrurile bune vin pentru cei care au răbdare… Eu n-am avut, am mâncat un rulou fierbinte și acum îmi ard papilele, dar n-a meritat așteptarea? Ooo, ba da! 🤤🍊

 

Rulouri cu portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Fiecare mușcătură este o explozie de arome și texturi, care te invită să te răsfeți cu gustul dulce-acrișor al portocalelor roșii și parfumul inconfundabil al scorțișoarei.

 

Rulouri cu portocale rosii - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

🌀 Aceste rulouri cu portocale roșii sunt atât de pufoase și aromate, încât e posibil să le aud șoptindu-mi: ‘Mai ia unul… doar unul!’

Spoiler alert: nu m-am oprit la unul! 🍊😂

 

 Rulouri cu scortisoara (CINNAMON ROLLS) - Bucataria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 

Alte rețete cu portocale roșii

Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii

Tartelette cu Portocale roșii și Cremă de zahăr ars

Chec cu merișoare și portocale

Rețete de „cuibi de viespi” adaptați

Melci cu scorțișoară a.k.a cinnamon buns

Melci cu merișoare / Cranberry rolls

Rulouri răsucite cu afine și glazură din cremă de brânză

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Bucataria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 

This recipe has no ratings just yet.

Rulouri cu scorțișoară și portocale roșii

martie 11

By:

Ingredients
  • • 1 pachet de drojdie instant
  • • 175 ml lapte
  • • 50 ml suc de portocală roșie proaspăt stors
  • • 120 gr. unt
  • • 50 gr. zahăr brun
  • • un vârf de cuțit de sare
  • • coajă de la o portocală roșie necerată
  • • 320 gr făină plus cât e nevoie la frământare
  • • 2 linguri scorțișoară măcinată
  • Glazura
  • • zahăr praf
  • • suc de portocală roșie
Directions
  • Step 1 Într-un pahar/bol mai mic se adaugă laptele, sucul de portocale și 50 gr. unt.Se dă la cuptorul cu microunde în 2 secvențe de 30 de secunde, până când amestecul se încălzește și untul se topește.
  • Step 2 Se transfera amestecul în bolul de la mixer și se presară drojdia. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să se activeze drojdia timp de 10 minute sau până când face bule.
  • Step 3 Se foloseste mixerul dotat cu cârligul pentru frământare. Peste drojdie se amestecă coaja de portocală, 3 linguri de zahăr și sarea. Se adaugă făina în etape de 1/2 cană. Se amestecă până când toate ingredientele sunt combinate. Aluatul trebuie să fie lipicios.
  • Step 4 Se transferă pe o suprafață ușor presărată cu făină și se frământă aproximativ un minut până când se formează o bilă.
  • Step 5 Se unge cu ulei un castron mare și se pune bila de aluat la crescut. Se acoperă cu folie de plastic sau cu un prosop curat și se lasă să crească până își dublează volumul (aproximativ 1 oră).
  • Step 6 Se presară mai multă făină pe o suprafață netedă și se întinde aluatul într-un dreptunghi subțire. Se unge aluatul cu 3 linguri de unt topit și se presară uniform scorțișoara și zahărul deasupra.
  • Step 7 Se rulează strâns aluatul și se taie în bucăți de 4-5 cm. Ar trebui să aveți aproximativ 10 rulouri. Pentru a tăia se poate folosi ața dentară.
  • Step 8 Se pregătește cu hartie de copt o tavă rotundă de 20 cm și se aranjează rulourile în interior. Se acoperă cu un prosop. Acum are loc o a doua creștere.
  • Step 9 Se încălzește cuptorul la 180°C. În tot acest timp rulourile se lasă la crescut, acoperite.
  • Step 10 Se întind 2 linguri de unt topit deasupra. Se coc la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când se rumenesc. Se scot din cuptor și se stropesc cu glazură.
  • Step 11 Se servesc calde!
  • Step 12 Pentru glazura: se amestecă zahărul pudră și sucul proaspăt de portocale roșii până se obține textura dorită. ( la 1/2 cană de zahăr pudră merge aproximativ 2 linguri suc)
  • Step 13

 


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Pavlova pentru că Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este […]

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.