French toast cu compot de fructe de pădure » Bucătăria familiei mele

 

 
 
 
Cu siguranţă fiecare din voi aţi mâncat cel puţin o dată în viaţă French toast sau poate se numeau friganele ori bundas. Dar indiferent de denumire pâinea cu ou e una singură . Şi dacă adăugaţi deasupra nişte compot proaspăt de fructe de pădure , care zac în congelator ( Cum să congelezi aproape orice… ) este ideal pentru micul dejun. Poate e prea mult zahăr şi prăjeală dar merge măcar aşa din când în când. Iar compotul rămas îl puteţi folosi la aromarea unui borcan de iaurt simplu.
 
 

Întâi compotul: Într-o cratiță se amestecă 90 gr. zahăr cu zeama de la o lămâie şi 3 linguri de apă . Se fierbe până se topeşte zahărul . Adăugaţi fructele
 ( vreo 400 gr.) şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic vreo 5-7 minute, până se înmoaie dar nu se strivesc. Eu am folosit fructe de pădure congelate ( pentru că am , de aia ) şi le-am adăugat îngheţate.
 
 
 
Se strecoară fructele iar siropul se pune într-o cratiţă mică împreună cu 50 gr. miere. Lăsaţi sosul să fiarbă până începe să se lipească de lingură ( vreo 5 min). Apoi aşezaţi fructele într-un vas şi adăugaţi siropul peste.
 
 
 
Pentru frech toast: Într-un vas se bat energic vreo 4 ouă , împreună cu vreo 100 ml. smântână grasă ( daca nu aveţi merge şi cu lapte ) , dar şi un vârf de cuţit de scortişoară , puţin zahăr şi un strop de sare. Într-o tigaie topiţi unt sau adăugaţi ulei de struguri aşa de vreo 2 degete.
Vreo 8 felii de pâine nici prea veche , nici prea proaspătă se înmoaie în amestecul de ou ( câte 2 felii odată) şi se prăjesc până se rumenesc pe ambele părţi. Repetaţi cu untul ( câte 20 gr. unt la fiecare 2 felii)  şi pâinea rămase, păstrând în cuptor feliile deja prăjite.
 
 
 
Aşezaţi frumos pe farfurie câte 2 felii de pâine, presăraţi zahăr pudră şi serviţi împreună cu compotul de fructe .
Un deliciu !!!!
 
 
 
The perfect bite !!
 
 
 

 


Related Posts

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

   Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes. Rețeta și ingrediente. Cel mai bun mic dejun. Pancakes cu mascarpone și fructe de pădure îmbogățit cu sirop de agave4 thoughts on “French toast cu compot de fructe de pădure”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.