Popsicle cu branza și fructe as seen on VEG
Vă e cald, nu-i așa??? Și v-ați săturat de înghețata clasică???
Atunci este timpul să încercați ceva cu adevărat deosebit.
Popsicle cu brânză de capră, cimbru și fructe de pădure
- 250 ml. lapte gras
- 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei )
- 2-3 fire cimbrișor
- 100 gr. brânză de capră
- 150 gr. mure, afine și coacăze negre
- 120 gr. zahăr brun
- 2 linguri Bourbon
Cum fac înghețată pe băț?
- Într-o crăticioară se pun fructele și se zdrobesc cu ajutorul uneltei ăleia de făcut piure. Se adaugă deasupra zahărul brun. Se dă la foc mic și se lasă vreo 10 min. până zahărul se topește și începe să se lege, așa ca la gem. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă Bourbon-ul, se amestecă și se lasă la răcit (nu exagerați cu alcoolul, dacă e prea mult nu îngheață).
- În alt vas se pune la încălzit laptele ( NU la fiert ) împreună cu firele de cimbrișor. Lăsați-le întregi deoarece la sfârșit le îndepărtam. În laptele cald se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Pun vasul deoparte.
- În alt vas, și ăsta este și ultimul, pun brânza de capră. Adaug laptele călduț și îndulcit deasupra puțin câte puțin, amestecând cu un tel. Veți observa că brânza se va omogeniza cu laptele și veți obține în final o cremă subțire.
- Se pregătesc formele și se toarnă în straturi – crema de brânză și fructele.
- Se înfige bățul și se dau la congelator peste noapte.
- Pentru a vă putea înfige dinții în această extraordinară delicatesă este nevoie să puneți formele sub jet de apă fierbinte vreo 20 secunde și apoi loviți ușor de colțul mesei.
Bun băiat cel care a inventat înghețata pe băț !!!
… pentru zile răcoroase!
You have NO excuse not to make popsicles !!!
Popsicle cu branza si fructe
- 250 ml. lapte gras
- 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei )
- 2-3 fire cimbrișor
- 100 gr. brânză de capră
- 150 gr. mure, afine și coacăze negre
- 120 gr. zahăr brun
- 2 linguri Bourbon
- Într-o crăticioară se pun fructele și se zdrobesc cu ajutorul uneltei ăleia de făcut piure. Se adaugă deasupra zahărul brun. Se dă la foc mic și se lasă vreo 10 min. până zahărul se topește și începe să se lege, așa ca la gem. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă Bourbon-ul, se amestecă și se lasă la răcit (nu exagerați cu alcoolul, dacă e prea mult nu îngheață).
- În alt vas se pune la încălzit laptele ( NU la fiert ) împreună cu firele de cimbrișor. Lăsați-le întregi deoarece la sfârșit le îndepărtam. În laptele cald se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Pun vasul deoparte.
- În alt vas, și ăsta este și ultimul, pun brânza de capră. Adaug laptele călduț și îndulcit deasupra puțin câte puțin, amestecând cu un tel. Veți observa că brânza se va omogeniza cu laptele și veți obține în final o cremă subțire.
- Se pregătesc formele și se toarnă în straturi – crema de brânză și fructele.
- Se înfige bățul și se dau la congelator peste noapte.
- Pentru a vă putea înfige dinții în această extraordinară delicatesă este nevoie să puneți formele sub jet de apă fierbinte vreo 20 secunde și apoi loviți ușor de colțul mesei.
Berries,Thyme and Chevre Popsicle
You’re hot, right?? And you’ve had enough of the classic ice cream??
Then it’s time to try something really special.
Ingredients:
- 250 ml. Milk
- 100-120 gr. Honey (I used thyme honey , brought from Crete, Greece)
- 2-3 Sprigs Thyme
- 100 gr. Goat Cheese
- 150 gr. Blackberries, Blueberries and Blackcurrants
- 120 gr. Brown Sugar
- 2 tablespoons Bourbon
In a small saucepan put the fruits and lightly mash them. Add brown sugar on top.
Warm the mixture over a medium-high heat and allow about 10 minutes until sugar melts and begins to turn into jam. Remove from heat, add the bourbon, stir and allow to cool (do not exaggerate with alcohol, if there is too much it’s never gonna freeze).
In another saucepan warm the milk (not boil) toghether with the sprigs of thyme. Leave them on springs because in the end they’ll be removed.
In the warm milk add the honey and stir until combined. Set pan aside.
In another saucepan, and this is the last, put the goat cheese. Add the warm milk little by little, stirring with a whisk. You’ll notice that the cheese will melt in the milk and you’ll finally get a thin cream.
Prepare forms and pour the cream mixture and fruits in layers. Add the popsicle sticks and freeze overnight.
To be able to taste this extraordinary delicacy you need to put the molds under running hot water about 20 seconds, then tap the corner of the table.
You have NO excuse not to make popsicles !!!
Enjoy!
Popsicle cu branza si fructe
Source: Cooking Stoned
minunat!
Waouh! Your pictures look amazing! And so your ice creams look delicious as well!
Natacha, thank you very much for you nice comment! I’m happy you liked my popsicles 🙂
Great recipe, I was absolutely sceptical about using goat cheese in ice cream, but in combination with honey and blackberries: amazing! Thank you for sharing.
And, in my view, the extra plus is: they look sooo good!
Lena, thanks so much for the kind comment:))))
I was sceptical about the goat cheese also, but the results … just delicious !!!
Arata demential (ca toate pozele tale de altfel) si cred ca ar fi o varianta de desert delicios si mai sanatos!