Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre /Gofre » Bucătăria familiei mele
Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre /Gofre

Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre /Gofre

1 Comment

[:en]

 
Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre / Gofre  – Different Names For The Same Thing.
Pentru că a fost un weekend bun, am avut şi ceva bun la micul dejun. Toată lumea ştie să facă pâine cu gem, dar când gemul ăsta ajunge pe nişte vafe devine o minunăţie, iar tu devii „cel mai mare bucătar” în ochii copiilor tăi .

         Aşadar avem nevoie de :


400 gr. făină
60 gr. zahăr
3 ouă, separate
500 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat 
1/2 linguriţă praf de copt
un vârf de cuţit de bicarbonat 
o pișcătură de sare
50 gr. unt topit
           sirop și/sau gem de fructe de pădure


Acest aluat este pentru 12 bucăţi.

Făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un vas. În lapte se pun gălbenușurile cu zahărul vanilat şi o lingură de zahăr. Se adaugă şi untul topit (dar nu tot, se mai lasă puţin şi pentru uns aparatul ). Se amestecă bine.
Acest amestec umed se toarnă peste amestecul de făină și nu invers. Şi din nou se amestecă, să nu existe cocoloașe.
Se bat albușurile spumă şi se încorporează încet în aluat, de sus în jos, că să nu se lase spuma.

Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcție de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( la mine merge un polonic). 

Coaceți imediat aluatul obţinut. Nu uitați că aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.

Când sunt gata scoateți vafele pe un grătar

și presărați zahăr pudră … sau mâncați-le cu gem… sau cu fructe proaspete.
Se servesc calde!

 

Poftă bună !!!  

Mai puteţi încerca şi biscuiţi din vafe. 

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
 
 
 
 
Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre / Gofre  – Different Names For The Same Thing.
Pentru că a fost un weekend bun, am avut şi ceva bun la micul dejun. Toată lumea ştie să facă pâine cu gem, dar când
gemul ăsta ajunge pe nişte vafe devine o minunăţie, iar tu devii „cel mai mare bucătar” în ochii copiilor tăi .
 

        
Aşadar avem nevoie de :
 
  • 400 gr. făină
  • 60 gr. zahăr
  • 3 ouă, separate
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat 
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • un vârf de cuţit de bicarbonat 
  • o pișcătură de sare
  • 50 gr. unt topit
           sirop și/sau gem de fructe de pădure
 
 
Acest aluat este pentru 12 bucăţi.
Făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un vas. În lapte se pun gălbenușurile cu zahărul vanilat şi o lingură de zahăr. Se adaugă şi untul topit (dar nu tot, se mai lasă puţin şi pentru uns aparatul ). Se amestecă bine.
Acest amestec umed se toarnă peste amestecul de făină și nu invers. Şi din nou se amestecă, să nu existe cocoloașe.
Se bat albușurile spumă şi se încorporează încet în aluat, de sus în jos, că să nu se lase spuma.Se pune aparatul la încălzit şi se unge cu unt. In funcție de aparat se aproximează şi cantitatea de aluat necesară ( la mine merge un polonic). 

Coaceți imediat aluatul obţinut. Nu uitați că aparatul de vafe trebuie uns cu unt şi setat la temperatura înaltă.


Când sunt gata scoateți vafele pe un grătar și presărați zahăr pudră … sau mâncați-le cu gem… sau cu fructe proaspete.

Se servesc calde!

 
 
Poftă bună !!!  
 
 

[:]


Related Posts

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

   Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes cu Mascarpone, Fructe de pădure și sirop de Agave

Pancakes. Rețeta și ingrediente. Cel mai bun mic dejun. Pancakes cu mascarpone și fructe de pădure îmbogățit cu sirop de agave



1 thought on “Vafe / Vafele / Waffles / Gaufre /Gofre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.