Cu siguranţă fiecare din voi aţi mâncat cel puţin o dată în viaţă French toast sau poate se numeau friganele ori bundas. Dar indiferent de denumire pâinea cu ou e una singură . Şi dacă adăugaţi deasupra nişte compot proaspăt de fructe de pădure , care zac în congelator ( „ Cum să congelezi aproape orice…„ ) este ideal pentru micul dejun. Poate e prea mult zahăr şi prăjeală dar merge măcar aşa din când în când. Iar compotul rămas îl puteţi folosi la aromarea unui borcan de iaurt simplu.
Întâi compotul: Într-o cratiță se amestecă 90 gr. zahăr cu zeama de la o lămâie şi 3 linguri de apă . Se fierbe până se topeşte zahărul . Adăugaţi fructele
( vreo 400 gr.) şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic vreo 5-7 minute, până se înmoaie dar nu se strivesc. Eu am folosit fructe de pădure congelate ( pentru că am , de aia ) şi le-am adăugat îngheţate.
Se strecoară fructele iar siropul se pune într-o cratiţă mică împreună cu 50 gr. miere. Lăsaţi sosul să fiarbă până începe să se lipească de lingură ( vreo 5 min). Apoi aşezaţi fructele într-un vas şi adăugaţi siropul peste.
Pentru frech toast: Într-un vas se bat energic vreo 4 ouă , împreună cu vreo 100 ml. smântână grasă ( daca nu aveţi merge şi cu lapte ) , dar şi un vârf de cuţit de scortişoară , puţin zahăr şi un strop de sare. Într-o tigaie topiţi unt sau adăugaţi ulei de struguri aşa de vreo 2 degete.
Vreo 8 felii de pâine nici prea veche , nici prea proaspătă se înmoaie în amestecul de ou ( câte 2 felii odată) şi se prăjesc până se rumenesc pe ambele părţi. Repetaţi cu untul ( câte 20 gr. unt la fiecare 2 felii) şi pâinea rămase, păstrând în cuptor feliile deja prăjite.
Aşezaţi frumos pe farfurie câte 2 felii de pâine, presăraţi zahăr pudră şi serviţi împreună cu compotul de fructe .
Un deliciu !!!!
The perfect bite !!
arata fabulos si delicios! minunat si compotul de fructe! te pup cu drag
mulțumesc…pupici :-* :-* :-*
va ide mine! ce rasfat! 😀
Wowww… ce nebunie! 😉