Supă cremă de dovleac copt și dulce » Bucătăria familiei mele
Supă cremă de dovleac copt și dulce

Supă cremă de dovleac copt și dulce

10 Comments

 

supa crema de dovleac

Supă de dovleac copt

Imaginați-vă asta:

O seara târzie și rece de toamnă…asta se vede afară…

În casă este cald și bine și miroase a dovleac copt…mmm și a scorțișoară…și vă încearcă o răceală ușoară…

Cum vă doctoriciți?? și cum vă petreceți seara??? să nu aud auto-medicamentație….

Știu… o supă delicioasă și sănătoasă, numai bună în această situație ♥


Ingrediente pentru supă de dovleac

  • 1 bucată dovleac plăcintar ( sau 1/2 ) aprox. 1 kg.
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 3-4-5 căței de usturoi
  • ½ lingură miere
  • 1 crenguță de rozmarin proaspăt
  • ulei de măsline
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • ghimbir și scorțișoară, după gust
  • 1 și ½ l. sau mai mult supă de pui

ingrediente

Metoda

Se încălzește cuptorul la 180 de grade C.

Dovleacul – se taie în jumătate și se curăță de semințe. Se unge bine cu ulei de măsline pe suprafața tăiată, se asezonează cu sare de mare și se dă la cuptorul preîncălzit.

Cartofii – se spală în apă rece şi se înțeapă de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Cartofii încă uzi se asezonează cu sare de mare și se învelesc în folie de Al. Se dau la cuptor pe lângă dovleac.

 dovleac copt

Ceapa – se curăță de coji și se taie în jumătate. Jumătățile de ceapă împreună cu cățeii de usturoi (cu coaja pe ei) se ung bine cu ulei de măsline și se condimentează cu sare de mare. Se așează în tavă lângă dovleac și cartofi.

Ceapa și usturoiul vor fi gata înaintea cartofilor și a dovleacului. No problem, scoateți-le din cuptor mai repede.

Când toate legumele sunt gata, aduceți blenderul.

Cartofii copți se taie în jumătate și se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. La fel procedați și în cazul dovleacului.

În vasul blenderului adăugați legumele pe rând: cartofii, ceapa, usturoiul stors din coajă și dovleacul. Veți obține un piure portocaliu.

1_original

Acum adăugați supa de pui, mierea și rozmarinul. Puteți lucra în mai multe etape, în funcție de blenderul pe care îl folosiți. Ideea este ca totul să treacă prin el.

Gustați și asezonați: sare, piper, ghimbir și scorțișoară.

Înainte de servire reîncălziți, dacă este cazul.

supa de dovleac

Mmmmmm….miroase a toamnă !!!

crema de dovleac

Supa crema de dovleac copt si dulce
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 bucată dovleac plăcintar ( sau 1/2 ) aprox. 1 kg.
  2. 2 cartofi
  3. 1 ceapă albă
  4. 3-4-5 căței de usturoi
  5. ½ lingură miere
  6. 1 crenguță de rozmarin proaspăt
  7. ulei de măsline
  8. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  9. ghimbir și scorțișoară, după gust
  10. 1 și ½ l. sau mai mult supă de pui
Instructions
  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Dovleacul – se taie în jumătate și se curăță de semințe. Se unge bine cu ulei de măsline pe suprafața tăiată, se asezonează cu sare de mare și se dă la cuptorul preîncălzit.
  3. Cartofii – se spală în apă rece şi se înțeapă de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Cartofii încă uzi se asezonează cu sare de mare și se învelesc în folie de Al. Se dau la cuptor pe lângă dovleac.
  4. Ceapa – se curăță de coji și se taie în jumătate. Jumătățile de ceapă împreună cu cățeii de usturoi (cu coaja pe ei) se ung bine cu ulei de măsline și se condimentează cu sare de mare. Se așează în tavă lângă dovleac și cartofi.
  5. Ceapa și usturoiul vor fi gata înaintea cartofilor și a dovleacului. No problem, scoateți-le din cuptor mai repede.
  6. Când toate legumele sunt gata, aduceți blenderul.
  7. Cartofii copți se taie în jumătate și se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. La fel procedați și în cazul dovleacului.
  8. În vasul blederului adăugați legumele pe rând: cartofii, ceapa, usturoiul stors din coajă și dovleacul. Veți obține un piure portocaliu.
  9. Acum adăugați supa de pui, mierea și rozmarinul. Puteți lucra în mai multe etape, în funcție de blenderul pe care îl folosiți. Ideea este ca totul să treacă prin el.
  10. Gustați și asezonați: sare, piper, ghimbir și scorțișoară.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

crema

 


Related Posts

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

  Supa asta de mazăre e de un verde pal și este numai bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega […]

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Rețeta pentru salata din orez sălbatic amestecat cu dovleac copt și ceapa caramelizata, cu sos de pătrunjel și semințe de floarea soarelui



10 thoughts on “Supă cremă de dovleac copt și dulce”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.