Se zvonește că vine Crăciunul. Nu vreți să știți câte liste și câte scrisori nu i-am trimis deja moșului.
Ne-am gândit, adică eu, să începem pregătirile cu pași mărunți. Anul trecut am pregătit pentru pachețelele de Crăciun homemade Cranberry Pistachio Biscotti anul ăsta încercăm niște borcănașe cu nuci … easy to do dar de foarte mare efect.
Dacă nu vă plac nucile puteți folosi migdale sau nuci pecan sau toate la un loc.
Eu am folosit 2 căni de nuci proaspete, de anul ăsta.
Am încălzit cuptorul la 180 grade C.
Am luat nucile și le-am împrăștiat într-o tavă acoperită cu foaie de copt, într-un singur strat. Au nevoie de 8-10 minute ca să se prăjească frumos și uniform.
Într-o cratiță am amestecat: 1 cană de zahăr brun + 2 lingurițe scorțișoară + 1/4 linguriță nucșoară + o pișcătură sare + 6 linguri lapte. Se lasă pe foc până se obține un sirop ( vreo 8 minute ). Apoi îndepărtați și adăugați 1 linguriță extract de vanilie. În siropul obținut adăugați nucile prăjite și amestecați până toate sunt acoperite.
Pe o foaie de copt am împrăștiat nucile învelite în sirop, le-am desfăcut cât de mult am putut cu o furculiță și le-am lăsat la uscat.
Când s-au uscat le-am pus frumușel în borcănașe și le-am pregătit pentru pachețelele de Crăciun ( sau de moș Nicolae că-i mai aproape ). Nu am obținut decât 4 borcănașe, restul nucilor au fost devorate înainte de a se răci….
Ce bune cred ca sunt..Mi-ar placea….
Primesc si eu un borcanas din asta?
Super gustarea ta cu aroma de Craciun! :*
Vreau si eu un borcanel!Se poate?
Si eu as vrea un borcanel!!
Am pregatit borcanase pentru toata lumea 🙂 deocamdata virtuale …Va pup !!
Super… pai nuci din astea primeam eu in armata de la mama 🙂
Am facut si eu iesit fff bune. Initial cautam o reteta romaneasca, cum facea bunica mea, un fel de bomboane din zahar ars cu nuci, doar ca voiam doar nucile imbracate in zahar ars, nu chiar bomboane. Ei bine, am dat peste aceasta reteta si mi s-a parut mai interesanta asa ca am folosit-o. Nu aveam decat aproape o cana de nuci, asa ca am injumatatit si restul ingredientelor (minus nucsoara, pentru ca nu aveam, dar scortisoara mi se pare de ajuns). Sunt fff dulci, dar bune. Iar amestecul de arome (lapte, scortisoara, vanilie), e perfect!
Anna ma bucur ca au fost pe placul tau.
edit: am mai facut o portie cu migdale… nu a iesit asa bun ca prima data, dar tot delicios! Dar cred ca merge mai bine cu nuci – au un gust aparte cand sunt coapte. migdalele sunt mai moi. Si nici siropul nu s-a intarit asa bine ca prima data. nici nu am mai avut vanilie de data asta. dar, cum am zis, tot delicios 😀