Încă de când eram mică mi-au plăcut vinetele … în salată. Acum că sunt mare îmi plac și altfel. Și fără nici un fel de prezentare… pam pam – un preparat cu personalitate !!!
Eggplant Parmesan / Melanzane alla Parmigiana / Aubergine Parmesan
- 2 vinete medii 200 ml.
- sos de roșii (rețeta AICI )
- 200 ml. smântână grasă
- 150 gr. de Parmigiano-Reggiano proaspăt ras
- 6-7 fire ceapă verde ( sau arpagic)
- 2 căței usturoi
- 1-2 frunze de mentă
- 20 gr. mozzarella
- rozmarin
- o crenguță cimbru
- ulei de măsline
- piper
- sare
Cum fac Vinete ”à la parmigiana” ?
1. Vinetele se taie felii nu mai mari de 1 cm și se pun într-un bol cu apă și sare vreo 10 -15 minute. Se scot și se șterg bine cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
Se ung cu ulei de măsline, sare și se prăjesc pe grătar ( tigaie ) până devin aurii.
2. În timp ce vinetele se prăjesc, punem la încălzit smântâna. Încălzit și nu fiert, ok? Peste smântână adaug rozmarinul ( eu am folosit praf dar dacă folosiți rozmarin proaspăt să nu uitați să-l scoateți din smântână când sosul este gata). Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, usturoiul tocat și el, jumătate din cantitatea de parmezan, sare și piper și se amestecă bine până se îngroașă. Se îndepărtează de pe foc.
3. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C .
4. În tava care o vom folosi turnăm un pic de ulei de măsline. Începem stratificarea cu câteva felii de vinete, apoi sos de roșii, parmezan ras și repetăm, să avem un total de trei straturi. Deasupra ultimului strat de vinete adăugăm menta și cimbrul, toate tăiate mărunt și turnăm crema de smântână cu parmezan.
5. În final se presară restul de parmezan ras și mozzarella, se introduce în cuptor și se coace vreo 40 de minute.
S-aveți poftă!
Eggplant Parmesan / Parmigiana
2015-02-26 13:05:55
Ingredients
- 2 vinete medii 200 ml.
- sos de roșii
- 200 ml. smântână grasă
- 150 gr. de Parmigiano-Reggiano proaspăt ras
- 6-7 fire ceapă verde ( sau arpagic)
- 2 căței usturoi
- 1-2 frunze de mentă
- 20 gr. mozzarella
- rozmarin
- o crenguță cimbru
- ulei de măsline
- piper
- sare
Instructions
- Vinetele se taie felii nu mai mari de 1 cm și se pun într-un bol cu apă și sare vreo 10 -15 minute. Se scot și se șterg bine cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
- Se ung cu ulei de măsline, sare și se prăjesc pe grătar ( tigaie ) până devin aurii.
- În timp ce vinetele se prăjesc, punem la încălzit smântâna. Încălzit și nu fiert, ok? Peste smântână adaug rozmarinul ( eu am folosit praf dar dacă folosiți rozmarin proaspăt să nu uitați să-l scoateți din smântână când sosul este gata). Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, usturoiul tocat și el, jumătate din cantitatea de parmezan, sare și piper și se amestecă bine până se îngroașă. Se îndepărtează de pe foc.
- Preîncălziți cuptorul la 180 ° C .
- În tava care o vom folosi turnăm un pic de ulei de măsline. Începem stratificarea cu câteva felii de vinete, apoi sos de roșii, parmezan ras și repetăm, să avem un total de trei straturi. Deasupra ultimului strat de vinete adăugăm menta și cimbrul, toate tăiate mărunt și turnăm crema de smântână cu parmezan.
- În final se presară restul de parmezan ras și mozzarella, se introduce în cuptor și se coace vreo 40 de minute.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
Mirific arata, imi lasa gura apa!! Te pup
❤ pup !!!
Arata minunat Parmigiana ta! Cu smantana nu am incercat niciodata. Interesant! O sa incerc si vin cu feedback ;). Pupici
Diana astept reactii ;)…
de-a dreptul mirobolanta..congrats!
Rodette multumesc! hugs :*
Woooow, ce de arome…
Si mie doar salata de vinete imi placea, dar acum ca am imbatranit 😀 mi-am schimbat si gusturile 😛
Pupici
p.s. imi place f mult fotografia din capul blogului 😉
Angela multumesc mult ❤❤❤ !!!
Arata fenomenal///